Bet jei vadovaujatės posakiu, kad batų moteriai niekada nebus per daug, tai ir kiekviena pora reikalauja atskiros ir derančios rankinės. Vis dėlto dažniausiai ieškome aukso viduriuko arba, kaip sako mados guru, – mažiau yra daugiau.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

Lietuviško prekinio ženklo „Gėda Pelėda“ sumanytoja ir dizainerė Kristina Vasiljevaitė šypteli: „Buvau iš tų moterų, kuriai rankinių niekada nebus per daug“. Bet gyvenimas nestovi vietoje. Ir mes taip pat. Prieš patardama, kaip išsirinkti rankinę, Kristina atvirauja:

„Dukra pakeitė ir labai aiškiai sustygavo, kur kuri rankinė man yra geriausia. Naudoju tris rankines. Viena su dukra, kad būtų laisvos rankos, kai turiu gaudyti riedančią paspirtuku, kita darbinė, kurioje turi tilpti kompiuteris, pakrovėjas, užrašų knygutė, odų pavyzdžiai, tad ji turi būti talpi. O pramogoms vakare mieste visiškai nebeturiu rankinės, tiksliau turiu, bet nebenaudoju. Ėmiau naudotis įsegama pinigine, kuri yra mano kurtose „Pelėdose“. Man labai patogu, joje telpa viskas, ko reikia vakarui, o vakarui reikia nedaug – piniginės ar tik pinigų, telefono, raktų – viskas. Deduosi ant riešo ar prisisegu prie džinsų ir einu“, – savo šiandienos pasirinkimais dalijasi dizainerė.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

Svarstymai, kiek mūsų įvaizdį papildo vienas ar kitas aksesuaras, nėra tuštybė. Netinkamas pasirinkimas gali užgožti tai, kas yra žavaus ir išryškinti tai, ko visai nenorėtume demonstruoti. Rankinė – itin svarbus akcentas ir ne tik švenčių progomis.

Bet, grįžtant prie kiekio, visgi optimalus variantas, anot Kristinos, yra mūsų spintoje laukiančios trys rankinės – viena darbinė, kita nedidukė, kai reikia laisvų rankų, arba kuprinė ir trečia, kai norime pasipuošti.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

„Aišku, man smagu, kai moterys nori turėti daug rankinių. Skirtingi sezonai - skirtingi paltai, o prie jų ir skirtingos rankinės. Tačiau, renkantis idealią rankinę, visada klausiu moters, kaip ji rengiasi – ar taip, kaip šiuo metu atėjusi pas mane, ar kažkaip kitaip. Rankinė turi derėti su mėgstamu aprangos stiliumi. Jei stilius labiau sportinis, tai nerekomenduočiau rinktis blizgios odos. Gal tada geriau dairytis į grubią, grublėtą odą“, – vengti eklektikos pasirinkimuose pataria Kristina.

Pati būdama didelių, juodos odos rankinių gerbėja, dizainerė to neperša klientėms. Kai kurios didelės rankinės kuriamos iš storos odos ir yra gana sunkios. Gal moteris renkasi didelę rankinę, o nešiosis visai nedaug daiktų. Ar tikrai reikalingas papildomas svoris ant peties ir rankos?

Kad ir kokia išskirtinai didelė rankinė krito į akis, bet jei moteris – nedidukė ir smulki, yra rizika atrodyti kaip su bulvių maišu.
Kristina Vasiljevaitė

„Raginu moteris įsivertinti, ką jos nešiosis rankinėje, ar ta rankinė bus tik prie jos dažniausiai dėvimų drabužių, ar turi tikti prie visos spintos. Labai svarbu ir tai, kaip moteris prižiūrės rankinę. Jei ta rankinė darbinė, paskendusi darbuose, negalvoji apie tai, kur ją pasidedi ir didžiulis skirtumas, kai rankinė yra tik akcentas prie naujo paltuko. Odos skiriasi – vienos yra lepesnės, o kitos nebijo jokių iššūkių, kuriuos joms gali iškrėsti šeimininkė“, – tęsia Kristina.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

