1. Dailios aukštakulnės basutės

Prie ilgos arba midi ilgio suknelės priderinusi efektingas aukštakulnes basutes, sukursite puošnų derinį. Vasarai tiks lengvesni suknelių audiniai, tokie kaip šilkas, satinas, atlasas ar šifonas. Stilinga lengvumo atsvara taps bateliai, puošti drąsesnėmis metalinėmis detalėmis arba siūti iš metalizuoto efekto odos.


2. Įsispiriamos basutės

Tarsi šlepetės įsispiriamos basutės - nerūpestingas apavas, kurį panorus galima lengvai nusiauti ir pailsinti pėdas. Vasarą madingos ne tik šio tipo aukštakulnės basutės, bet ir visai žema pakulne. Jeigu norisi madingos detalės, ieškokite pintos odos, rafijos basučių arba batelių riesta pakulne.


3. „Kitten heels“

Bateliai neaukštomis pakulnėmis, vadinamomis „kitten heels“, įvaizdžiui iškart suteiks elegancijos, o pėdoms - grakštumo. Tokius galite drąsiai derinti tiek su vasariška gėlėta suknele, tiek su minimalistinio stiliaus ilgais marškiniais. Itin elegantišką derinį sukursite „kitten heels“ batelius avėdama su liemenuota midi ilgio suknele.


4. Balerinų tipo bateliai

Mergaitiškam įvaizdžiui - romantiška suknelė ir patogūs balerinų tipo bateliai. Kojos atrodys dailiau, jei rinksitės batelius ne apvaliais, o smailais arba migdolų formos priekiais. Jeigu norite subtilesnio derinio, rinkitės vientisą neutralių atspalvių paletę ir venkite įmantraus dizaino suknelių ar avalynės.


5. Espadrilės

Bateliai pintais padais – espadrilės – tobulas vasaros apavas. Jie nevargina pėdų, primena atostogas kurorte, puikiai tinka ir kasdienai, ir pasipuošti. Prie vasariškos suknelės tiks įvairių tipų espadrilės – nuo platforminių, tvirtinamų odinėmis juostelėmis, drobinių su ilgais kaspinais iki plokščiu padu.