Visų pirma, atsiminkite principą – „kuo paprasčiau, tuo geriau“. Kuo paprastesnis drabužis, tuo lengviau jį atšviežinti, pasitelkus ryškų akcentą, įdomų aksesuarą.

Nepriklausomai nuo konteksto, optimaliausiu deriniu laikomas pusiau prigludęs švarkas, kuris nekausto judesių, bet ir nėra apsmukęs. Universalumo galima pasiekti, išsirinkus gero kirpimo, detalėmis neperkrautą modelį. Venkite iškilių audinių, raštų – jie kenktų modelio subtilumui.

Kaip naujai pateikti kostiumėlį? Štai keli patarimai, kaip susikurti naujų ansamblių kelioms progoms.

Į darbą biure

Kostiumėlis su kelnėmis – privalomas klasikinio garderobo elementas, dalykinio įvaizdžio pagrindas. Jeigu darbe griežtai paisoma protokolo, balti marškiniai ar palaidinė pabrėš griežtumą, santūrumą. Jei galite sau leisti paeksperimentuoti, įvaizdį sušvelnins laisvo kritimo arba liemenuotos palaidinės, be to, rinkitės netradicines, tačiau subtilias kostiumų spalvas. Venkite ryškių akcentų, susitelkite į švelnių spalvų gamą.

Vakarui

Negalvokite, kad klasika – nuobodu. Kostiumėlis – tarsi švari drobė, prie kurios galima priderinti įvairių akcentų, kontrastingų spalvų. Vakarinis variantas – juodas arba kitos neutralios spalvos kostiumėlis, masyvūs papuošalai ir ryškūs bateliai laiveliai. Tai santūrus, bet tuo pačiu įdomus variantas. Nebijokite eksperimentuoti su įvairiomis faktūromis, atspalviais, kontrastingi elementai, net įmantresnė palaidinė puikiai papildys įvaizdį. Darant makiažą, kurią nors zoną vertėtų išskirti, o raudoni lūpų dažai pabrėš elegantišką nuotaiką.

Daugiasluoksniškumas

Ruduo ir žiema – metų laikai, kai galima kurti drąsius, daugiasluoksnius derinius, kurie ne tik šildys, bet ir pabrėš moteriškumą. Prie kostiumėlio derės didelis („oversized“), stambaus rašto megztinis, šiltas golfas, laisvo silueto paltas su atverčiamu kalnieriumi saugos nuo šalčio. Įvaizdį užbaikite plačiu šaliku.

Pusiau sportinis, pusiau elegantiškas variantas

Juodas kostiumėlis universalus, jį galima derinti prie įvairių stilių. Tarkime, nenorite avėti aukštakulnių. Bet tai – ne priežastis kabinti kostiumėlį į spintą. Išbandykite nestandartinį derinį – balti sportiniai bateliai ir klasikinis kostiumas. Vadinamasis unisex įvaizdis atveria erdvės eksperimentams. Pavyzdžiui, vyriškas didokas švarkas pabrėš jūsų smulkumą, moteriškumą.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)