„Panašu, kad nuo šiol griežtos mados taisyklės nebeegzistuoja – ta pati batų pora puikiausiai tiks tiek miško žygiams, tiek gimtadienio vakarėliams. Tam, žinoma, turi įtakos Lietuvos klimatas, kur universalūs aulinukai gali būti nešiojami kone 300 dienų per metus. Tad teisingai pasirinkę bazinės avalynės pirkinius šiandien, džiaugsitės ir kitais metais“, – sako V. Šaulytė-Mockė.
Tad į kokias batų poras vertėtų atkreipti dėmesį?

Balta spalva – tai nauja juoda

Niekas nedrįstų ginčytis, kad juodi aulinukai – tai absoliuti klasika, kuri pravers visur ir visada. Tačiau pastaruosius keletą sezonų baltos spalvos avalynė taip pat kėsinasi būti tarp pagrindinių žiemos mados akcentų.

„Svarbiausia baltos avalynės populiarumo priežastis? Kaip ir juoda, balta yra neutrali spalva. Todėl šie batai tiks beveik prie bet kokio jūsų aprangos stiliaus. Net ir orams atšilus ir jūsų garderobo spalvoms pasikeitus, baltą spalvą priderinsite visai nesunkiai“, – sako stilistė.

Tačiau spalva – ne vienintelė detalė. Kaip ir žieminiai drabužiai ar aksesuarai, šaltojo sezono avalynė privalo vienu metu turėti visus šiuos elementus: patogumą, stilių, kokybiškumą ir nepralaidumą šalčiui. Taip į madingiausiųjų topą atkeliavo vadinamieji žygeivių batai.

„Šį sezoną žygeivių modelius primenantys batai privalo būti jūsų spintoje. Prie jų galima sužymėti visas tinkamos avalynės varneles – patogūs, stilingi, šilti ir universalūs. Įsigiję tokius aulinukus avėsite juos skirtingomis progomis ir skirtingais sezonais. Ko daugiau reikia?“, – teigia V. Šaulytė-Mockė.

Klasiška aukštakulnių pora – tiesiog privaloma

Pastaruoju metu „Instagram“ socialinį tinklą tiesiog užplūdo „princesiškais“ bateliais puošti šventiniai įvaizdžiai. Nuo dirželiais varstytų aukštakulnių iki įsispiriamų batelių su kulniukais – visi šie modeliai puikuojasi žėrinčiais kristalais ar perlų imitacijomis.

„Nors kalbėdami apie madą neišvengiamai akcentuojame patogumą, tačiau pamažu grįžtant į normalų gyvenimą grįžta ir noras puoštis. Todėl viena žavinga ir blizgi detalė jūsų aprangoje – tiesiog būtinas pirkinys! Ir šiemet tebūnie tai aukštakulniai – ši detalė leis pasijausti prabangiai ir išskirtinai“, – teigia mados tinklaraštininkė.

2021 m. madoje išpopuliarėjo eklektiški ir linksmi, vakarėliams sukurti mados elementai, pavyzdžiui, spalvingi kostiumai ir plačios kostiuminės kelnės.

„Plačios kelnės aukštu liemeniu veikia tartum iliuzija. Plika akimi jos atrodo formaliai, tačiau kiek labiau įgudusi akis jas mato kaip daug patogesnę alternatyvą, pavyzdžiui, siauriems džinsams. Jau nekalbant apie tai, jog jos yra erdvesnės aplink juosmenį – tai neabejotinas privalumas, kai prieš akis laukia šventinių stalų maratonas. O iš tokių kelnių kyšančios blizgios ir puošnios batų nosys – tai subtili, bet būtina šio šventinio sezono aprangos detalė“, – priduria stilistė.

Batai ir apranga – iš mamos spintos

Jei kas kartą naršydami socialinius tinklus jaučiatės tarsi įžengę laiko mašiną, nesate vieni. Madoje įvyko nostalgiškas posūkis – šios žiemos šventoji mados trejybė atkeliavo iš praeitų dešimtmečių: masyvūs auliniai, platėjančios kelnės ir stilingos kepurės. Ir tai puikiausia šios žiemos investicija, nes tokie pirkiniai iš populiariausiųjų sąrašo neketina trauktis 2022-aisiais.

„Pirmiausia – stambūs, masyvūs ir grubūs aulinukai. Tačiau šį sezoną siūlau atrasti ir naujas jų spalvas – violetinė, prigesinta žalia ar mėlyna. Šalia klasikinių žiemai būdingų atspalvių (pavyzdžiui, juodas paltas ar rudas megztinis) jos puikiai derės. Aš išbandžiau tikrą šio sezono hitą – alyvinę. Ji puikiai derėjo baltame aprangos ansamblyje. Be to, „Pantone“ spalvų institutas ką tik paskelbė, kad „Very Peri“ alyvinė spalva – tai madingiausia kitų metų spalva! Ji puikiai švies iš toli, nepasislėpdama plačiose kelnių klešnėse. Todėl tokia investicija tikrai atsipirks ir kitąmet“, – sako stilistė.

V. Šaulytė kviečia atkreipti dėmesį į dar vieną detalę – kepurę. Iki šiol nuvertintas aksesuaras sugrįžo kartu su „bjauriosios“ mados tendencija. Šį žiemos sezoną rinkitės pašiltintą vadinamosios „žvejo“ kepurės versiją (angl. bucket hat), kuri pagyvins kiekvieną įvaizdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)