Ar gali būti, kad tai – tiesa, kad iš tikrųjų reikia tiktai dešimties daiktų? Į klausimą, kiek kelnių, sijonų, palaidinių ir kt. privalu turėti savo įvaizdžiu besirūpinančiai moteriai, stilistė profesionalė iš Prancūzijos atsakė štai kaip: „Lygiai tiek, kiek ta moteris intensyviai nešioja.“

Vis dėlto, išsamesnis atsakymas į tokį klausimą galėtų susidėti iš kelių punktų.

1. Gyvenimo būdas

Tos, kurioms 5 dienas per savaitę tenka eiti į darbą, drabužiams priverstos išleisti daugiausiai, nes turi įsigyti ne mažiau kaip 5 aprangos komplektus ir dar ką nors puošnesnio išeigai.

Dirbant pagal laisvai samdomų darbuotojų sutartis arba išėjus motinystės atostogų, drabužių reikia mažiau: 2–4 kasdieniai komplektai ir keli išeiginiai variantai.

Kad ir kaip atrodytų jūsų kasdienybė, vis tiek ateina išeiginės, šventės ar pan., na, o tada rengtis reikia atsižvelgiant į progą. Iškyla gamtoje, apsilankymas teatre, vakarienė restorane ir draugų vestuvės yra skirtingos progos, todėl ir puoštis reikia skirtingai.

Shutterstock nuotr.

2. Klimato sąlygos

Pietų kraštų gyventojai nuo gegužės iki spalio gali dėvėti šortus, trumparankoves palaidines ir vėjyje plazdančias sukneles. Deja, gyvenant Lietuvoje drabužių prireikia daugiau. Nenuostabu, kad net daugiau nei pusę garderobo sudaro šilti ir viršutiniai rūbai.

3. Norai ir finansinės galimybės

Minimalizmo šalininkės, matyt, pritars, kad puikiai savijautai pakanka džinsų ir poros palaidinių, tačiau tikrai yra tokių, kurios be atvangos marširuoja prekybos centruose ir porą kartų per savaitę ką nors užsisako internetinėje parduotuvėje. Kiek pinigų leisti drabužiams, spręsti jums. Nesiūlome atlikti drabužinėje griežtos revizijos ir suskaičiuoti, kiek kainuoja viskas, kas ten sukabinta. Atminkite tik viena: pirkti daiktus prasminga tik tada, jei tie daiktai vėliau naudojami.

Nėra jokios auksinės taisyklės, kuria būtina vadovautis. Svarbiausia – jaustis komfortiškai – tiek psichologine, tiek fizine prasme.

Pamėginkite įsiklausyti į prancūzų rašytojos Dominique Loreau, knygos „L‘art de la Simplicite“ (Menas gyventi paprastai) autorės, žodžius: „Pasistenkite turėti ne mažiau kaip tris idealius komplektus, skirtus trims skirtingoms progoms – savaitgaliui, išeiga ir darbui. Jeigu daug laiko praleidžiate namuose, prisiminkite apie tai kaskart, kai kils noras įsigyti kažką naujo.“

Shutterstock nuotr.

Ir visgi – ko gi mums iš tiesų reikia?

♦ 7 viršutinių drabužių vienetai (švarkai, lietpalčiai, paltai).

♦ 7 drabužiai viršutinei kūno daliai (megztukai, palaidinės, marškinėliai).

♦ 7 drabužiai apatinei kūno daliai (kelnės, sijonai, džinsai, suknelės).

♦ 7 poros batų (patogių eiti, elegantiškų, mokasinų ir t. t.).

♦ Kelių aksesuarų (prašmatnaus šaliko, skarelės, diržo, kepurės, pirštinių).

♦ Apatinis trikotažas ir naktiniai marškiniai (tai jau atskira tema: šių rūbų sąrašą taip pat derėtų kruopščiai apmąstyti).

Gal šitas sąrašas atrodo racionalesnis, nei tas, kurį savo bestseleryje siūlo J. L. Scott? Bet kokiu atveju atminkite, kad visada turite atsižvelgti į savo poreikius, galimybes ir gyvenimo ritmą.

Būtų gerai, jei apsibrėžtumėte savo stilių, išsiaiškintumėte, kokios spalvos jums tinka. Jei savarankiškai to padaryti nepavyksta, galite kreiptis į stilistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)