Šiais laikais kaip niekada lengva rasti naujų stiliaus sprendimų, tereikia peržvelgti instagramą, mados žurnalus, pažiūrėti įkvepiantį filmą ar perversti mados knygą, galiausiai galite stebėti žmones gatvėje – visur rasite netikėtų įvaizdžio idėjų.

Vis dėlto, ne vienas esame pagavę save galvojantį, kad štai kitas taip apsirengęs atrodo puikiai, tačiau pats taip negalėčiau: galbūt derinys per drąsus, galbūt spalvos per ryškios ar per įmantrus dizainas. Tačiau svarbiausia yra nebijoti bandyti ir labiau pasitikėti savimi, tuomet ir jūsų vilkimi drabužiai atrodys visai kitaip.

Šį kartą „L'Officiel“ dalijasi paprastais, tačiau naudingais patarimais, padėsiančiais susikurti įdomesnį įvaizdį.

1. Plačiai atidarykite savo drabužinės duris ir įvertinkite, kokių audinių ir medžiagų yra jūsų drabužiai ir aksesuarai. Derinkite kontrastingas drabužių ir aksesuarų faktūras, tai padės aprangai suteikti gylio ir išraiškingumo. Rinkitės, pavyzdžiui, džinsus ir storus mezginius ar žvilgantį aksomą, lygią odą ir tvidą.


2. Monochrominiais deriniais sukursite universalius ir elegantiškus įvaizdžius. Galite rinktis klasikinį kostiumą, derinti tos pačios spalvos kelnes ir megztinį arba suknelę ir paltą. Lengviausia sukurti nuo... iki... juodus, rusvus ar pilkus derinius, tačiau verta pasidairyti ir solidžių tamsios vyšninės spalvos, smaragdų žalumo, tamsiai mėlynų drabužių.


3. Sluoksniuokite – taip ne tik apsirengsite šilčiau, bet ir sukursite ne vieną įdomų derinį, daugiau kartų panaudosite turimus drabužius.


4. Jaukumą kurkite plačių siluetų drabužiais, pavyzdžiui, dideliais paltais, „oversized“ megztiniais ar megztomis suknelėmis. Kad neiškraipytumėte figūros proporcijų, su plačiais drabužiais derinkite tokius, kurie pabrėžtų kūno linkius. Pavyzdžiui, siauri džinsai ir platus megztinis arba didelis paltas ir prigludusi suknelė.


5. Ryškūs kontrastingų spalvų deriniai padės kaipmat pakelti nuotaiką ir parodys, kad mados pasaulyje esate ne naujokė. Kad derinti spalvas būtų lengviau, remkitės spalvų ratu – derinkite tas, kurios išdėstytos viena prieš kitą. Pavyzdžiui, žalią ir rausvą arba oranžinę ir mėlyną.