Nesėkmė – netinkamai suderintos spalvos

Atsiminkite, kad tiek vakariniame ansamblyje, tiek kasdienėje aprangoje ultraryškus daiktas gali būti tik vienas. Vienu metu patartina derinti tris spalvas (auksinė taisyklė) ir tik vieną ryškų atspalvį, o jei spalvų bus daugiau, atrodysite kaip kalėdinė eglutė. Tai pasakytina ne tik apie spalvas, bet ir apie raštus. Su raštais būkite ypatingai atsargios, jų geriau apskritai nemaišyti, jei nesate profesionalė.

Mokėjimas derinti faktūras – išskirtinis gebėjimas

Atidžiai derinkite audinius, tekstūras. Lengvas šifono sijonas ir vilnonis megztinis – ne pats tinkamiausias derinys pradedančiajam. O storesnio audinio sijonas ir plonas kašmyro megztinis atrodys puikiai. Kai kurių klasikinio ir kasdieniško stiliaus elementų verčiau nemaišykite, pvz., kostiuminių kelnių ir džinsinio švarkelio.

Džinsai turi būti jūsų dydžio

Daugelis merginų, moterų turi įprotį pirkti dydžiu mažesnius drabužius. Spaudžia? Nepirkite. Jeigu drabužis per stipriai apgludęs, apspaudęs figūrą, jis tik pabrėš jūsų trūkumus. Su savo dydžio džinsais ar suknele atrodysite kur kas dailiau. Panašiai ir su per dideliais drabužiais – jie vis dar populiarūs, vis tik pirmiausia įvertinkite visus už ir prieš, ir tik paskui pasiduokite tendencijai.

Apatiniai drabužiai neturi matytis pro viršutinius drabužius

Seniai praėjo laikai, kai pro baltą palaidinę persišviečianti juoda liemenėlė atrodė įdomus sprendimas. Net ir patys dailiausi apatiniai drabužiai neturi matytis pro viršutinius drabužius. Įsigykite kūno spalvos liemenėlę – ji taps universalia palydove po šviesiomis palaidinėmis ir suknelėmis. Kodėl ne baltą? Todėl, kad kūno spalvos apatiniai atrodo kur kas natūraliau, taigi nepersimatys iš po viršutinių drabužių.

Dažna klaida – per daug papuošalų

Kuo pasipuošti – mėgstama apyranke, nauju vėriniu, auskarais ar pora žiedelių, o gal viskuo iš karto? Jokiu būdu. Taip, aksesuarai svarbūs, bet niekur nedingo sena taisyklė – vienu metu turi būti ne daugiau nei trys papuošalai. Jei mūvite masyvią apyrankę, atsisakykite žiedų. Ir priešingai. Tas pats pasakytina apie karolius ir auskarus. Išsirinkote vėrinį su dideliu pakabučiu – auskarai turi būti vos pastebimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)