Megztos liemenės iki šio sezono kurį laiką buvo primirštos. Nors tarp didžiųjų tendencijų jos pasirodė dar 2019 metais, visgi didžiosios šlovės liemenės sulaukė tik šiemet. Kol džiaugiamės vėsiais vietos orais, vertėtų pagalvoti apie vieną mėgstamiausių šaltojo sezono gėrybių – sluoksniavimą. Tai yra kone pagrindinė taisyklė derinant megztą liemenę, kuri padės lengvai sukurti derinį jūsų pasirinktai progai ar vietai.


Liemenes universaliai galite dėvėti tiek švenčių metu, tiek laisvalaikiu ar darbe. Svarbiausia pasirinkti modelį, kuris spalviškai ir stilistiškai derės prie vietos, į kurią einate. Kaip pasirinkti? Pirmiausia atkreipkite dėmesį į spalvas. Laisvalaikiui rinkitės pačius įvairiausius atspalvius ir jų kombinacijas, pavyzdžiui, jeigu mėgstate klasikinį ar santūresnį stilių, ieškokite neutralių (juodos, pilkos, baltos, mėlynos), žemiškų (rusvos, rusvai žalsvos, kreminės) spalvų.

Liemenės spalvą rinkitės pagal bendrą derinio paletę: jei norite švelnios aprangos – šviesią liemenę derinkite prie šviesių, pastelinių atspalvių. O jeigu norite kontrastingo derinio – rinkitės liemenę, kuri bus priešinga visam deriniui. Tokie spalvų deriniai sukurs subtilų klasikinį derinį, kuriame liemenė bus visumos dalis.

O norėdami sukurti drąsų derinį, kuriame megzta liemenė taps akcentu, ieškokite jų raštuotų, ryškiaspalvių, su ekscentriškomis detalėmis, pavyzdžiui, puoštų frazėmis, siuvinėjimais ar net grandinėmis ant kaklo. Galite rinktis iš ypač ryškių spalvų (žalios, mėlynos, garstyčių) arba mažiau ryškių (tamsiai raudonos, švelniai rausvos ar švelniai mėlynos).

Jei norite, kad liemenė būtų aprangos akcentas, derinkite jas prie kiek neutralesnių atspalvių, kurkite kontrastus. O jeigu norite įnoringo, madingo derinio, liemenę derinkite prie tos pačios spalvos švelnesnių atspalvių. Pavyzdžiui, ryškiai mėlyną liemenę dėvėkite su pasteline melsva.

Su kuo derinti?

Liemenes lengvai užsivilksite bet kokiame derinyje – nesvarbu, ar jūs su džinsais, ar su blizgiais dizainerio aukštakulniais. Jeigu einate į vakarėlį, renginį ar vakarienę, rinkitės ilgesnio kirpimo liemenę, kuri bus kaip suknelė. Taip pat galite ieškoti derančio megzto sijono. Po liemene rinkitės „oversized“ marškinius, o ant viršaus galite apsivilkti „oversized“ švarką. Derinį papildykite masyviais papuošalais ir rankine bei išskirtiniais ilgaauliais, pavyzdžiui, kerziniais batais.


Kurdami derinį laisvalaikiui ieškokite patogių drabužių – plačių marškinėlių ar golfo apsivilkti po liemene. O jeigu leidžia temperatūra, liemenę dėvėkite tiesiog vieną su tiesaus kirpimo džinsais ar „palazzo“ stiliaus kelnėmis. Nors, žinoma, laisvalaikio aprangai tiks patys įvairiausi jos derinimo būdai – neįpareigojančiai aplinkai sunku įvesti taisykles. Svarbiausia, kad derinys nekeltų diskomforto ir būtų patogiai nešiojamas kiekvieną dieną. Mat sluoksniuodami drabužius kartais galite jaustis ne iki galo patogiai. Šiuo atveju geriau vengti plataus kirpimo marškinių rankovių.