Kaip atrodyti išskirtinai ir jaustis savo vestuvių dieną ypatingai bei šiuolaikiškai? Į kokias detales reiktų atkreipti dėmesį, renkantis ar kuriant savo svajonių suknelės eskizą? Į šiuos ir kitus klausimus atsako minimalistinio stiliaus vestuvių suknelių kūrėja-dizainerė Agnė Deveikytė, kuri kartu su kolege dizainere ir iliustratore Andra Jatautiene išskiria 10 populiariausių 2021 metų tendencijų, iliustruotų išsamiais aprašymais bei meniniais eskizais. Dvi kūrėjas bendram projektui suvedė dar Vilniaus Dailės kostiumo dizaino studijų metu puoselėtos idėjos.

1. Pūstos rankovės. Turbūt daugelis nuotakų, vartydamos tėvų vestuvių nuotraukų albumus gali matyti šią 80-aisiais metais išpopuliarėjusią tendenciją – vestuvinę suknelę su pūstomis rankovėmis, tad laiko ratas apsisuko ir jos vėl su trenksmu grįžo į madą. Tokio tipo rankovės padeda sukurti siluetą, padedantį pabrėžti pečių liniją ir viršutinę kūno dalį, tad puikiai tiks aukštesnėms, liekno sudėjimo nuotakoms. Ypač įspūdingai atrodo pūstos rankovės iš lengvo šifono ar tiulio, padedančio sukurti pasakišką įvaizdį, norinčioms savo vestuvių dieną pasijausti tikromis karalienėmis.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

2. „Clever corsetry“ tipo korsetai. Ši maža moteriška gudrybė, yra aktuali visoms, norinčioms atrodyti nepriekaištingai, vilkint minimalistine, švarių linijų vestuvine suknele, pabrėžiančia jūsų figūros privalumus ir išryškinančia tai ką labiausiai norite akcentuoti. Dažniausiai korsetai naudojami, tokio modelio vestuvinėms suknelėms, kurios neturi rankovių, turi gilią iškirptę ar yra pasiūtos iš prabangių audinių: šilko, satino ar atlaso.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

3. „Didžiojo Getsbio“ stiliaus detalės. Dauguma turbūt matėte kultinį filmą „Didysis Getsbis“, kur damos visus vyrus vedė iš proto pritrenkiančiais savo apdarais. Taigi įvairūs karoliukai, biseris, perlai ir ištaigingos plunksnos, tikrai yra tai – kas privalo būti jūsų vestuvių įvaizdžio dalimi. Tad jei renkatės minimalistinio stiliaus suknelę – būtinai papildykite ją įspūdingais aksesuarais: išskirtiniais auskarais, kaklo papuošalais ar plaukų lankeliu. Viską skoningai suderinus, jūs tapsite ta, nuo kurios akių negalės atitraukti ne tik jūsų išrinktasis. Na, o jei norisi prašmatnios biseriu siuvinėtos vestuvinės suknelės, tai tokiam pasirinkimui tikrai žalia šviesa!

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

4. Kelnės ir kombinezonai. Moterų emancipacija tikrai užvaldė pasaulį, tad jei norite vestuvių dieną jaustis išskirtinai patogiai, galima rinktis stilingą vestuvių kostiumėlį su kelnėmis ar šilkinį kombinezoną. Ypač įspūdingai atrodysite jei rinksitės trijų dalių kostiumą – tai gali būti korsetas (įliemenuota liemenė) kapri stiliaus kelnės ir prisegamas šifoninis sijonas (šleifas), nepamirškite, kad toks derinys itin elegantiškai atrodo su aukštakulniais, todėl svarbu pilnam įvaizdžiui parinkti ir tinkamą avalynę. Tad jums spręsti kaip norite jaustis ir kaip atrodyti vieną iš svarbiausių savo gyvenimo dienų.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

