Šiandien noriu su jumis pasidalinti šešiomis dėvimomis pavasario/vasaros tendencijomis ir papasakoti, kaip jas lengvai pritaikyti mūsų kasdienybėje.

Tendencijos

Braletės. Tai nėra naujiena, tačiau daugelio mados namų podiumu modeliai žingsniavo pasipuošę būtent šiuo apatiniu drabužiu. Tiek vienspalvės, tiek akmenėliais puoštos, sportinės ar su klasikos elementais – tinkamos yra visos. Braletės gali būti derinamos tiek sukuriant netikėtą elegantišką derinį su klasikinėmis kelnėmis, švarku ir aukštakulniais, tiek sukuriant sportiškesnį derinį: velkantis prie Bermudų tipo šortų su kardiganu bei mulėmis.

Braletė

Lietpalčiai. Lietpalčiai šį sezoną – ypač akcentuojami. Žinoma, dėmesys krenta į tai, kad šie lietpačiai yra kiek ilgesni ir itin pabrėžiantys juosmenį. Jų pasirinkimas taip pat varijuoja nuo itin minimalistinių iki labai ekscentriškų interpretacijų. Puikus pasirinkimas lietpalčiai, kurie yra dekoruoti netikėtais akcentais, susiūti iš dviejų skirtingų audinių, spalvų bei tekstūrų, su išdidintais pečiais ar itin plačiais atlapais. Kiekvienas norintis išbandyti šią tendenciją, tikrai ras sau pasirinkimą.
„Balmain“ 2021 metų rudens – žiemos kolekcija

Bermuda šortai. Man asmeniškai tai yra viena mėgstamiausių tendencijų, nes pasirinkus Bermudų tipo šortus mes galime labai plačiai varijuoti tiek su laisvalaikio įvaizdžiais, tiek su itin klasikiniais įvaizdžiais. Šių šortų ilgis gali būti nuo trumpų iki kelius siekiančių. Jei ieškomas pasirinkimas vykti į biurą, tai puikia tiks padidintas švarkas, marškiniai, Bermudų šortai iki kelių bei loaferiai. Jei žinote, kad po to teks greitai vykti į vakarienę su draugais – persiaukite į sportinius batelius, atsiraitokite marškinių rankoves bei prasisekite kelias viršutines sagas ir jūsų neįpareigojantis įvaizdis jau paruoštas.

Plačios kelnės. Tai yra dalykinė apranga, turinti laisvalaikio akcentų. Dizaineriai atsižvelgia į mūsų poreikį, kuriuo siekiame atsipalaiduoti ir jaustis komfortabiliai, tačiau nepamiršti klasikos. Patogus, stilingi siluetai iš itin prabangių audinių. Todėl galime matyti itin aktualią tendenciją – aukšto juosmens, itin plačias, juosmenį paryškinančias kelnes. Žinoma, yra išlaikomi struktūriški siluetai, kurie suteikia elegantiškesnį siluetą. Reikėtų nepamiršti prie jų derančių švarkų, kurie sukuria atsipalaidavusį dalykinį įvaizdį. Kelnės gali būti ilgos ir labai plačios, gali būti trumpesnės, tačiau plačios ir siaurėjančia apačia. Švarkas, palaidinė – puikus pasirinkimas. Šios kelnės gali būti derinamos kaip kostiumas su švarku ir elegantiškais smailianosiais lygiapadžiais, tiek su trikotažine palaidine bei sportiniais bateliais.

„Chanel“ kolekcija

Išraiškinga pečių juosta. Man labai patinka šis trendas, nors tai yra užuominos į vyrišką madą, bet kaip gražiai dizaineriai pateikia tai kaip moterišką madą (siluetai, spalvos, raštai). Pečių išdidinimas nukelia į prisiminimus apie aštunto dešimtmečio ir power dressing judėjimo atsiradimą. Nesvarbu ar tai švarkas, ar palaidinės, ar marškiniai, ar itin dramatiški ar vos išlindę petukai – tai puikus pasirinkimas fašionistoms ar norinčioms garsiai kalbėti apie savo mados pasirinkimus. Tik nepamirškite išlaikyti proporcijų.

