Bet tendencijos keičiasi, o žmonės kaip prieš 50 ir 60 metų dėvėjo kelnes, megztinius ir lietpalčius, taip dėvi juos iki šiol.

Reiškia, galime kalbėti apie aprangos elementus, kurie tinka kiekvienam amžiui, statusui ir gyvenimo stiliui. Tai ir yra „bazinis rinkinys“, kuris gali neatpažįstamai pakeisti jūsų stilių. Kas tai yra? Ir kokie elementai jame turėtų būti visada?

Kelnės

XXI amžiuje klausimas, ar moterys turi mūvėti kelnes, tapo retoriniu. Mes jas kaip mūvėjome, taip ir toliau mūvėsime. Kokios kelnės universaliausios? Visų pirma, tai ramių tonų kostiuminių kelnių su kantu variantai. Bazinės kelnės yra tokios, kurių spalva dera prie daugumos jūsų turimų palaidinių, megztinių ar švarkų. Jos nebūtinai turi būti juodos, galite rinktis tamsių (vyšninė, ruda, žalia, mėlyna) arba šviesių (smėlio, balintos gavos, pilka) atspalvių, priklausomai nuo savo skonio ir įpročių.

Kelnių fasonas labiausiai priklauso nuo figūros tipo. Kelnės gali ir pakoreguoti klubų apimtį, ir juos paryškinti. Kelnių ilgis derinamas prie batų, avimų didžiąją dienos dalį. Turėkite omenyje, kad prie pailgintų kelnių, platėjančių kelnių ir sijonkelnių dera aukštakulniai. Jei nuolat neavite aukštakulnių, tokie kelnių modeliai jūsų garderobe negali būti baziniai.

Plonas trikotažinis megztinis

Megztinis, palaidinės ir susagstomo megztinio komplektas, golfas – tai bazinės viršutinės aprangos dalies variantai vėsesniam orui. Pagrindiniai reikalavimai kasdieniam trikotažui – lygi faktūra, jokių išmegztų raštų ar storų siūlų. Ploną megztuką galima pasivilkti po marškiniais arba švarku, o galima jį užsivilkti ant marškinėlių arba marškinių. Renkantis spalvą reikėtų teikti pirmenybę neutralesniems jūsų gamos tonams arba achromatinėms spalvoms – baltai, pilkai, juodai. Tokiu atveju megztinis bus universalus.

Ilgas lietpaltis arba kardiganas

Lietpaltis – universalus drabužis, jei gyvenate regione, kur temperatūra nuo +5 iki +17 laikosi ilgą laiką, o oras vėjuotas ir drėgnas. Jei klimatas sausas, galima rinktis ilgą kardiganą. Ir lietpaltis, ir kardiganas dėvimas kaip viršutinis sluoksnis ant suknelės, kelnių arba sijono su megztuku arba marškiniais. Dažniausiai lietpaltis arba kardiganas gali pakeisti švarką, sukurdamas mažiau formalų įvaizdį. Marškinėliai, džinsai, lietpaltis ir lygiapadžiai bateliai – štai vienas iš bazinių derinių, kuris neišeina iš mados jau kelis dešimtmečius.

Džinsai

Džinsai – patogi ir demokratiška apranga. Galbūt jau turite išsirinkę mėgstamiausią modelį. Ko gero turite porą šviesių arba tamsiai mėlynų džinsų, o gal kiekvieną sezoną perkate naujus? Visų modelių džinsai gali būti baziniai, priklausomai nuo to, koks jūsų aprangos stilius, ir kokiu metu džinsus mūvėsite. Džinsų priešininkai turi argumentą – džinsai netinkama apranga oficialiame priėmime arba operoje. Tačiau ar tokie renginiai yra neatsiejama jūsų kasdienio gyvenimo dalis?

Suknelė be dekoro elementų

Kalbant apie lakonišką moterišką garderobą, kai turimi drabužiai tinka ir darbo dienai, ir šventiniam vakarui, be suknelės neapsieisite. Maža juoda suknelė ne be reikalo laikoma prancūzių fetišu. Apsirengus minimalistinio stiliaus, tamsaus atspalvio suknele galima dirbti biure, susitikti su draugėmis kavos ar net apsilankyti parodos atidaryme – visur atrodysite „į temą“.

Bazinė suknelė lengvai telpa į nedidelį lagaminą vykstant į komandiruotę ar atostogauti. Priklausomai nuo situacijos bazinę suknelę galima nešioti su kardiganu, švarku arba paltu, prie jos autis aukštakulnius arba lygiapadžius batelius. O fatališkos moters įvaizdį sukurti padės platus diržas-korsetas.

Straipsnyje panaudotos Shutterstock nuotraukos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)