5. Maža balta suknelė. Visos tikrai puikiai žino, kad maža juoda suknelė privalo būti kiekvienos moters spintoje. Tačiau kalbant apie vestuvių tendencijas, tvarumo idėjos taip pat aktualios ir šioje srityje. Vis dažniau nuotakos pageidauja ir renkasi tokią vestuvių suknelę, kurią būtų galima pritaikyti ir kitoms progoms. Tad maža balta suknelė yra puikus variantas, norinčioms elegantiškai atrodyti ne tik per savo vestuves.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

6. Įvairios detalės ir sluoksniavimas, XL dydžio raukiniai. Tai kitas patrauklus variantas, norinčioms įsigijus vieną suknelę turėti net keletą jos nešiojimo variantų, lengvai transformuojant detales, keičiant aksesuarus ir net atskirus suknelės sluoksnius. Priklausomai nuo nuotaikos ar dienos meto, ištaigingą vestuvinę suknelę galima paversti į patogią kokteilinę suknelę, kuri ne tik nevaržys judesių, bet ir leis jaustis nepakartojamai. Šiuo metu, ypač madingos įvairios prisegamos detalės, pradedant ilgais sijonais, šleifais, pelerinomis, baigiant pridėtinėmis kišenėmis ar korsetą imituojančiais diržais, leidžiančiais pabrėžti jūsų figūros privalumus.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

7. Laisvo kirpimo siluetai ir lengvumo įspūdis. Vieni populiariausių 2021 vestuvinių suknelių modelių – nevaržančios judesių, krentančio audinio, laisvo kirpimo, atviros pečių linijos suknelės, pasiūtos iš šifono, tiulio ar šilko. Šios medžiagos padeda sukurti lengvumo įspūdį, suteikia žaismingumo ir yra be galo patogios. Beje tokio tipo vestuvinės suknelės puikiai tinka ir besilaukiančioms nuotakoms.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

8. Nėriniai. Nuotakos, norinčios jaustis ypač romantiškai ir tuo pačiu seksualios, tikrai turėtų atkreipti dėmesį į vestuvines sukneles su įvairiausiais nėriniais. Kuo jie kokybiškesni, tuo jie įspūdingiau atrodo, tad jei jūs jaučiate silpnybe moteriškam subtiliam žavesiui. Ši tendencija tikrai padės išpildyti visus jūsų lūkesčius!

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

9. Kaspinai. Kiekviena moteris, viduje jaučiasi maža mergaite, kuriai gražiausi vaikystės momentai asocijuosi su šventėmis ir didžiuliais baltais kaspinais. Tad su aliuzija į praeitį, kaspinai grįžta ir į 2021 mados tendencijų sąrašą. Įvairaus dydžio kaspinai ypač aktualūs, kuriant vestuvines sukneles, nes padeda sukurti ne tik labai moterišką, bet ir išskirtinai elegantišką įvaizdį. Tad drąsiai rinkitės šį akcentą, nes tai tikrai labai madinga!

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

10. Šalti pasteliniai tonai. Šiuolaikiniai dizaineriai vis labiau akcentuoja natūralų moters grožį, tad ne veltui 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų topuose karaliauja šalti pasteliniai tonai. Jų fone, jūsų veidas, akys ir lūpos atrodys tobulai ir labai išraiškingai. Tad audinio spalva, atspalvis, faktūra ir blizgesys tikrai yra be galo svarbūs dalykai, ir tai patvirtins ne tik vestuvių fotografai, kurie stengiasi pagauti tobulas jūsų meilės šventės akimirkas.

10 populiariausių 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų

Dizainerė Agnė Deveikytė tikisi, jog šie patarimai ir trumpa 2021 metų vestuvinių suknelių tendencijų apžvalga su iliustracijomis bus naudinga būsimoms nuotakoms ir leis susikurti sau viziją kaip turėtų atrodyti svajonių suknelė ir bendras įvaizdis. Visoms moterims ir merginoms dizainerė linki „atrasti tai, kas padės atskleisti savo natūralų grožį, lengvai užmaskuoti nedidelius trūkumus ir susikurti individualų unikalų savo įvaizdį, atskleisiantį moteriškumą, charakterį ir išskirtinumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)