– Ar yra sezono tendencijų, kurios tau nepatinka?

– Šį sezoną man ne prie širdies dauguma tendencijų. Tikriausiai labiausiai manęs nežavi batai kvadratiniais priekiais – niekaip negaliu prie jų priprasti. Mane traukia klasikai artimos tendencijos, kad įsigijusi drabužį galėčiau jį vilkėti kelerius metus.

– Jeigu spintą šiandien reikėtų sumažinti iki dešimties daiktų, ką pasiliktum?

– Šviesiai mėlynus džinsus, juodas odines kelnes, „nude“ atspalvio ir juodą švarkus, baltus kedus, kašmyro megztinius, juodus aulinukus, juodą odinę striukę, paprastus baltus marškinėlius. Tai pagrindiniai garderobo daiktai, kuriuos lengva derinti vienus su kitais.

– Penki svarbiausi žiemos garderobo pirkiniai šį sezoną?

– Šviesus pieno atspalvio paltas, „oversized“ pūkinė striukė, jojikų stiliaus ilgaauliai, skrybėlė ir šiltas šalikas.

– Kokių geriausių stiliaus patarimų esi išgirdusi?

– Geriausias, kurio laikausi ir šiandien, – nepirkti daikto, jei nežinau, ar tikrai reikia. Ar daiktas man reikalingas, leidžiu sau pasvarstyti parą ir devynis kartus iš dešimties tą daiktą pamirštu.

– Kaip apsirengusi jautiesi gražiausia?

– Gražiausia jaučiuosi prie sijono, suknelės, džinsų ar šortų avėdama ilgaaulius batus aukšta pakulne.

– Ką vilki leisdama laiką namuose?

– Dažniausiai namams renkuosi sportines kelnes ir džemperį, nors kartais pasitaiko, kad visą dieną praslankioju apsirengusi pižamą. Kad ir kaip man patinka megzti laisvalaikio ansambliai, kurie dabar ypač madingi, man juos gaila „trinti“ namuose.

– Kur patartum dairytis stiliaus pavyzdžių ir idėjų?

– Žinoma, patogiausia semtis idėjų „Instagrame“, bet aš daug laiko praleidžiu ir „Pinterest“ galerijose. Man labai patinka žiūrinėti įžymių modelių gatvės stiliaus nuotraukas.

– Kokius savo mados pirkinius pavadintum geriausiomis investicijomis?

– Geriausia investicija – Chanel rankinė. Jų kainos auga kasmet, o jei nori turimą parduoti, gali tai padaryti už tą pačią kainą, už kurią įsigijai, ar net brangiau. Taip pat geros investicijos yra klasikinis Burberry lietpaltis, kokybiški švarkai – tai, kas neišeina iš mados ir tarnauja daug sezonų.

– Ar turi pirkinių, kurių įsigijusi gailiesi?

– Labiausiai gailėjausi nusipirkusi ne tos spalvos Balenciaga „Triple S“ batelius. Taip nutiko, kad pirkdama pasidaviau emocijoms ir išsirinkau spalvotus, nors iš tikrųjų spalvotai beveik nesirengiu. Juos buvo sunku priderinti prie turimo garderobo. Dažniausiai, jei kuris pirkinys mane nuvilia, iškart jį parduodu. Geriausia atsikratyti daikto, kol jis dar madingas.

– Kokias asmenybes įvardytum stilingiausiomis?

– Kol kas labiausiai man patinka modelių Rosie Huntington Whiteley ir Hailey Bieber stilius. Rosie yra tikrų tikriausia klasikos gerbėja, o Hailey renkasi stilingus kasdienius ir drąsesnius įvaizdžius. Jos atspindi skirtingas mano pačios puses – kartais noriu atrodyti kaip dama, o kartais šoku į treningus ir sportbačius.

– Kaip manai, ar nuomonės formuotojai šiandien yra naujieji tendencijų diktatoriai?

– Manau, prie tendencijų formavimo jie tikrai prisideda – ne tik žiūrime, kas pristatoma naujausiose kolekcijose ant podiumo, bet ir domimės, kokias tendencijas demonstruoja nuomonės formuotojai. Tiesa, kad dabar tendencijos kartais randasi „Instagram“.

Straipsnyje panaudotos Monikos Dovidaitės nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)