Jei ketinate dalyvauti renginyje, kuriame yra nurodytas aprangos kodas „Cocktail attire“ ar „black tie“, turite žinoti keletą svarbių smulkmenų, kurios leis nepadaryti klaidų ir atrodyti nepriekaištingai. Šiame tekste paminėsime du dažniausiai kvietimuose pasitaikančius šventinės aprangos kodus, kurie turi tiek panašumų, tiek ir esminių skirtumų.

„Cocktail attire“: nuo elegancijos iki vienos svarbios taisyklės

Pastarasis aprangos kodas reiškia mažiau įpareigojančią aprangą. Jei kvietime pažymėta, jog aprangos kodas „Cocktail attire“, turite teisę rinktis iš elegantiškų, moteriškumą pabrėžiančių suknelių, kurios vos siekia kelius arba šiek tiek juos dengia.

Vilkint tokią suknelę nepamirškite pagrindinio „cocktail“ aprangos stiliaus principo – kuo trumpesnis suknelės ilgis, tuo kuklesnė jos iškirptė ir atvirkščiai. Nepamirškite, kad reikia atkreipti dėmesį į tai kur vyksta renginys, kelintą valandą ir kokia proga esate kviečiami.

Jeigu tai oficialesnis renginys, suknelė – puiki išeitis. Tačiau drąsiai galite rinktis ir sijono bei palaidinės, kelnių ir palaidinės derinius arba tiesiog prašmatnų kostiumėlį, kuris taip pat puikiai atitiks „coctail attire“ aprangos kodą. Tačiau jeigu jus kviečia į naktinio baro atidarymą, kuriame taip pat reikalaujama kokteilinės aprangos, nebijokite truputį sulaužyti šias taisykles ir eksperimentuoti.

Renkantis aprangą pagal šį kodą reikėtų nepramišti, kad trumpa ar ilgesnė suknelė nėra vienintelis tinkamas variantas. Vakarui puikiai tiks ir siauras odinis sijonas bei gražiai krintanti kokybiško audinio palaidinė, švarkas ir, pavyzdžiui, ryškesnės spalvos bateliai. Stilistai rekomenduoja, jog svarbiausia, kad apranga būtų kokybiškų audinių.

Jūratė Žuolytė, Giedrė Žickytė

Nors „Cocktail attire“ ir reiškia, kad vakaras nebus pernelyg įpareigojantis, vyrams nevalia pamiršti, kad kostiumas, nors ir laisvesnio stiliaus, čia būtinas. Džinsus oficialiuose ar kiek laisvesnio protokolo renginiuose reikėtų tiesiog pamiršti. Tai puiki proga pasipuošti bei taip parodyti pagarbą organizatoriams.

„Black tie“ – visada tik įpareigojantis?

Be jokios abejonės tai yra itin formalus ir dažnai įpareigojantis aprangos kodas, kuris yra laikomas proginiu. Tiesa, šis aprangos kodas yra kiek mažiau įpareigojantis nei „White tie”, tačiau taip pat turi nemažai svarbių taisyklių, kurių nevalia nepaisyti.

Kalbant apie „Black tie“, reikia prisiminti, kad čia yra svarbu neeksperimentuoti, o verčiau rinktis „saugius“ derinius bei minimalistinius siluetus. Paprastai tai reiškia, jog vyrams reikėtų rinktis iš puošnaus kostiumo ar smokingo, o moterims – ilgos vienspalvės suknelės ar puošnaus kelnių kostiumo. Kalbant apie aksesuarus, vyrai paprastai pasirenka elegantišką kaklaraištį ar peteliškę bei klasikinio stiliaus batus.

Puikiu iškilmingo renginio svečių stiliaus pavyzdžiu tapo ir renginys „Delfi Titanai 2022“. Itin elegantiškai atrodžiusius renginio vedėją Justiną Arlauską rengė „Suitsupply“, o Gretą Klimkaitę – Eva Mankus. Nominacijas teikusius žurnalistus vakaro metu puošė Ramunė Piekautaitė ir „OutShop“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją