Nors pūstos pūkinės striukės mados tendencijose sukasi jau ne vienerius metus, kartais vis dar iškyla klausimų – kas prie jų dera, o kas ne? Nors tokios striukės paprastai yra sportinio stiliaus, nebijokite su jomis derinti priešingų stilių drabužius, pavyzdžiui, romantiškus ar klasikinius.

Šiandien mados pasaulis yra kaip niekada laisvas, tad drąsiai eksperimentuokite. Su pūsta striuke galite mūvėti ne tik patogias treningines kelnes ar džinsus, bet ir griežto kirpimo klasikines kelnes, derinti ne tik sportinio stiliaus kuprinę ar nailono rankinę, bet ir elegantišką nedidelį rankinuką. Taip pat drąsiau žaiskite spalvomis, raštais ir skirtingomis faktūromis.

Siūlome 5 būdus, kaip stilistiškai paįvairinti derinius su pūkinėmis striukėmis.

1. Ryškios detalės

Pagyvinkite įvaizdį ryškiomis detalėmis, tai gali būti spalvota rankinė, auliniai batai, ilgas raštuotas šalikas ar kepurė. Galite rinktis ir priešingą variantą – neutralių atspalvių aprangą arba aksesuarus ir ryškią striukę.

2. Diržas

Pabandykite pūkinę striukę sujuosti diržu – taip išryškinsite taliją ir sukursite naują siluetą. Didesnė tikimybė, kad diržu sujuosta geriau atrodys trumpa, o ne ilga striukė. Per liemenį akcentavus ilgą striukę, šios siluetas gali išsikrepti, ypač jei rūbas yra platintas.

3. Vienspalviškumas

Net ir laisvalaikio ar sportinio stiliaus apranga gali atrodyti subtiliau, jei derinį kursite remdamasi tų pačių atspalvių gama. Spalvas derinkite pagal turimą striukę, nebijokite ryškesnių tonų, pavyzdžiui, jeigu jūsų striukė yra mėlyna. Nebūtina ieškoti idealiai vienodos spalvos rūbų ir aksesuarų, atspalviai gali šiek tiek skirtis – taip įvaizdžiui suteiksite gyvybingumo.

4. Pūkinė striukė ir midi ilgio sijonas

Prieš porą metų itin madingas buvo gėlėtų plazdančių suknelių ir pūkinių striukių derinys, deja, šaltoms dienoms lengvos vasariškos suknelės netinka. Šį sezoną kurdama romantiškesnį įvaizdį su pūkine striuke derinkite šiltesnį midi ilgio sijoną (vilnonį ar megztą). Sijoną galite pakeisti ir midi ilgio suknele. Snieguotoms dienoms prie tokio derinio puikiai tiks auliniai batai sotresniu padu, pavyzdžiui, kareiviško ar turistinio stiliaus.

5. Siluetų kontrastai

Sukurkite harmoningą bendrą įvaizdį derindama kontrastingų siluetų drabužius. Jei pūkinė striukė yra plati, derinkite labiau prigludusį sijoną arba siauresnes kelnes. Jeigu norisi plačių kelnių, striukę sujuoskite diržu – taip išlaikysite proporcijų harmoniją.

Daugiau idėjų: