Vienas aksesuarų, kuriuo savo rudens ir žiemos garderobą jau papildė mados instagramerės – didelis ir platus šalikas ilgais kutais.

Dar prieš kurį laiką ilgus kutus madingu akcentu pavertė mados namai „Bottega Veneta“. Jų 2020 m. rudens kolekcijoje buvo gausu kutais dekoruotų drabužių ir aksesuarų, nuo megztų suknelių, maksi ilgio paltų iki delninių.

Šįmet kutų improvizacijos ėmėsi mados namai „Fendi“ ir jiems kuriantis dizaineris Kimas Jonesas, 2021 m. rudens kolekcijos paltus puošia kutuotos kailio apykaklės ir kutuoti drabužių kraštai. Kutų galima pastebėti ir kitose rudens kolekcijose, pavyzdžiui, „Balenciaga“ ir „Chloe“ pasiūlė kasdieniškesnes kutais dekoruotų drabužių ar aksesuarų versijas, o ekstravagantiškas idėjas pristatė „Etro“ ir „Alberta Ferretti“.

Nors kutuotų šalikų tendencija prasidėjo dar praėjusių metų šaltąjį sezoną, tikrąjį populiarumą jie įgijo tik šįmet. Anksčiau tokius siūlė prabangos prekių ženklai, o dabar ilgų kutuotų šalikų galima rasti ir greitosios mados parduotuvėse.