Neretai pastebiu, kad moterys, įkopusios į penktą dešimtį, pasendina save penkiais ar daugiau metų, kas sukuria senamadišką tetulės įvaizdį. Dažnu atveju taip elgiasi moterys, kurios, įsisukusios į šeimos ar darbų rutinos verpetą, neranda laiko sau. Gyvenimo tempas didelis, todėl sudėtinga viską aprėpti, o galbūt trūksta motyvacijos kažką keisti.

Jei kalbėtumėme apie laiko trūkumą, manau, peržvelgus savo darbotvarkę atrastumėme valandų, kurias švaistome veltui. Vietoje to, kad žiūrėtume televizorių ar be tikslo įstrigtume feisbuke, galima pasidomėti grožio bei stiliaus gudrybėmis. Kalbant apie motyvaciją, tai nekas kitas kaip pati moteris turi būti sau geriausias motyvatorius. Nemanau, kad nors viena atsisakytų papildomo aplinkinių dėmesio bei didesnio pasitikėjimo savimi.


Pradėti keisti savo įvaizdį reikėtų nuo suvokimo, kokios yra dažniausiai daromos klaidos ir kaip jų išvengti.

Praeities šmėklos

Nuolatos pasitaikanti klaida – nostalgiškas garderobas, primenantis studentavimo laikus. Stiliaus sprendimai, kurie buvo aktualūs bei puošė prieš dešimtmetį, jau dosniai atitarnavo. Seno modelio batai ar paaugliško kirpimo suknelė tikrai nesukurs jaunatviško įvaizdžio, o tik dar labiau sendins.

Senamadiška cheminio sušukavimo tendencija ar bandymas išsaugoti ilgas kasas, nes jos taip tiko būnant studente, veda prie disharmonijos. Vėjavaikiška studentė užaugo. Ji tapo moterimi, kuri turėtų ugdyti bei lavinti savo stiliaus kryptį, nusakančią statusą, o ne amžių.

Kuriant savo įvaizdį reikėtų nuspręsti, kokią žinutę norima transliuoti aplinkiniams savo drabužių deriniais.

Tą apspręsti padės pasirinkti 3-5 žodžiai, apibrėžiantys norimą stilių. Jei įvaizdis kuriamas karjeros aukštumoms siekti, raktiniai žodžiai būtų: sėkmė, pasitikėjimas savimi, profesionalumas, valdžia ir kt., o norint susirasti antrąją pusę: moteriškumas, seksualumas, elegancija, švelnumas ir pan. Kai namų darbai atlikti, verta kritiškai peržiūrėti spintos turinį ir nustatyti ar jis transliuoja tinkamą informaciją.

Manančioms, jog šiuolaikinė mada tik jaunoms ir lieknoms, rusų tinklaraštininkė Olga tikrai paprieštarautų:


Netinkamo dydžio drabužiai

Ne paslaptis, jog su amžiumi keičiasi kūno linijos. Tačiau kai kurios damos kritiškai neįvertina esamos padėties ir pasirenka per daug aptemptus drabužius, išryškinančius trūkumus, kurie išties nepuošia. Tačiau nerekomenduojama rinktis kitą kraštutinumą ir slėptis po perdėtai didelių dydžių drabužiais.

Tinkamai parinkti laisvesnio modelio drabužiai atrodo stilingiau ir elegantiškiau. Atėjo laikas aplenkti drabužių skyrių paaugliams ir rinktis parduotuves, siūlančias drabužių kolekcijas suaugusioms moterims.

Susiduriu su klienčių nuogąstavimais, kad pilnesnio sudėjimo moterims nėra pasirinkimo, todėl jos priverstos dėvėti beformius maišus. Tiesa ta, jog problema slypi ne pasiūloje, o jų baimėje pasimatuoti neįprasto modelio drabužį. Baimė eksperimentuoti – didžiausia kliūtis norint pasikeisti.

Inspiracijai siūlau pasižvalgyti po plius dydžio tinklaraštininkių paskyras:


Sendinančios spalvos bei faktūros

Tamsių spalvų gama, ypač kalbant apie viršutinius drabužius, paryškina nuovargį bei raukšles, todėl veidas atrodo praradęs švytėjimą, nuvargęs. Tai taip pat aktualu toms, kurios dažo plaukus itin tamsia ruda ar juoda spalva. Tamsios spalvos deriniuose gali egzistuoti jei jos nedėvimos arti veido zonos, taip pat stilingai atrodo tamsios rankinės, bateliai ar kiti aksesuarai.

Noriu pabrėžti, kad sunkūs audiniai, pavyzdžiui, velveto medžiaga, ypač sendina. Todėl rekomenduojama rinktis kuo šviesesnius spalvų tonus ir lengvai krentančius audinius.


Aksesuarų trūkumas

Aksesuarų trūkumas yra daugybės moterų klaida nepriklausomai nuo amžiaus. Vien įsigyti šiuolaikišką švarką ar megztinį nepakanka, jei jis dėvimas senuoju metodu. Jei megztinio kraštas šiek tiek užkištas už kelnių, taip sudarant įstrižaines linijas, ne tik lieknina, bet ir priduoda deriniui dinamiškumo, o atidengta diržo sagtis suteikia įvaizdžui išbaigtumo. Švarkas, dėvimas paraitotomis rankovėmis ar sujuostas diržu, visuomet atrodys įdomiau ir stilingiau.

Nešiojančioms akinius rekomenduotina pasižvalgyti po optikos salonus ir atrasti naujus akinių modelius ar ryškesnės spalvos rėmelius.


Grožio priemonių vengimas

Reikia pripažinti, kad su amžiumi keičiasi fiziniai duomenys, veido odos bei plaukų spalva, atsiranda nepageidaujamos raukšlės, oda praranda elastingumą. Todėl viena iš klaidų – abejingumas grožio priemonėms.

Nenaudojant drėkinamųjų ir maitinamųjų veido priemonių, oda išsausėja ir papilkėja. Atsisakius dekoratyvinės kosmetikos priemonių, jau po kelių darbo valandų veidas atrodo nuvargęs, akys blausios ir bendras vaizdas gali atrodyti it pasiligojusio žmogaus.

Reikėtų nepamiršti ir plaukų, nes išplauti bei tvarkingai sušukuoti plaukai – tai dalis jūsų įvaizdžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)