Laimei, viskas yra išsprendžiama, o pasinaudojus tam tikrais triukais net ir šios problemos gali nebelikti. Tereikia sužinoti, ką konkrečiai daryti.

Atsakingai rinkitės audinį

Visų pirma, norėtųsi eilinį kartą akcentuoti, kokia svarbi daiktų kokybė. Kuo medžiagos sudėtyje mažiau sintetikos, tuo labiau tikėtina, kad iš jos pasiūtas sijonas nekels diskomforto lipdamas prie kojų. Tikrai neverta kliautis įspūdžiu, susidarančiu po vieno vienintelio pasimatavimo. Nereikia būti visažiniu fiziku, norint suprasti elementarią tiesą: kad atsirastų statinis elektros krūvis, paviršiai turi kurį laiką kontaktuoti – trintis vienas su kitu.

Veikiausiai ir pačios pastebėjote, kad lipti prie kojinių sijonas ima ne iš karto, o būtent tada, kai jau atvykstate į darbą. Todėl jei norite įsigyti tokį rūbą, kurį galėtumėte sėkmingai dėvėti, kaip reikiant išstudijuokite etiketę. Žinoma, labiausiai vengti reikėtų gaminių, kurių etiketėse nurodyta „100 proc. poliesterio“. Neverta daug tikėtis ir iš tokio sijono, kurio audinyje – daugiau nei 40 proc. sintetikos.

Pirmenybę teikite sijonams su pamušalu

Kokybiški žieminiai sijonai paprastai turi pamušalą, kurio paskirtis – padidinti nešiojimo komfortą ir apsaugoti audinį nuo dėvėjimosi. Deja, šiandien gamintojai dažnai tarsi pamiršta apie esminę pamušalo funkciją, todėl iškyla reali grėsmė vietoj patogaus pasijonio gauti gabalą sintetikos, tik dar labiau padidinančios elektrinimosi problemą. Ar gali būti kas blogiau negu sukilęs pamušalas, kurio raukšlės ne tik matosi iš išorės, bet ir padidina figūros apimtis?

Kad tokia problema nesunkintų gyvenimo, sijoną galima nugabenti į siuvyklą ir paprašyti įsiūti tinkamą pamušalą. Jeigu sijonas į apačią platėjantis, vertėtų apsvarstyti universalaus pasijonio idėją: tai gali būti ideali išeitis, padėsianti visiems laikams pamiršti, kas yra elektrinimasis.

Gatvės mada

Chemines priemones naudokite protingai

Tarkim, per išpardavimą pavyko pigiai įsigyti ultramadingą sijonėlį. Jeigu jo kaina – tiesiog juokinga, tai, kad drabužis iš poliesterio arba neturi pamušalo, jokiu būtų negalėjo pakeisti apsisprendimo jį įsigyti. Taip pat akivaizdu, kad tokio „sėkmingo“ pirkinio tikrai nesinorėtų nešti į siuvyklą, nes pasijonio įsiuvimas kainuotų net daugiau nei pats sijonas. Tokiu atveju iš madingų drabužių parduotuvės tiesiu taikymu kulniuokite į tokią, kurioje parduodamos buitinės prekės, nes jūsų tikslas – įsigyti antistatiką.

Rinkoje siūlomi dviejų rūšių purškiamieji antistatikai: su etilo alkoholiu ir vandens pagrindo. Pirmiesiems būdingas ilgiau išliekantis kvapas, o audinį jais išpurkšti rekomenduojama likus bent 12 valandų iki gaminio, iš kurio jis pasiūtas, dėvėjimo. Tokie reikalavimai yra susiję su galima alergine reakcija. Vandens pagrindu pagaminti antistatikai laikomi saugesniais, be to, ilgiau išlieka audinyje, tačiau kaip tik dėl šios savybės atsiranda alerginės reakcijos rizika.

Skalbkite ne bet kaip

Jei rūpi mažiausiai kenksmingos priemonės, užkertančios kelią statinio elektros krūvio susidarymui, turite susidomėti skalavimo skysčiais ir skalbimo pastomis. Šios priemonės ištirpsta vandenyje ir yra laikomos saugiausiomis iš tų, kurios išsiskiria ilgalaikiu efektyvumu. Norint užkirsti kelią galimai alerginei reakcijai, verta rinktis tokius produktus, kuriais galima skalbti net ir vaikų drabužius.

Ada Kokosar

Žinokite, kaip problemą spręsti tuojau pat

Dalyvaujant svarbiame susitikime ar atvykus į iškilmingą renginį tikrai ne metas naršyti po internetą ieškant patarimų, kaip priversti sijoną atšokti nuo pėdkelnių. Užuot mintyse keikusios save už tą nelemtą pirkinį, verčiau nueikite į tualetą ir vandeniu sudrėktais delnais persibraukite kojas. Nors visai dienai problemos neišspręsite, bent porą valandų bus kiek ramiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)