„Louis Vuitton“ kolekcija

Dideli marškiniai. Tai gali būti išdidinti jūsų vyro/tėčio spintos turtas, tiek suknelės tipo marškiniai. Jei buvusiuose sezonuose galėjome matyti labiau klasikines spalvas, tai šį sezoną galime matyti visą vaivorykštės spalvų spektrą. Marškinius galime dėvėti ant šortų su sportiniais bateliais, taip sukuriant laisvalaikio įvaizdį. Taip pat marškinius galime vilktis kaip sukneles. Taip pat nepaisant jų ilgio susikišti tik priekį į kelnes ar sijoną, palikti išlindusį galą ir kurti klasikinį įvaizdį derinant griežtus aukštakulnius. Arba gali būti tiesiog tinkamas pasirinkimas sluoksniuojant aprangą ir panaudojant kaip švarką ant suknelės.

Taip pat norėčiau trumpai paminėti kelias detales ir akcentus, kurie gali padėti paįvairinti jūsų aprangą.

Grandinės. Grandinės yra didelė tendencija šiltuoju metu laiku. Ant kaklo, ant rankinės, ant batų. Grandinės gali būti masyvios, smulkios, tankiai sunertos ar su dideliais tarpais nėrimo įvairiausio reljefo ar ilgio. Nors šią tendencija jau matome ilgą laiką, tačiau dabar ant podiumų ji labai išraiškingai yra matoma tiek ant drabužių, tiek aksesuarų. Jūsų pasirinkimas ir fantazijos galimybės, kaip panaudosite turimas grandines.

Dideli krepšiai. Arba dar vadinamieji „tote bag“. Tai didelės kvadratinės rankinės su dviem trumpomis rankenomis. Gali būti tiek vienspalvės, tiek margintos raštais. Panaudojimo būdai gali būti įvairūs: tiek elegantiškam apsipirkimui maisto produktų, tiek į ofisą ar verslo pietus. Mano patarimas rinktis kiek įmanoma standesnę rankinę, kad išlaikytų formą ir atrodytų kokybiškai. Nepamirškite, kad kuo didesnė rankinė rankoje – tuo mažesnis žmogus atrodo.

„Versace“ 2021 metų rudens kolekcija

Kaukės. Kaukės tapo mūsų neatskiriama gyvenimo dalimi. Kaukės gali būti mūsų aprangos išskirtinis akcentas, ar net iš to pačio audinio ir rašto, kaip mūsų apranga.

Grammy

Raštai ir spalvos


Gėlės. Ši tendencija natūraliai sugrįžta su šiltuoju metu laiku. Gėlių raštai gali būti išpiešti per visą suknelę, gali būti išsidėstę tik konkrečiose zonose. Nesvarbu ar tai bus didelės, ar mažos gėlės – visos gėlės yra priimtinos. Siūlyčiau rinktis žemę siekiančias sukneles su lengvos masės audiniu margintu gėlėmis. Šio tipo suknelės neretai pačios iš savęs yra efektingos, todėl nereikėtų persistengti jų derinant.

Linksmos spalvos. Tai yra visos spalvos, kurios pagyvina mūsų aprangą: neoninės rėkiančios spalvos, aprangos derinyje naudojama kaip išsiskirianti akcentinė spalva.

„Balmain“ 2021 metų rudens – žiemos kolekcija

Žemės spalvos. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad ir žemės spalvos vis dar yra aktualios dėl savo minimalistinio pobūdžio, praktiškumo ir nesudėtingo derinimo. Mano pasiūlymas būtų rinktis klasikinius šių spalvų modelius dėl lengvesnio derinimo. Tiek drabužiai, tiek aksesuarai, kalba tomis pačiomis madingomis spalvomis, todėl mados tendencijas galima bandyti išreikšti ir pasitelkiant spalvas.

„Lanvin“ pristatė naujausią kolekciją
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)