Ne – solidžiai aprangai ir senamadiškai klasikai

Kuo daugiau tokių drabužių turėsite savo spintoje, tuo labiau ji pabrėš jūsų amžių. Tokie daiktai paverčia įvaizdį nuobodžiu. Norite atrodyti jaunesnė? Pakeiskite juos „unisex“ drabužiais arba rūbais iš vyriško garderobo. Tai vienas paprasčiausių ir vienas efektyviausių būdų atjaunėti.

Jei, pavyzdžiui, klasikinį moterišką švarką pakeisite vyriškais marškiniais, skirtumas bus milžiniškas. Tokie marškiniai yra puiki investicija – jie išgelbės beveik visada. Be to, jie gerai dera su visais baziniais aprangos elementais. Taigi tokiu pirkiniu naudositės gana ilgai.

Nežaboto vartojimo laikas praėjo, ir dabar nėra gėdinga pasirodyti viešumoje vilkint vieną ir tą patį drabužį. Tačiau jis privalo būti kokybiškas! Geriau nepagailėkite pinigų vienam brangiam daiktui, negu prisipirkite daugybę pigių skarmalų.

Ne – atviriems drabužiams

Jeigu norite aplinkiniams įrodyti, jog dar esate verta nuodėmės, nebūtina apnuoginti savo kūno. Tai atrodo mažų mažiausiai neskoninga. Net jei jums pavyko išsaugoti puikią figūrą, demonstruoti nuogybes neverta. Seksualumą turi skleisti jūsų akys, eisena, mimika – tai užkabina labiau, negu apnuogintos kūno dalys. Atvirus drabužius palikite žaidimams namie, kur jus mato tik jūsų partneris. Su amžiumi vertėtų atsisakyti ir vos kūną dengiančio apatinio trikotažo – jis nei puošia, nei suteikia elegancijos.

Ne – perdėtam moteriškumui

Kaip ir klasikiniai drabužiai, itin moteriškos suknelės, palaidinės, daugybė raukinių ir gėlių raštų vyresnėms moterims suteikia papildomo amžiaus. Perdėtą moteriškumą reikėtų pakeisti lakoniškais sukirpimais ir santūriomis spalvomis.

Stenkitės atsikratyti senų ir nereikalingų drabužių

Tai bus naudinga ir jums, ir jūsų spintai, nes kai tik kažką iš jos pašalinsite, automatiškai pakabinsite kažką nauja ir reikalinga. Beje, naujovės paprastai ateina ne tik į spintą, bet ir į gyvenimą. Taigi stenkitės apvalyti asmeninę erdvę nuo senienų!

Teisingo garderobo paslaptys moterims, kurioms „per...“

• Jeigu esate klasikos gerbėja, rinkitės vyriškos stilistikos klasikinius daiktus – atrodysite šiuolaikiškai, stilingai ir jaunatviškai.

• Atkreipkite dėmesį į pusiau sportinį stilių. Su tokiais drabužiais atrodysite kur kas jaunesnė.

• Drabužiai turi būti paprasto sukirpimo. Kuo mažiau elementų, tuo elegantiškiau ir stilingiau atrodysite. Kuo sukirpimas įmantresnis, tuo daugiau metų jums pridės.

• Įdomių akcentų savo įvaizdžiui suteikite aksesuarais.

• Nenešiokite pasenusios avalynės, net jei ji yra puikios būklės. Atsikratykite ja kuo greičiau, nes ji gali sugadinti patį šiuolaikiškiausią įvaizdį.

• Šiuo metu madinga sluoksniuoti drabužius. Neignoruokite šios tendencijos.

• Trumpus švarkelius pakeiskite prailgintais variantais.

• Kuo esate vyresnė, tuo daugiau dėmesio skirkite audinių kokybei ir faktūrai: audiniai turi būti standesni, laikyti formą ir tinkamai pabrėžti jūsų figūrą.

• Pamirškite plono trikotažo megztukus, itin moteriškas palaidines ir marškinėlius iš nekokybiškų audinių.

Svarbu!

Daug moterų nežino, kaip nustatyti tinkamą sijono, suknelės ar kelnių ilgį. Siūlome paprastą variantą. Paimkite didelį rankšluostį, atsistokite priešais didelį veidrodį (geriausia, kad jame matytumėte save visu ūgiu). Priglauskite ištiestą rankšluostį prie kojų, kad jis beveik siektų grindis. turėtų baigtis ties platesne kojos vieta.

Kalbant apie kelnių ilgį, galioja viena taisyklė: kuo kelnės siauresnės, tuo jos turi būti trumpesnės, kuo platesnės – tuo ilgesnės. Plačios kelnės pagal šiuolaikinius standartus turėtų visiškai dengti avalynę. Ties blauzdų viduriu gali baigtis tik kiulotai arba sijonkelnės.

Bateliai žema pakulne sendina. Jei batelių pakulnė yra plati, tuomet jų nosis turėtų būti siaura. Balerinos batelių geriau neavėkite. Atkreipkite dėmesį į vyriško stiliaus avalynę: loaferiai, Oksfordo bateliai visuomet atrodo rafinuotai, jie dera tiek prie sijonų, tiek prie kelnių, tiek prie suknelių.

Aksesuarai

Jei norite atrodyti stilingai ir jaunatviškai, atsisakykite šiuo metu madingų maišo formos rankinių ir tinklinių krepšių. Rankinė turi būti kompaktiška, griežtų formų ir atitikti jūsų figūrą. Jei turite lieknas kojas ir ne itin išreikštą taliją, rankinė turėtų būti plokštesnė ir struktūriškesnė. Jei esate apvalaino kūno sudėjimo, rinkitės šiek tiek puresnę rankinę. Geriausia turėti vidutinio dydžio rankinę, tačiau kiekvienam žmogui jis yra individualus. Visuomet laikykitės proporcingumo taisyklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)