1. Maksi ilgis

Kuo jūsų lietpaltis šį sezoną ilgesnis, tuo geriau. Mados namų „Off-White“, „Balenciaga“, „Jason Wu“ ir „Kenzo“ 2021 m. rudens-žiemos kolekcijose lietpalčiai siekė modelių kulkšnis, o Michaelis Korsas pristatė dar ilgesnį blizgantį vakarinį lietpaltį. Rudeniop madingi ir ilgi lietpalčiai, kurių liemuo akcentuotas diržu, ir „oversized“ siluetų, jaukiai apgaubiantys kūną.

2. Odinės glamonės

Odiniai lietpalčiai dar vieną sezoną užtikrintai lieka mados tendencijų gretose. Šįmet jie itin minimalistiniai, primenantys dešimtojo deš. siluetus. Vyraujančios spalvos: juoda, tamsiai ruda, smėlio, pilka. Tačiau pro akis nepraleiskite ir drąsesnių, pavyzdžiui, oranžinės ar baltos spalvos – tokius lietpalčius savo rudens kolekcijoje pristatė mados namai „Off-White“.

3. Akinančios spalvos

Nors rudens sezoną įprastai vyrauja neutralūs, pilkšvi ir žemės atspalviai, šįkart nerkite į sodrių spalvų jūrą. Akinanti rožinė, laimų žalia, ugninė oranžinė ar giedro dangaus žydra – rinkitės pačią ryškiausią ir jums gražiausią spalvą.

4. Apsiaustai

Dar praėjusių metų rudenį dizaineriai pristatė daugybę apsiaustų - nuo lengvų lietpalčių iki paltų, tinkamų šaltoms žiemos dienoms. Šį sezoną apsiausto siluetas pritaikomas ne tik lietpalčiams, bet ir sportinio stiliaus vėjastriukėms. Vandeniui atsparaus audinio apsiaustas ypač pravers lietingą dieną - puikiai apsaugos ir nuo vėjo, ir nuo lietaus.

5. Dekonstrukcijos ir asimetrija

Šie lietpalčiai primena žaismingas dėliones arba „pasidaryk pats“ projektus. Jie išsiskiria asimetrišku ir iš skirtingų audinių sudėliotu dizainu. Vieni „dėlionės“ tipo lietpalčių traukia akį kitoniškumu, kiti atrodo minimalistiniai, tačiau intriguoja netikėta detale, pavyzdžiui, įstrižu užsegimu.