Pasinaudokite ekspertų patarimais, kaip išsirinkti tinkamas kelnaites po perregimais, prigludusiais, šviesiais drabužiais.

Geriausia rinktis apatinius iš natūralių medžiagų su trupučių sintetikos – jie ilgai tarnaus, bus patogūs. Nepirkite 100 proc. sintetinių apatinių, jie prastai praleidžia orą, bus palanki terpė daugintis bakterijoms.

Apatiniai

Kelnaičų tipai

Klasikinės kelnaitės – patogios, ypač dailiai atrodo ant platesnių klubų, nes šiek tiek maskuoja pilvo, šonų putlumą. Rinkitės modelius su mažai nėrinių ir kuo plonesniu kraštu, kad nesimatytų iš po drabužių.

Bikinio tipo kelnaitės yra truputį atviresnės už klasikines. Žiūrėkite, kad siūlės būtų plokščios, plonos, neišryškėtų po plona suknele.

Tanga kelnaitės panašios į bikinį, tik yra siauresnės, tai tarsi pereinamas modelis į kelnaites su virvele. Rinkitės tanga kelnaites iš natūralių medžiagų.

Kelnaitės su virvele. Jos paminėtinos, bet nerekomenduotina pastoviai jų dėvėti. Ypač jei modelis netinkamas, greitai gali atsirasti bakterijų. Kokybiškos kelnaitės su virvele turi būti iš natūralių, minkštų audinių (ypač tarpvietę dengianti dalis), siūlės plokščios, plonos, o užpakaline dalis (juostelė) – 1–1,5 cm pločio. Šio tipo kelnaitės pamėgtos, nes nesimato iš po drabužių. Kita vertus, jei yra bent menkiausias nelygumas ant sėdmenų, kelnaitės su virvele jį paryškins.

Vadinamosios braziliškos kelnaitės ilgina kojas, pabrėžia klubus, moteriškai atrodo. Šortukai tiks toms, kurios nerimauja dėl klubų, pilvo srities, nes jie slepia netobulumus. Karštai vasarai – ne pats tinkamiausias variantas, bet tiks sportuojant, aktyviai poilsiaujant.

Kelnaitės be siūlių – konkurencijos neturintis bazinis modelis. Kūno spalvos kelnaites be siūlų galima drąsiai dėvėti po ploniausių audinių drabužiais. Figūrą koreguojančios kelnaitės kasdienai nekomfortiškos, jos skirtos šventėms.

Spalvos

Geriausia vilkėti kūno spalvos apatinius. Venkite labai ryškių spalvų ir raštų apatinių. Universalūs – kūno, pasteliniai atspalviai, su subtiliu raštu.

Priežiūra

  • Tinkamai skalbiami, prižiūrimi apatiniai drabužiai ilgiau tarnaus. Kelnaites geriausia skalbti rankomis arba skalbimo mašinoje, įdėjus į maišelį, su švelnia skalbimo programa.
  • Nepadauginkite skalbimo priemonių, kad jos nesukeltų alerginių reakcijų, grybelinių ligų.
  • Džiovinkite gryname ore, o ne džiovyklėje.
  • Laikykite kelnaitės uždarose dėžėse apatiniams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)