Kas jums arčiau širdies – Victoria Beckham, išbandžiusią viską, pradedant odiniais mini sijonais, baigiant šiuolaikine angliška klasika, ar Amal Clooney, visada vilkinti tobulus, nepriekaištingus drabužius?

Wday.ru išskyrė 10 požymių, rodančių, kad turite įgimtą stiliaus pojūtį. Jei aptiksite savyje bent pusę, žinokite – esate retenybė:

1. Pastebite aktualias tendencijas, bet atsirenkate tai, kas jums iš tiesų tinka.

2. Galbūt neskaitėte Johanneso Itteno knygos apie spalvų derinimo taisykles, tiesiog intuityviai pasirenkate spalvinius aksesuarus. Sąvoka „spalvų harmonija“ jums – ne abstrakcija, o gyvenimo taisyklė. Sezono spalva koralinė? Ačiū, ne.

3. Fiziškai jaučiate netinkančius daiktus. Turintiems įgimtą stiliaus pojūtį žmonėms kartais nelengva priimti dovanas. Viena vertus, nesinori įžeisti artimų žmonių, kita vertus, bet kokia netinkama detalė kelia jums diskomfortą.

4. Mokėjimas derinti faktūras ir audinius. Apdovanotiems įgimtu stiliaus pojūčiu žmonėms nereikia aiškinti, kad linas dera tik prie medvilnės, o šilkas tinka prie daug ko. Jie paprasčiausiai tai jaučia.

5. Aplinkiniai visada giria jūsų aprangą.

Vida Press nuotr.

6. Nebijote griauti madingus stereotipus. Kartais estetai aplenkia laiką, anksčiau už kitus pajaučia madingus dalykus. Reikia drąsos rengtis ne taip, kaip visi.

7. Turite savo įsivaizdavimą apie aprangą, jus sugebate taktiškai paginti savo nuomonę. Jokios pardavėjų gudrybės neišmuš jūsų iš vėžių.

8. Jūs neturite daug sezoninių daiktų, bet turite kažką, kas būdinga išskirtinai jums. „Tavo stilius“, – pasakys draugės, ir bus teisios.

9. Kad ir kokį aprangos stilių pasirinktumėte, visada atrodysite tinkamai. Galima iki begalybės ginčytis, ar kailinės šlepetės tinka prie dalykinio kostiumo, bet mokėjimas apsivilkti pagal kontekstą, laikytis formalių taisyklių leis jums visada atrodyti maksimaliai puikiai.

10. Gražu ar patogu? Ir viena, ir kita. Stilingai vilkėti patogius drabužius – šito sunku išmokti.

Vida Press nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)