Ramios, pastelinės spalvos kone nuolatos figūruoja tarp mados tendencijų. Pereinamų tonų drabužiai laikomi tinkamais kuo įvairiausioms progoms – priešpiečiams, iškilmingoms vakarienėms, dalykiniams susitikimams ar tiesiog kasdienybei.

Dera žinoti, kad pastelinių spalvų gama jokiu būdu neapsiriboja rusva ir jos atspalviais. Apskritai, pastelinėms spalvoms būtų galima priskirti visas bazines spalvas, „atskiestas pienu“. Pamėginkite įsivaizduoti braškių spalvos skystį ir įliekite į ji pieno. Ką gausite? Braškes su pienu. Štai šitokia spalva jau laikoma pasteline.

Pastelinių spalvų drabužiai

Mokėti atpažinti pastelines spalvas nėra labai sunku. Problemos paprastai prasideda tada, kai tenka apsibrėžti sau tinkamus tonus, nutarti, prie ko juos derinti ir su kuo komponuoti. Būtent šie klausimai reikalauja detalesnio aptarimo. Apie tai, kaip atrodyti stilingai, pasikvietus į draugiją pastelines spalvas, ir kokias emocijas transliuoja švelnūs atspalviai, portalui marieclaire.ru sutiko papasakoti kostiumų dailininkė ir stilistė Alina German, bendradarbiaujanti su įvairių televizijos šou kūrėjų komandomis.

Kam tinka pasteliniai tonai

Šiaip jau pastelinės spalvos tinka daugeliui, tik bėda ta, kad ne visi jas moka tinkamai suderinti. Žmonėms, kurių oda turi bent menkiausią pilkos arba žalios atspalvį, niekada ir jokiomis aplinkybėmis nereikėtų vilktis šviesiai žalių, šviesiai mėlynų arba šviesiai pilkų spalvų drabužių. Tokio toną odą vertėtų „paskaistinti“ šviesiai persikine, rusva arba šampanine spalva. Jeigu plaukai ypač šviesūs – tokio šviesumo, kad net sunku iš karto įžiūrėti plaukų augimo liniją, – su rusva spalva ir jos atspalviais reikėtų elgtis itin apdairiai. Saugiausia rinktis labiau su oda kontrastuojančius tonus, pavyzdžiui, juodą, raudoną arba smaragdo žalumo.

Pastelinių spalvų drabužiai

Pastelinės sezono tendencijos

Naujuoju sezonu daugelio prekių ženklų atstovai atkreipė dėmesį į stilingus sodriai žalios spalvos derinius su rusva, taip pat vadinamosiomis safario, Sacharos ir balintos kavos spalvomis. Tarp populiariausių šio sezono atspalvių minima ir mėtinė. Būtinas drabužis mados tendencijas sekančios moters spintoje – bet kurios pastelinės spalvos lietpaltis, kuris idealiai tiks prie visų šį sezoną madingų aprangos elementų, o pas atrodys visiškai neutraliai. Švelnaus tono lietpaltis – tai universalus drabužis, galintis tapti baziniu garderobo komponentu.

Pastelinių spalvų drabužiai

Aksesuarai prie pastelinių spalvų drabužių

Nėra jokių griežtų taisyklių, kuriomis tektų vadovautis renkantis aksesuarus. Pavyzdžiui, vien iš rusvos spalvos drabužių sukurtą amplua puikiausiai papildys keletas stambių aukso spalvos grandinėlių arba stambūs auskarai su perlais. Na, o baltos ir rusvos spalvų ansamblį patariama pagyvinti smaragdo žalumo apavu arba citrinos geltonumo rankine. Atminkite, kad rusva, smėlio spalva puikiai dera su skaisčiai auksine, avietine ir vyšnine.

Pastelinių spalvų drabužiai

Italijos mados namų „Gucci“ dizainerių dėka populiarumą vėl įgavo masyvūs aksesuarai – jų buvo galima prisižiūrėti per aukštosios mados savaitę. Įmantrūs, vintažiniai, raginiai ir akmenėliais inkrustuoti akinių rėmeliai bus ypač populiarūs ne tik šį sezoną, bet ir vėliau. Jei pirmenybę teikiate santūriems, lakoniškiems apdarams, bet visgi norite paeksperimentuoti, įvaizdžiui paįvairinti rinkitės bet kurios tarsi nubalintos spalvos rankinę. Labai sėkmingu pirkiniu dabar laikytini ir pastelinės spalvos batai: jie nerėžia akių, bet tampa išradingu akcentu.

Pastelinių spalvų drabužiai

Kaip perteikti nuotaiką pastelinėmis spalvomis

Vargu ar kas paneigs, kad spalvos puikiai atspindi žmogaus nuotaiką ir net šį tą pasufleruoja apie jį, kaip asmenybę. Štai kodėl kasdienio įvaizdžio spalvų paletės pasirinkimas – ypač atsakinga užduotis. Pasteliniai tonai, nors dažnai laikomi švelnumo ir trapumo simboliais, gali pabrėžti charakterio dramatizmą. Taip nutinka, pavyzdžiui, tada, kai pasirenkami itin prigludę siluetai, iš plonų audinių pasiūti drabužiai. Rusva, pilkšva arba balkšva spalva tokiu atveju sukuria nuogumo įspūdį. Štai kodėl būtent pastelinės, rusvos spalvos dažnai naudojamos, kai norima paskleisti seksualumą, jausmingumą.

Pastelinių spalvų drabužiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)