„Delfi“ tęsia praktinių patarimų ciklą „Kaip išsirinkti?“, tad kiekvieną savaitę dalinsimės stilistų įžvalgomis apie tai, kaip parduotuvėje išsirinkti tinkamą drabužį. Šį kartą kalbame apie džinsus.

– Atrodytų, kad išsirinkti džinsus – vienas juokas, vis dėlto, tai pakankamai kaprizinga garderobo detalė. Pasirinksite ne pagal figūros tipą – išryškinsite tai, ką norisi paslėpti. Užpakalinės kišenės ne vietoje, žiūrėk, ir sėdimoji stambesnė, nei yra iš tiesų. Ar yra vienas universalus džinsų modelis, kuris tinka visoms moterims?

– Deja, kaip nėra vieno vaisto nuo visų ligų, taip nėra vienų džinsų, kurie tiktų visoms. Išsirinkti džinsus, kurie tiktų pagal kūno tipą, nėra raketų mokslas. Tereikia įsidėmėti tam tikrus akcentus ir kiekviena iš mūsų galės džiaugtis tobulai tinkančiais džinsais.

– Jei reikėtų rinktis džinsus griežtai pagal figūros tipą, kokie modeliai tinka smėlio laikrodžiui, kriaušei, apverstam trikampiui ir obuoliui?

– Aptarkime visus figūros tipus ir jiems tinkančius modelius.

Smėlio laikrodis:

TAIP. Atkreipkite dėmesį į džinsus, kurie yra paaukštintu arba vidutinio aukščio liemeniu. Puikiai tiks lengvai apačioje platėjantys džinsai (angl. bootcut). Nebijoti išbandyti platėjančių, aptemptų ar tiesaus kirpimo džinsų.

NE. Vengti žemo juosmens.

Kriaušė:

TAIP. Aukšto arba vidutinio aukščio juosmuo. Tampraus audinio, tiesaus kirpimo, platėjantys, bootcut tipo džinsai. Rinktis tamsių atspalvius.

NE. Itin aptemptiems džinsams, nes ji akcentuos jūsų kriaušės tipo figūrą. Vengti papildomų akcentų ant džinsų.

Apverstas trikampis:

TAIP. Aukštas juosmuo. Berniukiško (angl. boyfriend), mamų (angl. mom), platėjančio ar plataus stiliaus džinsai – puikus pasirinkimas. Atkreipkite dėmesį į visus džinsų tipus, kurie prideda masės, nes mes siekiame suteikti suformuotos figūros pojūtį, kad vizualiai sumažintume pečių juostą ir išplatintume klubų sritį. Rekomenduojami šviesių spalvų džinsai.

NE. Aptempti džinsai. Tamsios spalvos.

Obuolys:

TAIP. Vidutinio aukščio juosmuo (aplink bambą ar vos žemiau). Rinktis tamsios spalvos džinsus, nes jie vizualiai lieknina. Tinka platėjantys džinsai, tiesaus kirpimo, ar platesnio silueto džinsai.

NE. Vengti aptemptų, aukšto juosmens, šviesių džinsų, papildomų detalių.

Pieštukas:

TAIP. Žemas ir vidutinio aukščio juosmuo yra puikus pasirinkimas.

Akcentai ties viršutine džinsų dalimi. Tiesaus kirpimo, platūs, bootcut tipo, aptempti, lengvai platėjantys ar kiek platesni džinsai.

NE. Itin platūs džinsai.

Odinis švarkelis

– Kaip pasirinkti sau tinkamą džinsų ilgį? Juk dabar parduotuvių asortimente – ir žemę šluojantys modeliai, ir patrumpinti modeliai iki čiurnų.

– Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, kokio efekto yra tikimasi ir kur ketinama eiti su pasirinktais džinsais.

Jei tiesiog praleisti laisvalaikį, galima rinktis ir itin ilgus, žemę šluojančius ar trumpesnius modelius. Jei norite džinsus pritaikyti savo profesinei aplinkai, rinkitės klasikinio ilgio. Reikia nepamiršti ir kokią avalynę planuojate avėti prie pasirinktų džinsų. Pagrindinė taisyklė, kuria vadovaujuosi, pirmiausia reikia žiūrėti kaip vizualiai atrodo jūsų kojos ir ar jos neatrodo sutrumpintos, tada ir ilgis bus optimalus.

– Ne veltui anksčiau paminėjau užpakalines kišenes – netinkamai prisiūtos, jos gali vizualiai stambinti. Ką būtina žinoti apie užpakalines kišenes?

– O taip, ir neretai pirkėjos pamiršta tiesiog apsisukti ir pažiūrėti į veidrodį.

Sėdmenys plokšti? Vengti apkritusių džinsų ir rinktis kuo labiau formuojančius. Atkreipti dėmesį į kišenes, kurios yra prisiūtos kiek aukščiau ir nukreiptos į šonus. Apatinė kišenių dalis neturi sutapti su sėdmenų apačia.

