Žinoma, galima įsigyti itin brangius garsios firmos marškinėlius, bet prieš tai gerai apgalvojus, ar jums to reikia. Juk ir dešimt, ir šimtus eurų kainuojantis trikotažas iš pažiūros gali atrodyti visiškai taip pat. Vadinasi, net baziniai aprangos komponentai neturi pareikalauti grandiozinių investicijų. Net įprastoje parduotuvėje įsigyti gaminiai iš išvaizdos mažai kuo skiriasi nuo žymių firmų produkcijos.

Džinsai

Už nestandartinį fasoną, unikalų dekorą, karoliukais išsiuvinėtus motyvus ir panašias puošmenas visada tenka mokėti papildomai. Bet pagalvokite, ar verta? Ar neatrodo, kad taip išmargintus džinsus, net jei jie – autorinis darbas, bus sudėtinga su kuo nors suderinti? Akivaizdu ir tai, kad toks drabužis sugrąžins jus į amžiaus pradžią, kai vyravo iššaukiančios tendencijos ir kičas.

Daug labiau apsimoka investuoti į klasikinį tamsiai mėlynos spalvos modelį, pasiūta iš tvirto džinsinio audinio Tokie džinsai turi minimaliai aptempti kojas, bet ne kaboti. Svarbiausia, kad juos apsimovus būtų patogu. Džinsus rekomenduojama pirkti vien jais prekiaujančiose parduotuvėse: tikėtina, jog gaminys tarnaus ilgiau nei įsigytas greitosios mados parduotuvėje.

Camillė Charriere

Odinis švarkas

Tenka matyti moterų, beprotiškiausią sumą pasiryžusių pakloti už ultramadingą ryškiaspalvį odinį švarkelį, papuoštą aplikacijomis, išmargintą užrašais. Pagunda įsigyti tokį drabužį veikiausiai kyla manant, kad jis originalus ir ypač stilingas, nors iš tiesų neretai atrodo kur kas prasčiau nei elementarus kokybiškos odos gaminys.

Netgi nebūtina rinktis natūralią odą, jei tam prieštarauja vertybės arba piniginės turinys. Švarkelis gali būti pasiūtas ir iš odos pakaitalo. Svarbiausia, kad jis būtų kokybiškas. Laimei, dabar tikrai yra iš ko rinktis internetinėse parduotuvėse. Lakoniško dizaino, ramių spalvų odiniai švarkai bus aktualūs dar bent dešimt metų. Tad kam išlaidauti vaikantis abejotino originalumo?

Avalynė

Iš tiesų, avalynė yra ta įvaizdžio dalis, kuriai įprastai rekomenduojama netaupyti. Vis dėlto, jei finansinė situacija prasta ir tenka susiveržti diržus, kompromisų ieškoti būtina.

Atminkite, net iš pačios brangiausios odos pasiūti batai atrodys pigiai, jei bus iššaukiančios spalvos, prismaigstyti kniedžių, apkarstyti sagtelėmis ar išmarginti logotipais. Tokie dalykai seniai nebemadingi. Niekada nesuklysite pasirinkdami klasikinio modelio ir spalvos batus be niekam nereikalingų apdailos detalių. Vargu ar kas, kiek jie kainavo.

Paltai

Trikotažo gaminiai

Net ir labai daug sumokėjus už karoliukais siuvinėtą megztinį, tikėtis, kad jis ilgai džiugins, nevertėtų. Vargu ar rasite, kas tiktų tokiam rūbui į kompaniją, todėl jam gali tekti rinkti dulkes spintoje. Atminkite ir tai, kad dabar dekoratyvumas prarado kitados turėtą vertę. Tas pats pasakytina ir apie marškinėlius su begale logotipų.

Pirkite tokius daiktus, kurie atrodo ne prašmatnūs, o, atvirkščiai – maksimaliai paprasti. Juk puikiai žinote, kaip lengva derinti bazinius drabužius.

Bižuterija

Ant segės žibantys į safyrus panašūs žydri akmenukai, deja, niekada netaps brangakmeniais. Todėl kai rinksitės bižuteriją, jokiu būdu neieškokite kuo panašesnės į juvelyrinius gaminius. Tas panašumas tik pigina vaizdą.

Stilingai atrodančių karolių arba auskarų įmanoma rasti net paprasčiausioje parduotuvėje. Pirmenybę teikite tokioms medžiagoms kaip medis ir minimaliai blizgus baltos spalvos metalas. Labai efektingai atrodo ir žiedai su neapdorotais mineralais.

Paryžiečių gatvės stilius
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)