Atostogų sezonas baigėsi ir priešakyje – ilga darbo kasdienybė. Geriausias būdas suaktyvinti darbingumą vėsų rudenį – papildyti savo garderobą keliais naujais dalykinės aprangos komplektais, rašo marieclaire.ru.

Padidintas kelnių kostiumas

Jei reikėtų sudaryti pagrindinių biuro aprangos tendencijų reitingą, šiek tiek apdribęs kelnių kostiumas tikrai patektų į pirmąjį trejetuką.

Kelnių kostiumas šiandien dėvimas su viskuo – pradedant sportiniais bateliais ir baigiant aukštakulniais. Jeigu leidžia jūsų darbovietės aprangos kodas, drąsiai rinkitės rožinės, rudos ar net raudonos spalvos kostiumus. Svarbiausia, nepirkite vienu dydžiu didesnio kostiumo. „Oversize“ sukirpimas būtent tuo ir pasižymi, kad jis tik imituoja „vyresniojo brolio“ kelnes bei švarką, o iš tikrųjų nepriekaištingai gula visose strategiškai svarbiose kūno vietose: ties pečiais, talija ir klubais.

Švarkas „Bar“ + siauras sijonas

Džiūgaukite, moteriškos klasikos gerbėjai: „New look“ variacijos vėl madingos.
Nenorite grįžti tiesiai į 50-uosius metus? Pabandykite rinktis švarkus su asimetriškais kraštais, prailgintu juosmeniu arba papildykite aprangą nestandartiškais aksesuarais, pavyzdžiui, rankine su plastiko intarpais ar madingais botiljonais su kojinę primenančiu auliuku.

Kombinezonas

Vienspalvis kombinezonas yra ideali apranga biurui, ypač jeigu jau vėluojate ir darbą ir niekaip negalite apsispręsti, kokią palaidinę vilktis prie kelnių.

Daug moterų būgštauja, kad kombinezonas neužmaskuos figūros trūkumų, tačiau be reikalo – tiesiog reikia pasirinkti tinkamą fasoną. Plačios kelnių klešnės gali paslėpti nereikalingus centimetrus ant šlaunų, viršutinės dalies paraukimai – nedidelį pilvuką, o susiaustas viršus – išryškinti juosmens liniją. Jei norite rinktis patį madingiausią modelį, atkreipkite dėmesį į tą, kuris primena darbo drabužius.

Marškiniai + suknelė

Griežto stiliaus marškiniai po suknele ar sarafanu – senas geras komplektas iš 70-ųjų.

Jei norite sustiprinti užuominas į šiuolaikinį laikmetį, įtraukite šiltus žalios ar rudos spalvos tonus ar rinkitės į akis nekrintančius floristinius raštus. Norite drąsesnių XXI amžiaus eksperimentų? Rinkitės palaidines su plačiomis ar pailgintomis rankovėmis ir asimetriškus sarafanus. Toms, kurių darbovietėje galioja griežti aprangos reikalavimai, teks tenkintis monochromine klasika ir griežto stiliaus marškiniais su stačia apykakle.

Megztinis + midi ilgio sijonas arba 7/8 kelnės

Laisvesnio stiliaus variantas penktadieniui arba pirmadieniui, kurį norisi prasitęsti savaitgalį.
Ir vis dėlto nepamirškite, kad esate biure, todėl pirmenybę teikite tiems megztiniams, kurie išlaiko formą ir neatrodo ištampyti. Sijonai ir kelnės taip pat turėtų būti iš kokybiškų, standžių medžiagų, pavyzdžiui, madingosios zomšos ar minkštos odos. Puikus variantas, kad siluetas atrodytų išbaigtas – patrumpintas megztinis ir apačia paaukštintu juosmeniu. Už viena sužais ir aksesuarai – klasikiniai Oksfordo bateliai, santūrūs bateliai su liežuvėliu (loaferiai) ir geometrinių formų rankinės.

Patrumpintas švarkelis + palaidinė su rauktais rankogaliais

Atiduoti pagarbą dailiai Viktorijos epochai galima netgi darbovietėje, ir šiuo atveju jums labai tiks marškiniai su standžiais arba rauktais rankogaliais.

Ant podiumų tokie marškiniai buvo derinami su tiesaus kirpimo patrumpintais švarkeliais, ir mes balsuojame „taip“. Apačia – tiesaus kirpimo kelnės su kantu, jei norite tęsti biuro tematiką, arba ilgas sijonas, jei norite likti Viktorijos laikų dvasioje. Pastaruoju atveju pravers aksesuarai iš aristokratiškojo aksomo (tačiau darbo metu jų nepadauginkite).

Įmantri palaidinė + plačios kelnės

Vienspalvės tiesaus kirpimo arba plačios kelnės kompensuos įmantrų madingos dekonstruotos palaidinės kirpimą.

Įmonių darbuotojoms, kurios turi laikytis griežtų taisyklių, pakaks palaidinės su neįkyriu kaspinu ant talijos, lakoniškais raukiniais ar siaurais prakirpimais ant pečių. Prie tokio komplekto derės bateliai aukšta pakulne (prie plačių ir ilgių kelnių jie optiškai ilgins jūsų kojas) arba smailianosiai balerinų bateliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją