1. Netaisyklinga laikysena

Eidami gatve apsidairykite – kiek praeivių slenka susikūprinę ir nuleidę galvas. Drabužiai iškart kristų dailiau ir visos siūlės „sugultų“ į tinkamas vietas, jei paprasčiausiai išsitiestumėt. Stebėkite save ir neleiskite pečiams sukristi, išsitiesę ne tik atrodysite gražiau, bet ir labiau pasitikėsite savimi. Naršydami telefone, esame įpratę nuleisti galvą žemyn, tačiau atkreipkite dėmesį, kad žemyn nukabinta galva kelią įtampą kakle, o kartu ir pečių zonoje. Tad atsipalaiduokite, išsitieskite ir pirmyn!

2. Per daug akcentų

Neperkraukite įvaizdžio dėmesį atkreipiančiais aksesuarais, įmantresnėmis detalėmis ar sezono „must have“ pirkiniais. Išsirinkite porą akcentų, kurie nekonkuruotų vienas su kitu. Akcentais gali tapti ne tik aksesuarai (rankinė, bateliai, papuošalai ir kt.), bet ir audinys, raišteliai, išskirtinis siluetas, rūbų dekoro detalės ar tiesiog ryškios spalvos.

3. Tas pats stilius nuo... iki...

Jeigu norite sukurti harmoningą, bet šiuolaikišką derinį, rinkitės skirtingų stilių drabužius ir aksesuarus. Venkite nuo... iki... vieno stiliaus, pavyzdžiui, romantiško: raukiniais dekoruota suknelė, balerinų tipo bateliai, skrybėlaitė su kaspinu, perlai ir gėlėta rankinė. Toks derinys atrodys perspaustas ir vizualiai vargins. Verčiau kai kurias romantiškas detales iškeiskite į griežto klasikinio, minimalistinio stiliaus, sportinio ar visai priešingo – rokeriško. Pernelyg daug skirtingų stilių irgi reikėtų atsisakyti, saikas - labai svarbu.

4. Netinkama avalynė

Viena pagrindinių įvaizdžio detalalių – bateliai, jie gali ir pataisyti įvaizdį, ir sugadinti. Derindama avalynę atkreipkite dėmesį į apavo stilių, dekorą, spalvą, siluetą, pakulnės formą ir kitas detales. Aukštakulniai, bateliai „kitten heels“ pakulne arba smailesniais priekiais dailina ir grakština kojas, gali pakoreguoti rūbų ilgių proporcijas.

Jeigu drabužiai yra įdomesnių siluetų ar ryškesni, pasvarstykite – galbūt verta rinktis neutralesnę avalynę. Jeigu aprangai trūksta išskirtinio akcento, rinkitės drąsesnio dizaino batelius.

Kad ir kokią avalynę pasirinktumėte, labai svarbu, kad ją avėdama jaustumėtės patogiai. Įvaizdį akimirksniu sugadinsite avėdama nepatogius aukštakulnius batelius, kuriais vos paeinate.