Iš bendro kolekcijos konteksto išsiskiria žaismingų trumpų suknelių ir tinklinių kojinių deriniai. Kai kurios suknelės siuvinėtos karoliukais išpuoštomis rankovėmis. Kutai, neapsiūti kraštai, oda, karoliukai, blizgios detalės ir siuvinėti motyvai papildė net „Chanel“ vizitine kortele tapusius tvido švarkus bei sijonus. O prie viso to – smailianosiai batai. Kolekcijos autorės Virginie Viard suformuotas įvaizdis primena ir 7-ojo dešimtmečio modernumą ir pankų erą.

Vienas seniausių Prancūzijos prekių ženklų „Dior“ sugrąžino sportišką, ryškiai spalvingą septintojo dešimtmečio nuotaiką.

2022 metų „Dior“ pavasario-vasaros moteriškų drabužių kolekcija atspindi pasaulį, kuris pandemijos metu leido suprasti sporto svarbą, fizinio aktyvumo vertę ir pasiilgo žaismingojo „joie-de-vivre“.

Nors „Dior“ vardas siejamas su subtilia elegancija, tačiau šį kartą kolekcijoje dominuoja fluorescencinė žalia ir oranžinė spalva, neoninė mėlyna bei dideli drugelių raštai.

Daug dėmesio skiriama sportinei aprangai, kurios įvaizdžio pagrindą sudaro ryškiaspalvė bokso ir dziudo apranga. Taip pat daug griežtų formų kostiumų iš hidrokostiumams skirto audinio, kurie priminė garsiuosius Dioro septintojo dešimtmečio sportinius ir slidinėjimo drabužius.

Tai ryškus dizainerės Maria Grazia Chiuri stiliaus pokytis – kur kas mažiau lengvų, plazdančių vakarinių suknelių, kurios buvo jos skiriamasis ženklas nuo 2016 metų, kai atėjo į „Dior“. Kolekcijoje nebeliko moteriškų smėlio laikrodžio formos švarkų, kurie buvo būdingi šiems mados namams ankstyvaisiais pokario metais. Dabar tendencijose – mažiau prie kūno priglundantys siluetai.

Naujoji kolekcija minimalistinė, labai geometriška, iš standaus audinio. Jaunatviška ir optimistiška. Labai mažai siuvinėjimų. Ji visiškai kitokia palyginti su įprastais Dioro darbais.

Prancūzų mados namų „Lanvin“ kolekcija įkvėpta muzikinių klipų – kupina gėlių raštų, kuriais papuoštos suknelės, pūsti sijonai ir braletės bei prie kūno prigludę kombinezonai ar kostiumai.

Kolekcijoje – daug blizgių, violetinių, melsvų ir blizgančių atspalvių.

„Lanvin“ kūrybos vadovas Bruno Sialelli savo vaikystės nostalgiją primenančius komiksų herojus perkėlė ant drabužių, tokių kaip Betmeno ir moters Katės personažų atvaizdai nugulė ant šių metų šiltajam sezonui skirtų suknelių, palaidinių, marškinių ar paltų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją