Pasiskaitykite, kokios 5 klaidos dažnai daromos, renkantis striukę:

1 klaida – nekokybiška oda


Mados pramonė ugdo sąmoningumą ir aktyviai atsisako gamtai kenkiančių medžiagų. Daugelis prekių ženklų nebenaudoja natūralios odos. Technologijos dabar taip ištobulėjo, kad striukė iš dirbtinės odos ilgai tarnaus ir saugos nuo šalčio. Deja, atsiranda kita problema – gaminiai iš nekokybiškos sintetikos yra kenksmingi gamtai; nekokybiška striukė greitai nusidėvės ir atsidurs sąvartyne. Todėl striukę iš dirbtinės odos reikia rinktis kruopščiai ir atsakingai.

Pirmiausia pasimatuokite striukę, pažiūrėkite, ar lengva judėti ir kiek striukė deformuojasi. Jei stipriai lamdosi, geria tokios nepirkti, toks drabužis, tikėtina, greitai praras prekinę išvaizdą.

Galite įsigyti vintažinę striukę – ji tarnaus ilgai, atrodys dailiai. Galiausiai – dirbtinai sendinta oda visada madinga.

2 klaida – prigludęs modelis ir netinkamas ilgis


Odinės striukės plotis ir ilgis – kintančios tendencijos, kurios priklauso nuo dizainerių idėjų. Kita vertus, yra modelių, kurie visada atrodo gražiai ir neišeina iš mados (atkreipkite dėmesį į striukes, kurias nešiojo 10-ą dešimtmetį – jos tebėra madingos). Rinkitės laisvesnę odinę striukę, kurios ilgis būtų iki liemens – būtent tokie modeliai ilgai išlieka madingi.

Visų pirma, apgludę siluetai jau seniai nemadingi, antra, jie nepraktiški – po tokia striuke nepasivilksi megztinio ar didesnio dydžio švarko.

Odinė striukė

3 klaida – supermadinga apykaklė


Apykaklė – kiekvieną sezoną besikeičianti detalė. Kartais madingos didelės, kontrastingos apykaklės, kartais dizaineriai nusprendžia apskritai jos atsisakyti. Kad odinė striukė būtų ilgai madinga, venkite spalvoto kailio apykaklių ar pernelyg išpuoštos apykaklės.

Odinė striukė

4 klaida – ryškios puošmenos, kurios išėjo iš mados


Daugelis nekreipia dėmesio į detales, bet jos yra svarbios. Daugybė mažų detalių, kuriomis gamintojai puošia savo odines striukes, ir yra esminė priežastis, kodėl striukė greitai tampa nebemadinga. Nepirkite odinės striukės, kuri papuošta daugybe sąsagų, užtrauktukų, siuvinėjimais ir pan. – toks dekoras pigina drabužį, jį sunkiau priderinti prie savo garderobo. Nepamirškite pamušalo – jis turi derėtis prie striukės spalvos, nebūti kontrastingas.

Odinė striukė

5 klaida – prie jūsų garderobo nederanti spalva


Spalva – svarbus niuansas. Jūsų odinė striukė turi derėti prie garderobe dominuojančių spalvų. Universaliausia – klasikinė juoda spalva, natūralios spalvos – ruda, karamelės, smaragdo, vyšnių. Atsargiau žvelkit į madingus atspalvius – ryškiai mėlyna atrodo supermadingai, bet ar ji derės prie jūsų drabužių?

Odinė striukė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)