Trikotažinės liemenės ant podiumo

Nors apie liemenių sugrįžimą kalbama jau nuo 2020 m. pradžios, ypatingo populiariumo jos susilaukė ir užvaldė podiumus būtent 2020-2021 m. rudens ir žiemos kolekcijose. Skirtingi mados namai pristatė šią tendenciją įvairiose interpretacijose.

„Dior“ mados namų kolekcija, Scanpix nuotr.

„Dior“ teikė pirmenybę preppy stiliui. Taip derinyje su trumpu languotu sijonu ir kojinėmis iki kelių liemenės įgavo žaismingumo ir nerūpestingumo. „Lacoste“, kaip būdinga prekės ženklui, integravo jas į sportinius įvaizdžius, o „Prada“ kolekcijoje – liemenės papildė konservatyvius klasikinius derinius, įkvėptus šiuolaikinės stiprios moters koncepcija.


„Prada“ mados namų kolekcija, Scanpix nuotr.

Kokią rinktis?

Aktuali liemenė turi būti laisvo kirpimo, neaptempta, apvalia arba V raidės formos iškirpte ar aukštu kaklu. Populiariausias modelis – pailgintas, su skeltukais šonuose. Spalvą ir raštus galite rinktis pagal savo norus, kadangi madingos tiek ramių, bazinių, tiek ryškesnių spalvų liemenės. Raštų įvairovė taip pat didelė – dryžuotos, languotos, su rombais ar kitomis geometrinėmis figūromis, abstrakčiais piešiniais.

Apgalvokite, kokiu tikslu perkate liemenę, kokius derinius norėtumėte su ja sukurti, prie kokių jau turimų drabužių ji turėtų tikti? Norite paįvairinti savo garderobą? Eksperimentuokite su raštais, formomis, spalvomis. Ieškote ilgalaikio klasikinio varianto? Bazinės spalvos liemenė tarnaus Jums ne vienerius metus.

Gera žinia, kad aktualų trikotažinės liemenės modelį galima rasti įvairių segmentų parduotuvėse, už prieinamą sau kainą – nuo second hand iki liukso.

Kaip ir su kuo vilkėti?

Absoliutus trikotažinės liemenės privalumas – tai jos universalumas. Ją labai lengva įtraukti į savo garderobą ir derinti su jau turimais daiktais, o jos stilizavimo būdų – žymiai daugiau negu atrodo. Tai praktiška ir patogi tendencija, tinkama tiek paprastiems kasdieniams, tiek elegantiškiems vakariniams įvaizdžiams. Be to, ji aktuali įvairiais metų laikais. Vasarą – nešiojama vietoje marškinėlių su šortais, o šaltuoju sezonu – tampa nepamainoma stilingo sluoksniavimo dalimi.

Megzta, trikotažinė liemenė gali būti nešiojama ant marškinėlių, marškinių, plonų megztinių aukštu kaklu ar suknelių, o pačios drąsiausios ją vilki tiesiog ant nuogo kūno. Apačioje derinama su šortais, kelnėmis, džinsais, įvairių ilgių sijonais, po lietpalčiu, paltu ar striuke.

Laukia dalykinis susitikimas? Derinkite liemenę prie marškinių, klasikinių kelnių ir loaferių. Į vakarienę su draugėmis? Prie šilkinio sijono ir aukštakulnių batelių.

Beje, formulė pailginta liemenė + midi ilgio sijonas arba plačios kelnės + lygiapadžiai batai laikoma viena stilingiausių šį sezoną. Be to, optiškai labai išilgina siluetą.

Patogu, praktiška, universalu. Argi tai ne svarbiausi kriterijai, jau leidžiantys priskirti liemenę prie bazinio garderobo elementų? Tad improvizuokite, eksperimentuokite, kurkite ultra madingus derinius ir tegul jūsų spintoje atsiranda vieta šiai šiltai, jaukiai ir, svarbiausia, ilgalaikei tendencijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)