Vargu ar pavyktų paminėti tokį universalų ir bet kuriuo sezonu reikalingą rūbą kaip megztinis. Kokio tipo megztinį pasirinkti, priklauso nuo progų, vietų ir kitų su megztinio dėvėjimu susijusių aplinkybių. Vienas svarbiausių kriterijų, kuriuo paprastai vadovaujamasi perkant šį drabužį – siūlų sudėtis. Juk aišku, kad su vilnoniu megztuku biure kaipmat sukaisite, o medvilninis nė kiek nesušildys vaikštant lauke žiemišku oru. Taigi, į ką atkreipti dėmesį?

Sudėtis


Idealiausiais labai dažnai vadinami kašmyro megztiniai, nes jie šilti, nors ne stori, labai minkšti ir jaukūs, rašoma portale marieclaire.ru. Jų pranašumu reikia laikyti ir solidų, prabangų vaizdą (žinoma, ir kainuoja jie tikrai ne pigiausiai). Deja, kašmyras turi ir trūkumų: šio tipo vilnos megztinius gana sudėtinga prižiūrėti – bus daug geriau, jeigu iš anksto nusiteiksite vežioti juos į valyklą ir ypač skrupulingai nurinkinėti pūkų gumuliukus. Jeigu nepaisydamos šių sunkumų vis tiek nepajėgiate atsispirti kašmyrui, galėtumėte rinktis tokį pluoštą, kuriame kašmyro būtų ne šimtas procentų, o kiek mažesnis kiekis.

Vilnonius megztinius reikėtų rinktis itin apdairiai: nors prižiūrėti juos kiek paprasčiau negu kašmyro gaminius, komforto požiūriu jie gali kelti tam tikrų problemų, mat vilna gali graužti odą. Kaip tik todėl parduotuvėse gana dažnai pavyksta pamatyti tokių megztinių, kurių sudėtis – vilnos ir kokio nors sintetinio pluošto derinys. Jei visgi nutarėte įsigyti megztinį iš šimtaprocentinės vilnos, pirmenybę reikėtų teikti merino arba alpakų vilnai.

Kaip išsirinkti idealų megztinį

Moherio megztiniai ypač šilti, minkšti, purūs ir pūkuoti, tačiau jie taip pat turi minusų – lengvai veliasi ir „šeriasi“, todėl kaipmat apipūkuoja kitus drabužius. Taigi, tą dieną, kai nutarsite pasidabinti moherio megztiniu, būtinai įsimeskite į rankinę ir lipnų pūkų rinkiklį.

Megztiniai iš medvilnės vertinami dėl išraiškingos faktūros. Juos apsivilkti pavyks bet kuriuo metų sezonu, tiktai atminkite, kad per šaltuosius žiemos mėnesius jie tikrai nesušildys, jei teks ilgai išbūti lauke.

Megztiniai iš šimtaprocentinio akrilo ir kitokių sintetinių verpalų, kuriais užverstos masinės gamybos prekių parduotuvės, praktiškai nepasižymi jokiomis šildomosiomis savybėmis. Užtat atrodyti jie gali ir neprastai, o ir jų kaina nesikandžioja, nors, kita vertus, tai tikrai nėra ilgaamžis rūbas, todėl jį vertinti reikėtų vien tik kaip greitai praeinančios mados akcentą. Jei norite įsigyti bazinį megztinį, rinkitės natūralesnio pluošto gaminį.

Plotis


Megztiniai jokiu būdu neliko „oversize“ tendencijos paraštėse. Negana to, būtent megztiniai dėl šios tendencijos įgijo papildomų pranašumų, mat žiemą ypač norisi kaip reikiant apsikūtoti. „Oversize“ tipo megztiniai tinka beveik visų tipų figūroms – tik plačiapetėms jie nėra rekomenduotini, kadangi dar labiau padidina pečių apimtį, taigi, ir kūno disproporcijas. O štai merginoms, kurių pečiai daug siauresni nei klubai, „oversize“ megztinį įsigyti tiesiog privaloma.

Platus megztinis puikiai tinka ir smulkaus kūno sudėjimo merginoms. „Plius“ dydžio moterys taip pat neturėtų numoti į jį ranka, tiktai kad įvaizdis įgautų lengvumo, reikėtų atidengti riešus.

Tiesaus kirpimo megztinius, ypač jei jie paties paprasčiausio rašto ir vienspalviai, būtina papildyti kokiais nors elementais. Juos galima išnaudoti kaip pirmą sluoksnį, pavyzdžiui, pasivilkti po švarku, arba atvirkščiai – užsivilkti ant marškinių. Įvaizdžiui pagyvinti puikiausiai tiks diržas, šalikėlis ar koks nors kitas aksesuaras.

Ilgis


Trumpas megztinis neprastai tinka žemaūgėms – jis padeda pakelti ir pabrėžti talijos liniją, be to, vizualiai pailgina figūrą. O štai plačių klubų savininkėms derėtų rinktis ilgesnį megztinį – tokį, kuris pridengtų pačią plačiausią klubų vietą.

Kaip išsirinkti idealų megztinį

Raštas


Jeigu megztinį ketinate nešioti kaip bazinį rūbą, jis turėtų būti vienspalvis. Patartina rinktis natūralius tonus – rusvą, pilką, žalsvą arba melsvą. Jei norisi, kad megztinis taptų įvaizdžio akcentų, turėtų tikti raštuoti, ornamentuoti modeliai. Atminkite, kad lengviausia su kitais daiktais derinti nesudėtingais geometriniais arba abstrakčiais piešiniais margintus megztinius.
Kaip išsirinkti idealų megztinį

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)