2022 metų spalva paskelbtas atspalvis „Very Peri“ (PANTONE 17-3938) tapo pasitikėjimo savimi ir drąsaus smalsumo simboliu. Pasak spalvų instituto „Pantone“, melsvai violetinė spalva atspindi kiekvieno kūrybinę dvasią, norą pažinti, ji kviečia atrasti naujas galimybes, domėtis, nestovėti vietoje ir atversti naują puslapį, kuriame kursime savo ateitį.

Gyvename permainų metu, per kelis pastaruosius metus žmonijai teko susidurti su dideliais sunkumais, tačiau pamažu juos įveikiame. Paliekame intensyvios izoliacijos laikotarpį, o atsigręžę atgal galime įvertinti - mūsų samprata bei standartai jau yra pasikeitę. Pasauliui teko suprasti, kad virtuali realybė yra kur kas arčiau nei iki šiol manėme. Tad metų spalva „Very Peri“ atspindi įvairius mūsų gyvenimo pokyčius, tiek apimančius vidinį pasaulį, tiek kasdienybę ir naująsias technologijas.

„Very Peri“ išsiskiria gyvybingumu, gylio šiam violetiniam atspalviui suteikia svajingas mėlis, todėl spalva yra nei per aktyvi, nei per rami. Ji puikiai dera tiek su neutraliais atspalviais, tiek su ryškiomis spalvomis, tokiomis kaip raudona, žalia, geltona ar oranžinė.