Neabejotinai svarbiu kriterijumi kūrėja laiko moters sudėjimą. Kad ir kokia išskirtinai didelė rankinė krito į akis, bet jei moteris – nedidukė ir smulki, yra rizika atrodyti kaip su bulvių maišu. Tuo tarpu aukštos ar stambesnės moters pasirinkta nedidelė rankinė gali paskęsti jos gabarituose ir atrodyti it delninė.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

Dar turėtume sau atsakyti į klausimą, ar norime išsiskirti iš visų, ar tiesiog atrodyti gražiai. „Turiu draugę, kuri nešioja tik raudonas rankines. Gali daryti ką nori, bet jei rankinė ne raudona – jai netiks“, – juokiasi Kristina.

Ir jei rudenį ar žiemą rankinių spalvos prigęsta, tai vasarą pažaisti spalvine gama galima drąsiau. Tarkime, rankinė iš spalvingo poliesterio atrodys neįpareigojančiai atostogaujant, o dalykinio susitikimo metu sukels komišką įspūdį. Pasirinkdamos natūralios odos rankinę, niekuomet nesuteiksite progos suabejoti jūsų skoniu. Svarbiausia rinktis tokios spalvos rankinę, su kuria jausitės ir komfortabiliai, ir puošniai.

Dar viena amžinoji dilema – rankinė su skyreliais ir kišenėlėmis, ar be jų. „Nežinau, ar rankinėje esančius daug skyrių moterys panaudoja. Kartais kortelės piniginėje būna visai ne kortelėms skirtuose skyriuose, o sudėtos į bendrą skyrių. Jei esi linkęs daiktus visuomet preciziškai padėti atgal į jų vietą, tai skyreliai rankinėje yra geras pasirinkimas, tačiau jei nelinkęs, tai tų skyrelių gali būti kiek nori, o jų vis tiek nepanaudosi“, – dar vieną savybę renkantis rankinę išskiria Kristina.

Gyvenimo būdas ir tempas verčia apgalvoti, kas būtų patogu ir atitiktų dienos poreikius – paprasčiau, lengviau, laisviau, patogiau. „Man atrodo, kad į mūsų gyvenimą kuo toliau, tuo labiau skverbiasi patogumas ir universalumas. Raginčiau derinti kapsuliniu principu ir, žinoma, aš norėčiau, kad mano rankinės įeitų į kiekvienos moters kapsulę“, – ambicijų neslėpė dizainerė.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

Kristina akimirksniu prisiminė diskusiją su kita dizainere, kad visai realu, kai kiekvienai dienai turėsime uniformą. Atvėrei spintos duris ir aišku – čia pirmadienio uniforma, čia antradienio ir t.t. Savaitgalį tradicines uniformas papuošiame nauja detale ir jau naujas apdaras. Toks ėjimas prie visiško minimalizmo, atmetant vartotojiškumą.

„Tačiau moteriška prigimtis vis tiek prasiveržia noru išsiskirti – kad pastebėtų, pagirtų. Iš esmės moteris turėtų labai gerai pažinti save. Tada bus gana paprasta ir rankinę išsirinkti“, – Kristina kilstelėjo vieną iš jos kurtų „pelėdų“. – Šiai rankinei jau 9 metai. Senučiukė, bet mylima ir vis dar geidžiama. Klientė paprašė pataisyti. Yra tokios rankinės, kurios tarnauja labai daug metų“.

Dizainerė Kristina Vasiljevaitė pataria, kaip išsirinkti rankinę

Dėl vieno kūrėja neabejoja – nevalia pirkti tik dėl to, kad rankinė graži. Jei ji neatitiks poreikių, tuomet gulės spintoje, kaip gražus, bet nereikalingas daiktas. „O mano pirmoji ir pati svarbiausia misija, kad klientės būtų laimingos“, – pagrindiniu akcentu užbaigė Kristina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)