1. Daugelis drabužių tinka tik lieknoms ir aukštoms merginoms

Sakyti, kad tam tikri drabužiai (pvz., plačios kelnės, trumpa palaidinė ar tiesaus silueto suknelė) tinka tik lieknoms aukštaūgėms, būtų pernelyg siauras požiūris. Svarbu, koks drabužis, kaip su juo atrodo konkretus žmogus ir kaip jaučiasi. Visi esame skirtingi. Nesvarbu, kas vilki drabužį – modelis ar jūs. Tai – teisybė, ir taškas.

2. Didelis raštai tinka stambioms moterims, o smulkūs – lieknoms

Šis mitas – tokio tipo kaip pirmasis. Ir, kaip ir pirmasis, jis neatitinka realybės. Dailus raštas visada dailus, nesvarbu – stambesnis ar smulkesnis. Tai pasakytina ir apie horizontalius dryžius.

3. Gauname tiek, kiek sumokėjome

Iš tiesų, kaina nėra kokybės rodiklis. Gamintojai ima iš jūsų pinigus už tai, už ką jūs pasirengę mokėti. Todėl tik pirkėjams spręsti, už ką verta mokėti, o už ką neverta. Visų pirma, labai svarbu suprasti skirtumą tarp to, kas atrodo pigiai ir tarp to, kas atrodo brangiai – tebūnie tai drabužiai, batai, papuošalai ar rankinės. Tada vertėtų išmokti skirti kokybiškas medžiagas nuo nekokybiškų, taip pat – sėkmingus modelius nuo nesėkmingų. Tai nėra lengva, tačiau neabejotinai verta.

4. Nešioti akinius – neseksualu

Akiniai būna seksualūs arba neseksualūs – priklausomai nuo to, kokius juos norite padaryti. Akiniai, kaip ir bet koks aksesuaras, atrodo taip, kaip juos nešiojate.

5. Už vestuvinę suknelę tenka permokėti

Savaime suprantama, tai – išskirtinė diena, kuriai reikia ypatingos suknelės, todėl galite ir turite mokėti tiek, kiek jums atrodo reikalinga. Tačiau vestuvinė suknelė – drabužis, kurį pirkdami dažniausiai darote didesnę paslaugą pardavėjui nei sau.

6. Įvaizdį turite kurti, išryškindami vieną akcentą

Idėja pasitelkti paprastas, neutralias detales, siekiant atsverti drąsų, ryškų daiktą, puiki, tačiau nereikia savęs apriboti vienu daiktu. Patikėkite – gražiai gali atrodyti ir keli ryškūs daiktai, tai suteiks jūsų įvaizdžiui originalumo.

7. Jei norite sukurti moterišką siluetą, būtina pabrėžti taliją

Teisybė – diržas ant liemens arba ties juosmeniu suimtas drabužis dažnai pabrėžia moteriškumą. Bet tai nereiškia, kad turite dėvėti prigludusius drabužius, siekdamos smėlio laikrodžio silueto. Pakaks pasitelkti įvairius spalvinius sprendimus, kurie vizualiai keičia kūno formą, arba pabrėžti taliją įliemenuotu švarkeliu, palaidine.

8. Reikia investuoti į klasiką, o ne į madingas tendencijas

Patartina skirti pinigus daiktams, kurie jums patinka ir kuriuos dėvėsite su malonumu. Beje, klasikiniai daiktai, kaip antai, lietpaltis, juodi lygiapadžiai bateliai ir trumpa juoda suknelė, iš tiesų visada bus populiarūs. Tik nebūtina išleisti jiems neadekvačiai didžiules sumas, juk jie irgi susidėvės ir reikės pirkti naujus.

9. Aukštakulniai – kur kas elegantiškesni už lygiapadžius

Užeikite į bet kurį prekybos centrą ir pasidairykite į batų parduotuvių vitrinas – iš tiesų pamatysite tūkstančius gražių aukštakulnių, o dėl šio fakto mitas dar labiau paplitęs. Aukštakulniai keičia mūsų įvaizdį, elgesį. Vis tik pagalvokite – ar esmė tik aukšti kulniukai? Laikyseną galima pakeisti, nekeičiant kulniukų aukščio. Išsitieskite, pečius – atgal, smakrą – aukštyn, krūtinę – į priekį. Šitai galite padaryti netgi basomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)