Rodos, viskas buvo kurta taip, kad pakylėtų mūsų nuotaikas, o fokusą perkeltų nuo kančios ir liūdesio į grožį ir atsipalaidavimą.

Gaivi paletė

Artėjančio sezono spalvų paletė simbolizuoja viltį, džiaugsmą ir energiją. Stebina toks greitas sugrįžimas prie rožinės spalvos. Tikėtina, kad dar nebuvome jos pamiršę po to, kai 2016-aisiais praūžė tikra rožinė psichozė.

Bet šįkart ji grįžta su šiltesniais tonais – prigesinta koralo, aviečių šerbeto, arbūzine ir ametisto violetine. Jei vis dar turite 2016-ųjų metų spalvos baby pink drabužių – traukite juos iš spintos gilumos – tikrai norėsite ją derinti su šių metų atspalviais. Tik pažiūrėkite, kokios efektingos šių spalvų poros! Be rožinės, savo bazinėje spintoje matysime daug pilkos, kuri, beje, puikiai dera su kitu sezono topu – švytinčia geltona.

Mini ilgis a la 60-ieji

Pastarąjį sezoną vyravusį midi sijono ilgį keičia mini. Tą matėme „Chloe“, „Miu miu“, „Louis Vuitton“ ir „Jacquemus“ kolekcijose. Tiesa, moteriškas linijas pabrėžti bus galima ir kitais būdais. Madingos bus pečius apnuoginančios midi ilgio satino suknelės ant petnešėlių, perregimi audiniai bei prakarpos talijos srityje. Vasaros šventėms dizaineriai siūlo gundančias, nugaras apnuoginančias sukneles.

Akivaizdu, kad silueto prasme nuo unisex pereiname prie itin išreikšto moteriškumo. O mini šiais metais irgi kardinalus– primenantis 60-ųjų aukso amžiaus Ameriką. A formos pastelinių spalvų ar raštuotas mini sijonas galėtų tapti vasarinės spintos vedliu, kai, tuo tarpu, pavasariui palankesnis būtų odinis juodas ar smėlio spalvos variantas.

Pūstos rankovės

Kelis sezonus iš eilės dominavusios pūstos, išdidintos ar ties riešu rauktos rankovės tęsia savo pasirodymą tendencijų topuose. Tik šį sezoną jos dar labiau akcentuotos. Po truputį jos įsitvirtina net paltų skyriuje. „Altuzarra“ mados namai jas perkėlė ant lietpalčių ir tai puikiai atgaivino šį klasikinį must have drabužį. Tik nepamirškite įvertinti savo proporcijų – toks rūbas ne itin tiks žemaūgėms ir apversto trikampio figūros tipui.

Nenuobodi bazė

Daugeliui darbo susitikimų persikėlus į internetinę erdvę, stebina tai, jog tokia darbinių derinių klasika kaip kelnės, marškiniai ir švarkai dominavo kone kiekvienoje vasaros kolekcijoje. Tik proporcijos ir detalės išlaisvėjo – griežtąjį kantą ir siaurą siluetą keičia itin plačių kelnių ir didintų marškinių duetas. Tai nereiškia, kad įvaizdis bus sunkus ir nerangus – kelnės aukštintu liemeniu, marškiniai sukišti į jas, o talija įrėminta kietu diržu atrodo itin elegantiškai.

Nepelnytai į nuobodžiausiųjų sąrašą patenkantys marškiniai gali tapti ir mėgstamu laisvalaikio stiliaus elementu, jei tik ieškosite netikėtų sprendimų – ryškių spalvų, asimetriško kirpimo, pūstų rankovių ar neįprasto sagų išdėstymo.

Hipiškas denimas

Kažin, ar yra kitas toks svarbus garderobo elementas kaip džinsai. Siluetas, kuris įsitvirtino žiemą, toliau dominuos ir vasarą. Platūs, apdribę, ilgio sulig žeme, asimetriško užsegimo ar su klostėmis ties juosmeniu – tai raktažodžiai, kurie jums padės perkant džinsus internetu šį pavasarį. Jokių papildomų detalių kaip įplyšimai, pradraskymai ar garinimas. Svarbus bus tik maksi arba kuločių ilgis.

Batai, su kuriais gera eiti

Anot didžiųjų mados tinklų, geriausius rezultatus avalynės pardavime generavo šlepetės. Prašmatnaus audinio – avies kailiuko ar veliūrinės, jau panašesnės į delikačius balerinos batelius, jos idealiai tinka ir laukui, ir namams.

Aktualūs bus ir odiniai bateliai su čiurną juosiančiu dirželiu – tiek lygiapadžiai, tiek su mini kulniuku. Vasarą pradėsime su grubesniais dirželių sandalais ir patogiais įspiriamais lygiapadžiais. Tiems išsvajotiems atvejams, kai nuo pakabos jau čiupsime puošniausią savo suknelę, geriausiai tiks įspiriamos basutės neaukšta pakulne. Jei vasaros avalynę reikėtų apibūdinti garsu, tai neabejotinai būtų šlepsėjimas!

Rankinė visiems gyvenimo atvejams

Didelės, talpios, pirkinių krepšį primenančios, standžios formos rankinės niekada neišėjo iš mados. O šią vasarą jos šturmu ims stilingiausius derinius.

Pavasarį vis dar nešiosimės lygius ar pintus odinius pirkinių krepšius, kurių modelį pernai išpopuliarino mados namai „Bottega Veneta“, o vasarą vėl grįšime prie pintos šiaudinės jų versijos. Gera žinoti, kad mados pasaulyje irgi egzistuoja konstanta, kuri nesikeičia jau metų metus. Ir čia išties verta vadovautis taisykle – geriau viena, bet kokybiška rankinė, nei daug prastų ir laikinų tendencijų. Genialumas visada slypi paprastume.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)