– Esminis klausimas, kuris šį šaltąjį sezoną kils visoms moterims – paltas ar, vis dėlto, prailginta striukė?

– Šis pasirinkimas, iš dalies, priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo bei asmeninio stiliaus. Jei norime sukurti moterišką, dalykinį įvaizdį, renkamės paltą, jeigu mūsų stilius nėra griežtas ir vertiname komforto jausmą – striukė taps puikiu pirkiniu.

– Jei, vis dėlto, pasirenkame paltą ir jaučiame, kad su juo kiek... žvarboka? Kaip šiuo atveju gali pasitarnauti sluoksniavimas?

– Žvarbiu oru sluoksniavimas gali būti tikras išsigelbėjimas. Po paltu galima vilkėti palaidinę, ploną megztuką, švarką ar džinsinį švarkelį. Taip pat po paltu galima vilkėti trumpą, plonytę striukę, kuri suteiks papildomą šilumos sluoksnį ir saugos nuo vėjo.

– Apsistokime ties paltais – kokios tendencijoms mus pasitinka šį rudenį ir žiemą?

– Šiais metais aktualūs šilti dygsniuoti paltai, juos vis dažniau išvysite ir žurnalų puslapiuose. Kalbant apie raštus, langeliai gali būti laikomi nesenstančia klasika drabužių spintoje. Pasirinkę kontrastingų spalvų languotą paltą, savo įvaizdžiui suteiksime šiuolaikiškumo ir originalumo.

Kiekvieną rudenį atgimsta ir lietpalčiai. Šįmet iš klasikinių jie transformuojasi į modernius modelius, o įprastą smėlio atspalvį keičia ryškesnės spalvos.

– Ar viršutinių drabužių spalvinė gama vis dar išlieka neutrali: juoda, pilka, kupranugario spalvos, tamsiai mėlyna? O galbūt atsirado alternatyvų? Pavyzdžiui, ar galėtume priderinti prie savo garderobo tamsiai žalios arba vyno spalvos paltą?

– Neutralios spalvos visuomet išliks madingos ir bus populiarios, nes jos universalios ir lengvai derinamos prie bet kokio garderobo. Šių metų tendencija – geltonos spalvos paltai ir striukės.

Žinoma, galima rinktis tokią spalvą, kokios mums norisi, tik ji turėtų derėti prie turimų drabužių. Jei garderobe vyrauja neutralios spalvos, pavyzdžiui, pilka, rusva, juoda, tuomet galite drąsiai derinti tiek žalią, tiek vyno ar chaki spalvos viršutinį drabužį.

– Vienaeilis ar dvieilis paltas? Su dideliais ar mažais atvartais? Pagal kokius kriterijus renkamės šiuos dalykus?

– Tai – skonio reikalas. Vis dėlto, reikėtų atkreipti dėmesį į savo figūros tipą. Tarkime, moterims, turinčioms pilvuką, nerekomenduoju rinktis dvieilį paltą, mat jis išryškina pilvo zoną. Dideli atvartai vizualiai praplatina pečių liniją, todėl plačių pečių savininkėms rekomenduoju rinktis mažesnius atvartus arba paltą be jų.

– O kaip gi dėl ilgio? Kada rinktis puspalti, kada – paltą iki kelių, o kada maksi variantą?

– Šių metų tendencija – ilgi paltai, tačiau ne visoms toks ilgis gali būti praktiškas. Tarkime, vairuojančioms moterims toks ilgis nebus patogus, nes paltas glamžysis, atsiras rizika audinį prispausti automobilio durimis.

Klasikinis ir universaliausias ilgis yra midi, t.y. iki kelių. Midi ilgio paltas puikiai atrodys tiek dėvint kelnes, tiek sijoną ar suknelę. Puspaltis labiau tiktų kelnių gerbėjoms, kurioms nereikia galvoti, ar paltas paslėps sijono ilgį ir pan.

– Kokio audinio paltų rekomenduotumei dairytis tipinei lietuvei? Kad a) nesušaltume, b) nekiltų problemų su priežiūra

– 100 proc. natūralūs audiniai turi savybę glamžytis ir veltis, todėl visada rekomenduoju rinktis audinį, kurio sudėtyje yra šiek tiek sintetikos.

– Kai kurie paltai yra siuvami su kapišonais. Praktiška, bet ar stilinga?

– Atminkite, kapišonas asocijuojasi su laisvalaikio apranga. Tačiau, jei moteriai patinka laisvalaikio stilius, ji vertina praktiškumą, kodėl gi ne?

– Koks paltas šį rudenį būtų laikomas absoliučia mados fosilija?

– Šiais laikas madinga viskas! Seni daiktai atgimsta naujai, jie stilizuojami vis kitaip. Jei seno modelio paltą suderinsi su naujo modelio džinsais bei madingais bateliais, visa eilutė atrodys stilingai. Bet jei dėvima senamadiško kirpimo suknelė, seni batai ir prieš dešimt metų pirktas paltas – toks derinys neabejotinai gali atrodyti mados atgyvena.

– Kiek gali kainuoti iš tiesų geras ir kokybiškas paltas? Pavyzdžiui, jei einame į parduotuve, į kokią kainų kategoriją dairytis? Iki 100 Eur, 100-300 Eur, ar virš 300 Eur?

– Viskas priklauso nuo noro ir galimybių, tikrai galima rasti tinkamą variantą ir iki 300 Eur. Virš 300 eurų gali tekti susimokėti už maksi ilgio paltą arba aukštesnio lygio prekinį ženklą.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)