„Delfi“ tęsia praktinių patarimų ciklą „Kaip išsirinkti?“, tad kiekvieną savaitę dalinsimės stilistų įžvalgomis apie tai, kaip parduotuvėje išsirinkti tinkamą drabužį. Šį kartą kalbame apie neretai nuvertinamą įvaizdžio detalę – kelnes.

– Daug dėmesio skiriame džinsams, o štai kelnes neretai paliekame antrame plane. Tarsi jos – tik darbinės aplinkos atributas ir būna tik nuobodaus „kostiuminio“ modelio. Prie kokių įvaizdžių dar galime priderinti kelnes?

– Nepaisant to, ar tai tiesaus kirpimo kelnės, ar plačios, ar platėjančios nuo kelių – jas galime dėvėti prie daug ko. Mada yra vienas didelis žaidimas, todėl būtent kelnės aktyviai dalyvauja jame ir žaidžią svarbų vaidmenį.

Pavyzdžiui, platėjančias (kliošines) kelnes galime derinti su džemperiu ir odine striuke. Tiesaus kirpimo kelnes galime derinti su dabar labai madingomis megztomis liemenėmis ir oversized marškiniais, sportiniais bateliais ar aukštakulniais. Derinimo būdų yra labai daug, reikia tik nebijoti eksperimentuoti.

– Kokie kelnių modeliai yra populiariausi 2020-2021 m. šaltąjį sezoną?

– 2020-2021 m. šaltąjį sezoną aktualiausi kelnių modeliai yra aukštu liemeniu, kulotės, velvetinės medžiagos kelnės, plačios kelnės su praskiepais šonuose ir visiškai laisvos, tiesaus modelio kelnės, neišryškinančios kojų silueto.

Kulotės, Vida Press nuotr.

Plačios kelnės aukštu liemeniu, Vida Press nuotr.

– Kelnių pasiūla parduotuvėse būna kuo įvairiausia, kaip pasirinkti sau tinkamą pagal figūros tipą?

– Jeigu esate trikampio figūros tipo, rinkitės aukšto arba vidutinio aukščio liemens kelnes, spintoje turėtų dominuoti tiesaus kirpimo kelnės – tokio tipo kelnėmis figūrai suteiksite pusiausvyrą ir dėmesys nekris į plačius klubus. Jeigu esate stačiakampio figūros tipo tada siūlyčiau rinktis platėjančias ir tiesaus kirpimo kelnes.

Jeigu esate apversto trikampio formos figūros tipo, siūlyčiau rinktis aptemptas, paaukštinto liemens kelnes tam, kad akcentuotumėte ilgas ir išraiškingas kojas. Smėlio laikrodžio figūros tipui tinka paaukštinto liemens kelnės. Ovalo figūros tipui akcentuojamos platėjančios ir tiesaus kirpimo kelnes.

– Kelnės su kantu ar be? O jei žmogus nežino, kas gi tas kantas, kaip apibūdintumėte paprastuoju būdu?

– Kantas, trumpai tariant, yra drabužio paviršiuje suformuotas sulenkimas. Negaliu išskirti konkrečiai vieno varianto, nes kelnės su kantu ir be jo yra labai aktualūs šiomis dienomis.

– Neseniai skaičiau vienos stilistės komentarą apie tai, kad savo garderobe reikia turėti bent vienas smėlio spalvos kelnes. Ar pritartumėte, o gal vis dėlto tamsias?

– Smėlio spalvos kelnės, visgi, yra klasika ir dera prie daug ko, tačiau jeigu galėčiau rinktis tik vienas, tai vienareikšmiškai būtų tamsios. Smėlio spalvos kelnes yra sunkiau derinti, kur kas lengviau bus derinti juodos spalvos kelnes.

View this post on Instagram


less is more ✨#style #styling #classy #photoshoot #studio #brazzistudios #vilnius #lithuania
A post shared by |STYLIST JOMANTE| (@vaitkute_jomante) on Jul 25, 2020 at 11:37am PDT

– Kokio audinio kelnes patartumėte rinktis? Plonam trikotažui, veikiausiai, sakome „arrivederci“?

– Renkantis kelnes siūlyčiau atkreipti dėmesį į kelnių standumą. Klasikinės, tiesaus modelio kelnės turėtų būti standžios, greit nesilamdančios medžiagos. Kliošinės kelnės gali būti šiek tiek minkštesnės medžiagos tam, kad aptemptų dailiai kojas ir išplatėtų ties keliais. Plonas, storas trikotažas – slidus dalykas. Jeigu jis dera prie kitų derinyje esančių audinių, galime jį dėvėti.

– Sakoma, kad džinsų dydį galima patikrinti jų nė nematuojant – apsukti kelnių liemenį aplink kaklą. Jei apimties užtenka, džinsai susisegs ir ant liemens. Ar ir su kelnėmis ši gudrybė taip pat galioja?

– Renkantis ir perkant kelnes siūlyčiau nepatingėti jas pasimatuoti, nes kelnių dydis gali tikti, tačiau pats modelis – ne.

Plačios kelnės, Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)