Sėdmenys apvalūs? Vengti absoliučiai visų detalių, kurios yra dedamos ant galinės džinsų dalies. Atkreipti dėmesį, kad kišenės neturi būti itin mažos, nes tai vizualiai išdidina. Drąsiai rinktis kiek žemiau prisiūtas, vieną nuo kitos nutolusias dideles kišenes, kurios padės išlyginti paviršių vizualiai. Kišenės turi prasidėti ties sėdmenų viduriu ir baigtis ties galine šlaunų dalimi.

Sėdmenys kiek padribę? Rinkitės kišenes, kurios yra prisiūtos kiek aukščiau ant sėdmenų.

Platūs klubai? Rinkitės kuo minimalistiškesnes, vidutinio dydžio kišenes, kurios būtų prisiūtos ties sėdmenų viduriu. Vengti papildomų detalių, kurios optiškai išplatintų.

Camillė Charriere

– Elastingos gumelės ties juosmeniu arba klešnių apačia – kada pateisinama, o kada – net nesvarstyti?

– Tokių džinsų iš vis nereikėtų rinktis. Prie jų sunku priderinti drabužius bei sudėtinga gražiai suformuoti figūrą. Pirkėjas turi labai atidžiai rinktis tokio stiliaus džinsus, kad išlaikytų proporcijas. Žinoma, nebent tai yra sezono top tendencija, o pirkėjui tai yra itin svarbu, tada galite rinktis tokio tipo džinsus.

– Juodi, tamsiai mėlyni, šviesiai mėlyni, blukinti – jei reikėtų pasirinkti tik vieną variantą, kuris užtikrintai derės prie didžiosios dalies rūbų, kokia spalva tai būtų?

– Tai yra juodi džinsai. Ši spalva tiks sukurti derinius tiek su laisvalaikio, tiek su darbinės aprangos drabužiais.

– Kaip manote, kiek porų džinsų reikia (arba užtenka) turėti kiekvienai moteriai?

– Mano asmeniniu įsitikinimu – kokybė, o ne kiekybė yra prioritetas. Rekomenduočiau savo spintoje turėti dvi, tris poras džinsų. Juos reikėtų rinktis ne tik atsižvelgiant į kūno tipą, bet ir į darbo pobūdį, laisvalaikio praleidimo būdą bei suderinamumą su turimais drabužiais spintoje.

Camillė Charriere

– Kristalai, aplikacijos, plėšymai – už ar prieš?

– Šiuo atveju esu kategoriška – griežtas ne. Tai yra itin neskoninga ir nestilinga. O be to, kaip jau minėjau prieš tai – kuo džinsai yra paprastesni, tuo jie yra universalesni ir lengviau pritaikomi.

– Pakalbėkime ir apie kainą. Kadangi neabejotinai domitės parduotuvių pasiūla, esate išbandžiusi skirtingus variantus ir turite, ką patarti klientėms – kokia kaina už džinsus yra „ok“, o kada imame permokėti?

– Kadangi skatinu prioritetą teikti kokybei, tai džinsai, kurie greitai nenusidėvi ir yra kokybiškai pasiūti, dažniausiai būna kiek brangesni ir kainuoja nuo 100 eurų. Tačiau kaina nėra vienintelis vertinamasis rodiklis, todėl reikia vertinti ir daugiau faktorių.

– Sakykime, džinsai „Bershka“ parduotuvėje gali vidutiniškai kainuoti nuo 17 iki 30 Eur, o , pavyzdžiui, „Massimo Dutti“ – 50-70 Eur. Kainos skirtumas kone dvigubas. Paaiškinkite paprastam lietuviui, kodėl kainos skiriasi daugiau nei dvigubai – ar tai reiškia, jog gauname geresnio audinio ir kokybės džinsus, o galbūt mokame tik už vardą?

– Ir taip, ir ne. Taip, neretais atvejais mes mokame ir už vardą, tačiau tam tikrų prekinių ženklų džinsų kaina kyla ir todėl, kad į daiktą yra įdėta nemažai darbo. Tam, kad suprastume, ar daiktas yra kokybiškas ir ilgaamžis, reikia įsivertinti daug faktorių, pvz.,

* darbo jėgą: kokioje šalyje pagamintas audinys ir kur pats rūbas susiūtas;

* audinio apdirbimas: ar dažytas audinys, ar natūralus, nes natūralus kainuos daugiau;

* siūlės: kuo daugiau dygsnių, tuo geresnė paruošimo kokybė, kaip vidinės siūlės apdirbtos;

* modelio sudėtingumas: užtrauktukas ar sagos (sagos visada kainuos daugiau), ypatingas modelio sukirpimas, net džinso svoris turi įtakos kainai ir kokybei ir etc.

Ir taip, neretai džinsai, pagaminti Bangladeše, yra parduodami brangiau, nes įmonė turi gerą marketingo skyrių ir jų prekinis ženklas yra gerai išreklamuotas.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt