Jau daugiau nei dešimt metų pati naudojuosi nuotoliniu apsipirkimu ir beveik 80 proc. mano spintos turinio sudaro pirkiniai iš elektroninių parduotuvių. Tai patogus būdas ne tik taupyti savo laiką, bet ir pinigus. Kodėl apsipirkimas internetu taip sparčiai auga? Nepaisant karantino įtakos, yra daug priežasčių.

Nė vienas prekybos centras negali pasiūlyti tokios pasiūlos, kokią galime rasti internetinėje erdvėje. Čia vienu metu galime rinktis iš didesnio prekių asortimento nei bet kurioje fizinėje parduotuvėje: nuo vos tik pradedančių kūrėjų iki aukštosios mados dizainerių. Jei domina konkrečios spalvos, modelio ar dydžio daiktas, tai internetas yra puiki vieta jo paieškoms (ir kainos palyginimui).

Dar vienas pliusas – įprastai pasivaikščiojimams po prekybos centrus reikia skirti visą pusdienį, o apsipirkimas internetu gali vykti vos tik atradus laisvą minutę: geriant rytinę kavą, žiūrint televizorių ar atsigulus į lovą prieš miegą.

Norint, kad apsipirkimas internetu būtų sėkmingas, rekomenduojama atsižvelgti į keletą taisyklių.


1. Savo formų pažinimas

Kad drabužis puikiai tiktų, pasimatuokite savo kūno apimtis bei išsiaiškinkite, kokiam figūros tipui priklausote, koks ilgis, drabužio modelis bei avalynės dydis jums idealiai tinka.

2. Dydžių lentelė

Atidžiai peržiūrėkite gamintojo dydžių lentelę, nes kiekvieno gamintojo dydžiai gali skirtis. Apžvelkite pateiktas nuotraukas bei drabužių išmatavimus, atkreipkite dėmesį į nurodytą modelio ūgį bei kitą informaciją. Perskaitykite atsiliepimus, nes klientai dalinasi savo nuomonėmis apie daikto kokybę, audinio spalvą ir kitas savybes, taip pat dažnai informuoja, ar nurodytas dydis atitinka standartą.

Atkreipkite dėmesį į papildomus prierašus, tokius kaip petit, regular, tall ar plus size. Prierašas petit reiškia, kad drabužis skirtas mažo ir smulkaus ūgio moterims, regular – įprastas dydis, tall – skirtas aukšto ūgio ir plus size – apvalių formų moterims.

3. Audinio sudėtis

Kiekvieną parduodamo daikto nuotrauką lydi informacija apie audinio sudėtį bei jo priežiūrą.

Audiniai skiriasi savo struktūra, nuo kurios priklauso drabužio išvaizda, jo priežiūra bei daikto susidėvėjimas. Natūralūs audiniai labiau glamžosi, veliasi. Sintetiniai audiniai reikalauja paprastesnės priežiūros, mažiau deformuojasi. Tobulėjant technologijoms, audiniai, turintys sintetikos arba jos priemaišų, atrodo tarsi natūralaus pluošto. Įprastai sintetinių gaminių kaina yra ženkliai mažesnė.

4. Prekių ženklai

Prekių ženklai gamina skirtingoms amžiaus, statuso ar veiklos grupėms. Suprantama, jog ieškant sportinių kelnių, jų ieškosime tarp sporto prekių, o paaugliui skirtų drabužių – tarp jaunimo linijas kuriančių prekinių ženklų ir pan.

Verta atminti, kad skirtingi prekių ženklai naudoja skirtingus apimčių parametrus. Apsipirkimas taps žymiai lengvesnis išsiaiškinus, kurio prekės ženklo drabužių siluetai, dydžiai ar avalynės modeliai jums yra tinkamiausi. Taip nereikės ilgai svarstyti, kurį dydį ar sukneles modelį pasirinkti.


5. Pirkinių sąrašas

Prieš apsipirkimą, peržiūrėkite savo spintą bei susidarykite reikalingų pirkinių sąrašą. Jis padės išvengti impulsyvių pirkinių, kurie vėliau dulka spintoje ir neturi sau deramos poros. Todėl visada rekomenduojama laikytis sudaryto plano.

6. Pageidavimų sąrašas

Patikusius daiktus susidėkite į pageidaujamų daiktų sąrašą (angl. wish list), jei tokios galimybės nėra, tuomet į krepšelį. Vėliau šį sąrašą peržiūrėkite ir patikrinkite, ar jame esantys daiktai yra iš prioriteto sąrašo, taip pat atkreipkite dėmesį, ar dera vienas su kitu, o galbūt dera su jau esamais daiktais jūsų spintoje.

Nebūkite impulsyvūs, apsipirkimas internetu yra tuo ir žavus, jog turite laiko apmąstyti, ar išties vienas ar kitas daiktas yra tas, kurio ieškote. Jei nors vienas iš daiktų nėra prioritetinis ir gali palaukti, tuomet luktelėkite nuolaidų sezono ir jį įsigykite mažesne kaina.

7. Grąžinimo sąlygos

Atkreipkite dėmesį į daiktų grąžinimo sąlygas. Daugelis parduotuvių siūlo nemokamą grąžinimą, kas, sutikite, labai patogu, kai nesame tikri, ar drabužio modelis, spalva, dydis išties mums tiks. Tokiu atveju galima užsakyti kelis skirtingus modelius ar dydžius, tarp kurių rinksimės tinkamą.

8. Išpardavimai

Išpardavimai įtraukia į nuolaidų medžioklę, tačiau tai didelė grėsmė prisipirkti nereikalingų daiktų. Sezoninių išpardavimų metu rekomenduojama pirkti bazinius drabužių bei aksesuarų modelius, kurie bus aktualūs ne vieną sezoną. Tai gali būti kelnės, džinsai, marškinėliai, marškiniai, švarkai, klasikinio modelio paltai ir pan.

Apsipirkimas internetu suteikia galimybę daug greičiau surasti norimą daiktą, palyginti kainas bei parinkti tinkamus derinius. O remiantis apsipirkimo rekomendacijomis – ir sutaupyti laiko bei neišlaidauti impulsyviems pirkiniams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)