1. Atlikite spintos reviziją

Peržiūrėkite savo spintos turinį, sukomplektuokite turimus daiktus, pasižymėkite, kokių drabužių, avalynės ar aksesuarų jums trūksta įsivaizduojamiems deriniams sukurti. Dar geriau, jeigu tokias žymas darysite ilgesnį laiką, pvz., viso sezono metu. Taip dar aiškiau suprasite, kokių daiktų trūksta spintoje.

Jeigu įmanoma, sudarykite kuo tikslesnį sąrašą, detaliai aprašykite norimo daikto savybes – kokio jis turi būti modelio, kirpimo, dydžio, spalvos. Taip, tai procesas, reikalaujantis daug laiko ir dėmesio, bet tikrai atsiperkantis. Su turimu sąrašu apsiperkant internetu, galėsite ieškoti daiktų griežtai pagal kategorijas ir filtrus, o fizinėje parduotuvėje iš karto eisite į reikiamą skyrių ir nesiblaškysite.

2. Apgalvokite artimiausius įvykius

Galbūt jūsų laukia tam tikras renginys, šventė, kelionė ar kitas svarbus įvykis, kuriam gali prireikti ypatingų daiktų, pvz. mažo elegantiško rankinuko į koncertą ar šiaudinės skrybėlės planuojamoms atostogoms. Tokie daiktai nėra būtiniausi garderobe ir gali tapti net vienkartiniais, todėl geriau juos įsigyti anksčiau, bet su gera nuolaida.

3. Nuspręskite, kokio segmento parduotuvėse, kokių prekės ženklų daiktų ieškosite

Kai atliksite spintos reviziją ir nuspręsite, kokių daiktų Jums reikia, kokiu tikslu planuojate juos įsigyti, kaip ir kiek nešioti, automatiškai suprasite ir kokią sumą galite jiems skirti. Pavyzdžiui, jeigu norite madingų, bet paprastų, galbūt vienkartinių marškinėlių artėjančioms atostogoms, ieškosite jų greitosios mados segmente, bet jeigu jums reikia ilgalaikio klasikinio palto ar geros kokybės rankinės, kuriems esate pasirengusi skirti didesnę sumą, žiūrėsite jų ir aukštesnio lygio parduotuvėse. Toks išankstinis nusistatymas leis nelakstyti po visas egzistuojančias parduotuves net ir virtualioje erdvėje.

4. Apgalvokite biudžetą

Iš anksto nuspręskite, kiek pinigų norite skirti artėjančiam apsipirkimui. Apskritai, jeigu drabužius perkate kas mėnesį, stenkitės išleisti jiems ne daugiau kaip 5-10 proc. savo mėnesinio darbo užmokesčio. Jokiu būdu neišleiskite jiems didžiosios dalies, ypač paskutinių turimų pinigų.

5. Sutvarkykite mokėjimo korteles

Kad svarbiu apmokėjimo momentu išvengtumėte nereikalingo streso ir neprarastumėte prekių online krepšelyje ar kasoje, visų pirma, įsitikinkite, kad jūsų banko kortelėje yra pakankamai lėšų, kad joje nenustatyti jokie nepageidaujami išlaidų apribojimai ir galite su ja atlikti tarptautinius mokėjimus, mokėjimus internetu ir pan.

6. Išanalizuokite dydžių lenteles parduotuvėse, kuriose planuojate apsipirkti

Dažniausiai kiekviena parduotuvė ir prekės ženklas turi savo modelius ir dydžių lenteles. Kad nepergyventumėte, kokį drabužio ar avalynės dydį pasirinkti nuolaidų dieną, iš anksto pasidomėkite, ar nurodyti dydžiai atitinka realų dydį, ar drabužiai, avalynė nėra mažinti arba didinti, kokia reikšmė kitų tarptautinių, jums neįprastų dydžių žymėjimų.

Akcija

7. Kurkite pageidavimų sąrašus parduotuvių elektroninėse svetainėse ir programėlėse

Kurkite, pildykite, koreguokite juos viso sezono metu. Taip patogiai visas patinkančias prekes turėsite vienoje vietoje, o prasidėjus išpardavimams, matysite, kokia nuolaida jiems suteikta. Be to, pageidavimų sąraše galite lengvai palyginti vienos kategorijos daiktus ir atmesti mažiau patinkančius, kad neįsigytumėte 5 porų vienodų džinsų.

8. Stebėkite parduotuvių naujienas

Šiais metais oficiali Black Friday diena – lapkričio 27 d., tačiau jūsų mėgstama parduotuvė gali nedalyvauti šiame išpardavime. Tai yra kiekvienos parduotuvės, prekės ženklo vidinės politikos dalis ir pasirinkimas – skelbti nuolaidas šią dieną ar ne. Kai kurios parduotuvės savo juodąjį penktadienį skelbia visa savaite anksčiau ar vėliau, ar net kito sezono metu. Tad pirkėjams lieka stebėti ir laukti.

Aišku, šias taisykles iš dalies galima pritaikyti perkant ne tik drabužius, bet ir knygas, prekes namams, grožiui ir t.t. Svarbiausia nepasiduoti pavojingiausiam išpardavimų momentui – kai viskas atrodo beprotiškai pigu ir visko norisi. Todėl vadovaukitės minėtomis taisyklėmis arba kurkite savo, bet apsipirkite protingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)