Į šitą klausimą sutiko atsakyti Jamie Frankel, stilistė profesionalė, bendradarbiavusi su tokiais leidiniais kaip „Harper‘s Bazaar“ ir „Elle“ bei įmone „Net-a-Porter“. Štai ką ji nedvejodama suminėjo.

1. Begalė greitosios mados pavyzdžių

„Pasistenkite saikingai pirkti greitosios mados pavyzdžiams priskiriamus daiktus, nes jie dažniausiai siuvami iš sintetinių audinių, o pastarieji ypač kenkia aplinkai“, – pataria J. Frankel.

Tikra tiesa, kad nebrangius gaminius tiekiančios įmonės naudoja begalę chemikalų ir pagamina kalnus kenksmingų atliekų. Be šito paprastai neapsieinama gaminant pigią, konkrečiu metu madingą produkciją. Daug išmintingiau pasielgsite investuodamos į aukštesnės kokybės daiktus. Menka bėda, jei jų pavyks įsigyti kur kas mažiau. Beje, sumaniai apsipirkdamos milžiniško kapitalo tikrai neišleisite.

2. Balti prigludę džinsai

„Neturiu nieko prieš plačius, šiek tie apdribusius baltus džinsus, ypač jei balta spalva artima dramblio kaulo atspalviui, tačiau aptempti balti džinsai atrodo pigiai“, – teigia J. Frankel.

Nors kritikuoti kai kurias aptemtais baltais džinsais pasipuikuoti mėgstančias įžymybes atrodo kiek nedrąsu, tenka sutikti, kad laisvesnis siluetas daugeliu atvejų atrodo kur kas geriau, be to, po platesniais džinsais nebūtina dėvėti specialaus apatinio trikotažo.

3. Skirtingų spalvų to paties modelio drabužiai

Ar nėra taip nutikę, kad įsigijusios suknelę, kuri nepriekaištingai tinka, netrukus įsigyjate visus to paties modelio raštų ir spalvų variantus? Tokia pagunda tikrai gali kilti, bet J. Frankel visada pataria išmėginti ką nors naujo.

„Vis tiek tikėtina, kad dažniausiai nešiosite tos spalvos gaminį, kurį įsigijote patį pirmą, – perspėja ji. – Patikėkite, kad konkrečiai spalvai pirmenybę suteikėte ne be priežasties. Beje, praktika pirkti to paties modelio drabužius pasiteisina, jei tie drabužiai – trumparankoviai arba berankoviai trikotažiniai marškinėliai, tačiau visais kitais atvejais pasistenkite pasitelkti kūrybiškumą.“

4. Visi madingais staiga tampantys daiktai

Patikėkite, visos tendencijos tiesiog negali tikti vienodai gerai, todėl neverta liūdėti, jei, nepaisant nuoširdžių pastangų, nesugalvojate, kaip įkomponuoti į turimą garderobą, tarkim, tampres iki kelių. Jei vaikotės mados tendencijų, tikriausiai stebitės, kaip kai kuriuos žmones metų metus tenkina dar iš tėvų laikų atkeliavęs apavas arba pūstos rankovės – 9-ojo dešimtmečio puošmena. Vis dėlto J. Frankel mano, kad ypač stebėtis tikrai neverta.

„Pernelyg pasiduoti kiekvienai mados tendencijai nepatartina“, – sako ji.

Geriausia investuoti į bazinius dalykus, prie kurių bus nesunku priderinti madingus aksesuarus arba akimirksniu išpopuliarėjusius mažmožius.

5. Nepatogus apavas

Tikriausiai nereikia nė sakyti, kad su batais, nuo kurių kojos suskausta vos perėjus per svetainę, vargu ar išeisite iš namų. J. Frankel tikina puikiai žinanti, kaip sunku pasakyti „Ne“ ištaigingiems aukštakulniams.

„Tiktai todėl, kad batai nuostabiai atrodo, nevalia pasiduoti vilčiai, kad prie jų priprasite, nes to jokiu būdu nenutiks. Jei batai iš pat pradžių nepatogūs, nėra jokio reikalo jų pirkti“, – sako ji.

6. Pernelyg gležnos, ypatingos priežiūros reikalaujančios medžiagos

Kad ir kaip mėgtume nėriniuotas sukneles arba plonus, ažūrinius megztukus, baimė kaip nors juos sugadinti tampa tikru galvos skausmu.

„Iš pernelyg gležnų audinių pasiūtus drabužius anksčiau ar vėliau sugadinsite, o tada ne juokais susinervinsite“, – tikina J. Frankel.

Jei konkrečiam gaminiui išleisite krūvą pinigų, įvykus nelaimei gali apimti neišmatuojamas sielvartas. Taigi, jeigu koks nors drabužis yra toks gležnas, kad jį tiesiog baisu nešioti, tai kam gi tokį pirkti, nors ir labai gražiai atrodo?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)