13
Kitas

Kaip žinoti, kada ir ką tinka dėvėti?

Nuotolinio pobūdžio susitikimai nebuvo naujiena dar iki karantino pradžios. Tai puikus būdas bendrauti su kolegomis ar klientais, kurie gyvena kitame mieste ar net kitoje šalyje. Karantino metu toks bendravimo būdas tapo itin aktualus, tačiau ne vienas darbuotojas ir darbdavys suko galvą: kaip pridera rengtis tokio susitikimo metu? Ar tai iš vis svarbu? Keli aspektai, kurie padės priimti sprendimą kitą kartą ruošiantis „online“ susitikimui.

Į ką atkreipti dėmesį?

Kalbant su pašnekovu turite jį gerbti ir tai parodote įsijungdami kamerą, išsiplaudami galvą bei sutvarkydami foną už savęs. Vien tik todėl, kad karantinas paskatino aktyviau naudoti technologijas bendravimui, tai nereiškia, kad žmonės nustos vertinti Jus. Kolegos ir klientai ir toliau dirbs, o įspūdį apie jus, jūsų darbą ir profesionalumą susidarys pagal tai, kaip save pateikiate dirbant nuotoliniu būdu: pasiruošimas susitikimui, kūno kalba, aplinka, kuri Jus supa, bet ir tai, ką dėvite pokalbio metu.

Milda Glėbutė, asmeninio archyvo nuotr.

Tinkamas aprangos parinkimas. Pradėkime nuo to, kad į darbą jūs turbūt niekada neatvyktumėte su naktiniais ar sportine apranga, todėl ir į virtualų susitikimą nepatartina atvykti taip vilkint. Niekas netikrins, ką dėvite apačioje (dėvėti kažką yra būtina), tačiau viršuje venkite to, ko nedėvėtumėte vykstant įprastai į gyvą susitikimą. Jei jūsų produktyvumas krenta dirbant iš namų, tai apsirenkite taip, lyg eitumėte į ofisą. Tai yra psichologinis žaidimas, kuris padeda pakelti savo darbinį aktyvumą ir tai yra įrodyta mokslinių tyrimų metu.

Švara. Rūbai turi būti išlyginti bei švarūs. Dėmės ir raukšlės labai puikiai išryškėja kameros dėka.

Spalvos. Rinkitės neutralių spalvų rūbus, kurie tinka pagal jums tinkančią spalvinę gamą. Kai kurie tyrimai sako, kad violetinė bei pilka spalvos yra itin tinkamos video skambučiams.

Vida Press nuotr.

Patogumas. Svarbu, kad jūsų apranga būtų patogi bet kuriame gyvenimo etape, tačiau svarbu ir tai, kad atrodytumėte patikimai ir profesionaliai, nes karantinas baigsis, o įspūdis, kurį paliksite po jo – gali įstrigti ilgam.

Fonas už jūsų. Prieš pradedant nuotolinį skambutį – apsižvalgykite. Ar už nugaros nesimėto skalbiniai ir šiukšlės? Geriausia, kad fonas, kuris yra už jūsų, būtų tiesiog tvarkingas kambarys be blaškančių smulkmenų. Mokslinio tyrimo metu buvo nustatyta, kad knygų lentynos, esančios už nugaros, teigiamai veikia pašnekovus.

Makiažas, šukuosena ir aksesuarai. Žmonės nori matyti tuos pačius veidus, kuriuos matydavo darbe, todėl, jei jie pratę matyti jus pasidažiusias, pasipuošusias aksesuarais, o jūs taip jaučiatės geriau ir labiau pasitikinčios savimi, tai siūlau ir tęsti šią tradiciją. Šukuosenas palikite paprastas: tiesiog sušukuoti, į arklio uodegą suimti ar į paprastą kuoduką susukti plaukai.

Vida Press nuotr.

13
Kitas

Kaip žinoti, kada ir ką tinka dėvėti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)