Laidoje „Stiliaus DNR“ ekspertė padėjo išsiaiškinti, kokiam tipui priklausote – trikampiui, apverstam trikampiui, stačiakampiui ar smėlio laikrodžiui, taip pat kokie drabužiai nuo šiol turėtų kabėti jūsų spintoje ir kuriems modeliams sakome griežtą „ne“.

V. Koročina įvardijo pagrindinius figūros tipus: smėlio laikrodis, trikampis, apverstas trikampis, stačiakampis, kurių subtilybes ir aptarė laidos metu. Nuotraukose apačioje išvysite po vieną gerą ir blogą aprangos pavyzdį, kuriuos pateikė stilistė.

Smėlio laikrodžio figūros tipas

Kas būdinga šiai figūrai? Pečių ir klubų plotis yra panašus arba vienodas, lieknas liemuo, putli, apvali krūtinė ir sėdmenys. Smėlio laikrodžio figūra yra idealiai subalansuota ir ne be priežasties vadinama dažnos moters siekiamybe.

Smėlio laikrodžio figūros tipas

Smėlio laikrodžio figūros tipui nerekomenduojami apkritę, beformiai drabužiai, nepabrėžiantys figūros linkių. Pavyzdžiui, baliono formos džinsų ir padidinto dydžio laisvai krentančių marškinių derinys.

Ką reikėtų rinktis? Pagrindinis ir bazinis šios figūros drabužis yra suknelė. Tai gali būti tiek trikotažinė, tiek standaus audinio suknelė, sujuosta diržu. Tinkami ir mini ilgio A silueto sijonai, pieštuko formos sijonai, kelnės su akcentu liemens srityje, pavyzdžiui, plačiu diržu. Taip pat tinka įliemenuoti švarkai.

Stačiakampio figūros tipas

Kas būdinga šiai figūrai? Neryškus liemuo, pečių, liemens ir klubų plotis yra panašus. Privalumai – lieknos rankos, ilgos kojos. Stačiakampis yra tipinis ant podiumo matomas figūros tipas. Pagrindinis tikslas yra drabužių pagalba suformuoti išraiškingesnį liemenį ir tą padaryti galima vizualiai sukuriant apimtį viršutinėje ir apatinėje kūno dalyje.

Stačiakampio figūros tipas

Stačiakampio figūros tipui nerekomenduojamos aptemptos suknelės, akcentuojančios ir taip neryškų liemenį, taip pat pieštuko formos sijonai. Atsargiai reikėtų elgtis ir su liemens diržais, netinkamai priderinti, jie iškreips proporcijas ir dar labiau platins liemenį.

Ką reikėtų rinktis? Paprasčiausias pavyzdys – švarko su petukais ir plisuoto sijono derinys, kurį gelbsti liemenį apjuosiantis vidutinio storio diržas. Papildoma apimtis viršuje ir apačioje, o liemuo – įimtas, tad sukuriama teisinga smėlio laikrodžio proporcija.

Taip pat spintoje pravartu turėti palaidines su aiškiai išreikšta pečių linija, platėjančius standesnio audinio šortus.

Trikampio figūros tipas

Kas būdinga šiai figūrai? Platesnė klubų zona, stambesnės blauzdos, lieknesnis liemuo, siauresni pečiai. Privalumai – nuolaidūs, gražūs pečiai ir kaklas, daili dekoltė sritis.

Trikampio figūros tipas

Trikampio figūros tipo moterims nederėtų rinktis vizualiai apatinę kūno dalį platinančių plisuotų sijonų, prigludusių palaidinių nuožulniais pečiais, drabužių su akcentiniais rankogaliais, per petį pakabinamų, klubų zoną akcentuojančių rankinių, avalynės plokščiu padu, pavyzdžiui, balerinos tipo batelių.

Ką reikėtų rinktis? Palaidines su įsiūtais petukais, standesnio audinio pieštuko formos sijonus, dvieilius švarkus, dengiančius klubus, kelnes su kantu ir vertikalia siūle, avalynę su masyvesniu padu.

Apversto trikampio figūros tipas

Kas būdinga šiai figūrai? Platūs pečiai, neryškus liemuo, siauri klubai ir plokštesni sėdmenys. Krūtinė gali būti putlesnė ir apvalesnė.

Apversto trikampio figūros tipas

Apversto figūros tipo moterims rekomenduojama vengti volanų, nėrinių ir kišenių krūtinės zonoje, raštuotų palaidinių, palaidinių su siauromis petnešėlėmis, trikotažinių aptemptų suknelių, prigludusių džinsų.

Ką reikėtų rinktis? Viršutinė drabužių dalis lai būna neutralios, į akį nekrentančios spalvos, o akcentas turėtų atitekti apatinei drabužių daliai, pavyzdžiui, ryškiems, raštuotiems sijonams ar išraiškingo dizaino kelnėms.

Taip pat tinka cargo stiliaus kelnes su prisiūtomis kišenėmis šlaunų zonoje, platėjančios, masyvios kelnes su klostėmis, džinsai su patrynimais klubų srityje, odos ar kitų standesnių audinių plisuoti sijonai, A silueto suknelės.

Daugiau stilistės patarimų ir aprangos pavyzdžių išvysite laidoje „Stiliaus DNR“:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)