Grįžimo į paskutinį praeito amžiaus dešimtmetį apraiškų, tiesą sakant, tarp dabartinių tendencijų nestinga, ir militaristinio stiliaus batų išpopuliarėjimas yra viena iš jų. Šio tipo batai yra ne tik labai patogūs, bet ir lengvai priderinami. Akivaizdu, kad jie puikiausiai tinka prie įvairių modelių džinsų.

Tačiau kokiais gi principais patartina vadovautis kuriant kerzinių batų ir suknelės arba sijono ansamblį?

Pirmiausia, būtina žinoti, kad su masyviu apavu derinama suknelė neturi būti nei per ilga, nei per trumpa. Pasirinkdamos midi ilgį tikrai nesuklysite. Prisiminkite, kad tarp suknelės krašto ir aulų viršaus turi būti 5–8 centimetrų tarpas. Dėl jo figūra vizualiai išilgėja, be to, paskata atkreipti dėmesį į kojas niekada neprošal. Atidengtas kojų ruožas efektyviai panaikina dėl batų masyviais padais atsirandantį disbalansą, o tai tikrai būtina vilkint lengvą, besiplaikstančią suknelę.

Jeigu suknelės kraštas užeis ant batų aulų, apatinė kūno dalis atrodys masyvesnė negu yra iš tikrųjų. Pagalvokite ir apie tai, kad rudenį ilgo sijono palankai gali greitai išsipurvinti.

Jei prie kerzinių batų apsivilktumėte mini suknelę arba sijoną, kaipmat pastebėtumėte, kad kojos atrodo trumpesnės ir apvalesnės.

Taigi, jei jūsų tikslas – laibas ir grakštus siluetas, privalote išlaikyti proporcijas, pasirinkdamos tinkamo ilgio suknelę.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)