1. Vietą spintoje dažnai okupuoja įvairūs vienetiniai gaminiai, už kuriuos prieš daugybę metų nemažai sumokėjome, tačiau vilkėjome ypač retai, nes stengėmės tausoti. Tik bėda ta, kad tokios brangenybės išeina iš mados, ima nebetikti arba tiesiog pasensta. Deja, vis tiek jas saugome tarsi iš pareigos piniginei – juk šitiek pinigų paklota! Bet gal užtenka taip galvoti, nes gaminys jau suteikė tiek džiaugsmo, kiek galėjo, ir dabar tėra nereikalingas daiktas, be jokio reikalo užimantis vietą drabužinėje.

2. Siauručiai džinsai, kuriuos nešiojote dar paauglystėje ar būdama šiek tiek vyresnė. Jie guli tarsi gyvas priekaištas, kad pasitaisėte, tačiau privalote tapti tokia, kad vėl į juos įlystumėte. Taip pasisemti motyvacijos gal būtų nieko blogo, jeigu ne nuolatinis spaudimas, kurį patiriate. Supraskite, kad jau seniai pasikeitėte – tiek vidumi, tiek išore, todėl visus senų laikų drabužius, kurie pasidarė per ankšti, reikėtu mesti lauk. Išsilaisvinkite. Dėvėkite tai, su kuo jaučiatės komfortiškai. Atminkite, kad tai drabužiai turi jums tarnauti, o ne atvirkščiai.

3. Praeities tendencijos sugrįžta, todėl išėję iš mados drabužiai gali vėl tapti madingi. Tai, žinoma, tiesa, nes mada kinta cikliškai, bet pagalvokite, kiek metų teks pralaukti, kol drabužis, įsigytas dar praeito amžiaus pabaigoje, vėl atrodys it šviežiena. Kol taip nutiks, jam teks gulėti spintoje ir užimti vietą. Daiktais, kurie vienareikšmiškai išėjo iš mados ir šiuo metu atrodo komiškai, rekomenduojama atsikratyti be jokių skrupulų.

4. Metas pakalbėti apie tai, kas siejasi su sentimentais – močiutės suknelė, senelio kostiumas, ilgas mamos sijonas ir t. t. Tiktai vargu, ar šiuos drabužius kada nors apsivilksite. Todėl nusišluostykite iš širdgėlos ištryškusias ašaras ir pristatykite šiuos daiktus kad ir labdarą teikiančiai organizacijai. Jūsų meilė artimiesiems po šito žingsnio tikrai nesumažės, o vietos spintoje – padaugės.

Drabužiai, gatvės mada

5. Visi daiktai, kuriuos bjauroja niekaip neišimamos dėmės, turi keliauti į šiukšlyną. Kad ir kokia graži būtų suknelė, dėl aiškiai matomos dėmės jūs jos tikrai neapsivilksite. Tas pats pasakytina ir apie suplyšusius rūbus. Galbūt sakysite, kad juos dar galima susiūti? Deja, ne visada. Anksčiau drabužius buvo įprasta taisyti, tačiau dabar jie siuvami iš tokių medžiagų, kad pratemptų ne ilgiau kaip du–tris sezonus. Šiai kategorijai priskiriama ir tai, kas susitraukė arba išsitampė skalbiant.

6. Neverta gailėti ir visų sunešiotų batų, nuklaipytų basučių ir akivaizdžiai gyvenimo vargo su kaupu regėjusių ilgaaulių. Jie, žinoma, labai patogūs ir vėlų vakarą, kai visiškai tamsu, su jais dar galima nubėgti iki artimiausios parduotuvės, bet ar dėl to jie turi okupuoti vietą drabužinėje.

7. Ta pati taisyklė galioja ir tiems batams, kurie jau ištisą dešimtmetį atrodo kaip nauji. Matyt, įsigijote juos atsitiktinai, apimta sau nebūdingos nuotaikos, susigundžiusi nuolaidomis, pakerėta išorinio grožio ar dar dėl kokių nors priežasčių. Tačiau jeigu jų nenešiojate, kuriems galams jie turi kaupti dulkes spintoje?

8. Daugiau nei prieš metus įsigytas apatinis trikotažas. Visų pirma, per šitiek laiko ant apatinių drabužių veikiausiai atsirado nusidėvėjimo ženklų, o antra, neverta rizikuoti dėl higienos.

9. Skylėtoms pėdkelnėms ir kojinėms tikrai ne vieta jūsų spintoje. Praėjo tie laikai, kai jas dar siūdavome.

10. Aksesuarai, kurių niekaip nepavyksta su kuo nors suderinti. Leopardo kailio rašto krepšys, vien tik dėl užgaidos įsigytas diržas, nežinia iš kur atsiradęs šalikas... Metas nustoti juos sandėliuoti.

Gatvės mada

11. Nublukę maudymosi kostiumėliai. Jeigu puikusis juodas maudymukas akivaizdžiai tapo pilkas, tai argi jis vis dar puikus? Juk tikrai reikia įsigyti naują, tad taip ir padarykite.

12. Tai, kas per išpardavimą puikiai atrodė ant manekeno. Norint su tuo drabužiu kur nors pasirodyti, reikėjo įsigyti dar galybę priedų, tačiau neįsigijote, todėl jis kabo nenešiojamas ir štai išėjo iš mados. Tikriausiai protingiausia su juo atsisveikinti.

13. Marškinėliai su sporto komandų logotipais, aplankytų šalių simboliais laikomais objektais, išdidintomis kokių nors produktų etiketėmis ar panašiais dalykais neturi net pateikti į jūsų spintą, nes jų tikrai nedėvėtų jokia save gerbianti stiliaus žinovė.

14. Visi drabužiai, su kuriais tikrai neišeitumėte į žmones, tačiau neišmetate, nes viliatės sunešioti namuose. Galima pamanyti, kad namuose privalome atrodyti kaip laumės raganos, apsikarsčiusios beformiais skarmalais.

15. Jums netinkančios spalvos drabužiai. Net jei drabužis ir labai kokybiškas ar visais atžvilgiais nepriekaištingas, prie jūsų odos tipo netinkanti spalva paverčia jį visai nereikalingu.

16. Proginiai, vieną kartą apsivelkami drabužiai – kad ir vestuvinė suknelė. Taip, kažkada su ja atrodėte žavinga. Bet lai dabar ja puošiasi kita, o jūs pasistenkite įsigyti šiandien aktualių drabužių.

17. Liūdnai pasibaigusius romanus arba nemalonius įvykius primenantys drabužiai. Kam gi jums neigiamos asociacijos? Kurkite garderobą tik iš to, kas kelia džiaugsmą.

Gatvės mada
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)