Bendro pobūdžio rekomendacijos

Baltus batus valykite vien tik baltų audinių atraižomis, nes spalvoti audiniai ar kempinėlės gali nudažyti odą ar padą. Jei batai turi spalvotų intarpų, žiūrėkite, kad ant šių detalių nepatektų vandenilio peroksido ar dantų pastos.

Nuo balto apavo paviršiaus kruopščiai nuplaukite valomųjų priemonių likučius – laikui bėgant nuo jų gali atsirasti gelsvas atspalvis.

Kaip prižiūrėti baltą avalynę?

1. Naudokite nuo drėgmės saugantį impregnavimo skystį

Vos įsigiję sniego baltumo avalynės porą apipurkškite impregnavimo skysčiu ir nuolat pakartokite šią procedūrą. Impregnavimo skystis neleidžia drėgmei įsigerti į odą, tad ji išlieka sausa, taip pat išsaugoma spalva.

Dygsniuoti drabužiai

2. Neskalbkite baltų sportinių batelių skalbimo mašinoje

Daugelis mėgsta skalbti baltus sportinius batelius skalbimo mašinoje. Vis tik būkite atsargesni – automatinis skalbimas tiks tik medžiaginiams sportiniams bateliams. Odos, verstos odos sportiniai bateliai nuo tokio skalbimo būdo deformuosis arba sukietės oda.

3. Nepurkškite valymo skysčio tiesiai ant baltos avalynės

Jeigu ketinate išvalyti baltus sportinius batelius, jokiu būdu netepkite valymo priemonės tiesiai ant jų – yra rizikos, kad gali likti dėmių. Užpurkškite valymo priemonės ant kempinėlės ar ant šluostės – tada perteklius įsigers ir nepakenks baltam apavui.

Sportiniai bateliai

4. Nelaikykite baltų batų kartų su kitų spalvų apavu

Batų lentynoje šalia gali stovėti įvairių spalvų batai, tik dėžėje nepatartina suguldyti baltų batų su juodais. Dulkės, tamsių batų tepalo likučiai išteps baltą avalynę.

5. Priklausomai nuo medžiagos, parinkite tinkamą šepetėlį

Turbūt savaime suprantama, kad balti ir juodi batai valomi skirtingais šepetėliais. Nepamirškite ir medžiagos. Odai, dirbtinei odai valyti tiks minkšta kempinėlė, verstai odai patartina įsigyti specialų šepetėlį.

Chaki spalva
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)