Aprangos kodas – sportinis kostiumas

Iki tol savo sekėjus viliojusios prabangiomis rankinėmis, batais ir paltais, didžiausios madistės vis dažniau nustebina pigesniais masinių prekės ženklų deriniais. Daugeliui patiko, kad pirmoji karantino banga į madą sugrąžino sportinius kostiumus, ir dar išdidino juos iki oversize dydžio. Tad pavasarį socialinė medija mirgėjo nuo spalvingų ir jaukių sportinių derinių.

Nebuvo svarbu kostiumus stilistiškai derinti su viršutiniais drabužiais. Nuobodulys ir pauzė mados savaitėse galutinai išlaisvino vaizduotę ir parodė, ko iš tikrųjų trokšta masės. Patogumo. Įgudusios ir vos pradedančios stileivos džemperius ir plačias sportines kelnes pavasarį derino su lietpalčiais, odiniais švarkais ir masyviais arba – priešingai – klasikiniais sportiniais batais. Kitaip tariant, perėjome tam tikrą įsipatoginimo etapą.

Atėjus rudeniui medvilniniai kostiumėliai su pūkeliu viduje niekur nesitraukia. Tik dabar juos dėvėsime su šiltesniais viršutiniais drabužiais – pūkinėmis striukėmis ir laisvo silueto maksi ilgio paltais. Prie tokio 90-ųjų įkvėpto įvaizdžio puikiai tiks aukštesnio aulo grubūs lygiapadžiai arba vėl į topus grįžę botai. Tik šįkart jie ne blizgios, bet matinės gumos.

Visgi jei dirbate biure su daugiau nei vienu kolega, ko gero, tikrai negalite sau leisti tokio kultūrinio šoko kaip treningai ir botai. Kostiumas turi būti solidus ir patogus. Turime gerų žinių – toks egzistuoja.

Laipteliu aukščiau – kašmyrinis kostiumas

Antroji sėdėjimo namuose banga prasidėjo nauju trendu. Paaiškėjus, kad į darbus retsykiais visgi išeisime, tenka ieškoti kažko subtilesnio ir įdėti daugiau išmonės stilizuojant. Juk ne viskas dera su klasikiniais paltais ir skrybelėmis. O vėstant orams ir sluoksniavimas tampa aktualus.

Stilingiausios merginos jau spėjo įsimylėti jaukius kašmyrinius ir vilnonius kelnių komplektus, Siluete nieko naujo – plačios kelnės, aukštintas liemuo, viršus varijuoja tarp įprasto ir trumpinto ilgio. Bet kiek galimybių renkantis audinius: vilna, kašmyras ar paprastesnis, bet kokybiškas viskozės ir poliesterio junginys. Svarbu, kad rūbas gražiai kristų, būtų minkštas, švelnus ir standus.

Tokie kostiumėliai vienodai gerai žiūrisi ir namuose ant sofos, ir lauke po dideliu paltu. Rudens spalvynas ramesnis ir indikuoja susiliejimą su gamta, tad madoje rudi, kakaviniai, pilki, pieno ir kupranugario vilnos atspalviai.

Prie jų iš spintos traukiame vilnonius paltus, pūstas striukes ir masyvius šalikus, o kad su jais neatrodytumėte kaip vaikštanti netvarka, laikykitės vienos paprastos taisyklės ir jūsų apranga tikrai taps instagram vertu kadru. Turbūt jau girdėjote apie monochrominius įvaizdžius, kuomet derinami vienos spalvos skirtingų atspalvių drabužiai ir aksesuarai. Tai būdas atrodyti ne tik vizualiai lieknesnei ir aukštesnei, bet kartu tai tobulas elegancijos balansas.


Akivaizdu, kad pandemija madisčių gyvenimą padalino į dvi realybes – iki karantino ir karantininę. Abi jos kardinaliai skiriasi. Etapas, kai merginos nuotraukas ženklino „Bottega Veneta“, „Prada“, „Celine“ žymekliais nugrimzdo į užmarštį ir laukia atgimimo.

Tuo tarpu mados pasaulis stipriai keičiasi – prabangos prekių pardavimai krenta, o sąmoningumo lygis auga. Taigi ilgėja tendencijų gyvavimo laikas, o į madą grįžta vintažas, klasika ir paprastumas.

Laikinos ar ne, bet permainos stileivų pasaulyje jau įvyko – supratome du dalykus. Stiliui sukurti reikia ne tiek ir daug – tik geros bazinės drabužių rokiruotės ir vos keleto kokybiškų aksesuarų jai pagyvinti.

O renkantis savo garderobo bazę atkreipkite dėmesį į monochromiją (vienspalvius arba panašaus atspalvio derinius) – gal būtent ji ir taps jūsų stiliaus kodu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)