O galbūt neatrodo tik todėl, kad princo Williamo žmona akylai sergsti savo privatumą. Kad ir kaip būtų, apie jos nuotaikas, taip pat vidinę brandą pavyksta spręsti stebint, kaip bėgant metams kinta jos drabužių stilius.

Pirmiausia, būtina pasakyti tai, kas labai aiškiai krenta į akis: sulaukusi 39-erių K. Middleton daug paprasčiau traktuoja savo vaidmenį negu bet kuriuo ankstesniu gyvenimo laikotarpiu. Šis faktas nepaneigiamas, ir nesvarbu, ką rašo kokie nors žurnalai apie menamus Kembridžo didikų sunkumus po to, kai nuo jų atsiskyrė Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė – princas Harry ir Meghan Markle.

Kate Middleton

Praėję metai, aišku, pareikalavo iš K. Middleton šiek tiek daugiau jėgų nei įprastai, nors neatrodo, kad išvargino: ji puikiai sugebėjo likti, viena vertus, santūri ir taktiška, o, kita vertus, užtektinai žavinga ir nepriekaištinga – tiek, kad gebėtų prablaškyti niūrias tautos nuotaikas.

Tereikia tik pažvelgti į K. Middleton, kad taptų aišku, jog ji iš tų, kurios preciziškai apmąsto kiekvieną aprangos detalę ir stengiasi nepadaryti net ir menkiausių įvaizdžio klaidų tiek praktiniu, tiek politiniu požiūriu. Visgi kaskart, kai tik kunigaikštienė pasirodydavo „Zoom“ lange per pastaruosius dešimt mėnesių, jos aprangos ansambliai akimirksniu įtikindavo, kad K. Middleton tikrai rengtųsi būtent taip, net jei nebūtų kilmingoji. Ar ji atrodo paprastai? Iš dalies taip, tačiau svarbiausia, kad tokia laikysena – natūrali, o to nesuvaidinsi.

Kate Middleton

Galima prisiminti, kad ir kelionę karališkuoju traukiniu pačioje gruodžio pradžioje. K. Middleton atrodė tiesiog nepriekaištingai – kaip sumani, išmintinga, supratinga, visada žinanti savo vietą ir nepamirštanti savo vertės. Štai koks jos firminis rafinuotumas – bylojantis apie saikingas pastangas, bet jokių būdu ne apie perfekcionizmo maniją.

Kate Middleton

Net ir žingsniuodama raudonuoju kilimu, K. Middleton atrodo puikiausiai atitinkanti su aplinka ir proga siejamus reikalavimus, bet nesistengianti nustelbti viso šou. Šiuo atveju vertėtų prisiminti, kaip ji atrodė su prabangia „Alexander McQueen“ mados namų suknia per pernai vasarį vykusius „Bafta“ apdovanojimus. Beje, savybė sužibėti, bet ne išsišokti, ypač būdinga K. Middleton amžinatilsį anytai, nors, žinoma, nėra paveldėta.

Kate Middleton

Nors linkstama įžvelgti panašumų tarp kunigaikštienės ir princesės Dianos įvaizdžio, tenka pripažinti, kad K. Middleton tikrai nesiekia tapti tuo, kuo visgi tapo jos anyta: kunigaikštienė bodisi stiliaus ikonos ar mados legendos titulu (šios etiketės ilgainiui ėmė kratytis ir princesė Diana). Negana to, K. Middleton drabužius renkasi ne siekdama sužavėti, o norėdama pademonstruoti norą susitapatinti. Todėl nenuostabu, kad jai priimtina kartais apsimainyti rūbais su mama. Šis faktas tik patvirtina, kad kunigaikštienė aprangos nelaiko iššūkiu – ji nevergauja įvaizdžiui: jai visiškai pakanka, jei kokį nors drabužį įvertina mama.

K. Middleton teko sulaukti priekaištų, kad rengiasi ne pagal metus, t. y. nepakankamai jaunatviškai. Visgi tokia strategija turi savų pranašumų, mat su laiku faktinis metų skaičius, nori nenori, prisiveja brandesniam amžiui derantį stilių.

Kunigaikštienės atveju nutiko kaip tik taip: 31-ų metų pasitikėjimo savimi stokojanti moteris palaipsniui įgijo damai iš karališkosios šeimos būtiną supratimą, todėl dabar be vargo susikuria įvaizdį, atsižvelgdama į konkrečiu atveju galiojantį protokolą.

Kate Middleton

Šiaip jau K. Middleton ansamblius galima suskirstyti į tris stambias kategorijas: rafinuotą, oficialią, atstovaujant šaliai derančia aprangą (jai priskiriamos ir vakarinės suknios), nuo formalių pareigų atsiribojusios mamos drabužius (džinsai, dryžuoti džemperiai, sportinio stiliaus liemenės, švarkeliai, megztiniai) ir negriežtai formalų garderobą (tai, ką siūlo vidurinei klasei prieinama drabužių rinka, suknelės tipo paltai ir kt.).

Galima drąsiai teigti, kad 39-erių K. Middleton jau spėjo išrasti rengimosi formulę, kuria gali naudotis milijonai moterų. Tos formulės esmė – žinojimas, kaip balansuoti ant ribos tarp mados vergės ir mados žinovės, t. y. kaip, neignoruojant naujausių tendencijų, nepaversti savęs vitrinoje išstatytu manekenu.

K. Middleton išmoko įžvelgti įperkamų prekių ženklų, tokių kaip „Joseph“ arba „Massimo Dutti“, vertę (beje, minėtų firmų gaminiai – puikus pasirinkimas ne tiktai toms, kurios artėja prie keturiasdešimties, bet ir vyresnėms moterims).

Kunigaikštienė ištikima tam, kas jai priimtina, ir tik nežymiai koreguoja laiko patikrintą įvaizdį (kiek labiau pasitrumpina plaukus, apsiauna smailianosius batelius ir t. t.), be to, nevengia žaisti švelniomis spalvomis.

Kate Middleton

K. Middleton šukuosena – klasikai priskiriamos garbanos, tiktai šiek tiek sušiuolaikintos. Jos makiažas – išbaigtas, bet nekrentantis į akis. Ji niekada neatrodo rėksmingai ar impozantiškai, bet visada – elegantiškai ir rafinuotai.

Net ir tada, kaip buvo jauna dvidešimtmetė, K. Middleton nemėgo chaotiško stiliaus, todėl galima teigti, kad lakoniškas braižas yra jai įgimtas. Vis dėlto, net nepaisant nuolatos galiojusių taisyklių, prigimtinis tvarkos ir darnos pojūtis nepavertė kunigaikštienės tobula, tačiau šalčiu dvelkiančia persona. K. Middleton žino, kas yra harmonija, ir kol to nepamirš, tol gebės stebinti sektinais stiliaus pavyzdžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)