1. Didelės apskritos detalės

Apskritimas asocijuojasi su stambumu, todėl jau ne pirmą sezoną madingas palaidines ar sukneles su pūstomis rankovėmis palikite kabėti parduotuvėse. Atkreipkite dėmesį ir į iškirptės formą. Ovalios, apskritos iškirptės arti kaklo stambina. Geriau rinkitės marškinių tipo palaidinę su įsiūtomis rankovėmis arba palaidinę su V formos iškirpte. Lieknina ir švarkai su aiškia pečių linija ir smailiais atvartais. Galimas variantas be rankovių – ilgesnė liemenė iš storesnio audinio.

2. Horizontaliai perskirti siluetai, suardantys proporcijas

Jeigu jums patinka kontrastingi viršutinio drabužio ir kelnių ar sijono deriniai, stebėkite šiuos siluetus skiriančią horizontalią liniją. Venkite figūros dalijimo į kvadratus. Geriau, kad viršutinis drabužis užimtų trečdalį, o apatinis – du trečdalius. Jei palaidinė, megztinis, švarkas baigiasi ties storiausia klubų vieta, atrodysite stambiau, taigi palaidinę geriau sukišti į kelnes. Situaciją pataisys ir pailginta liemenė ar susagstomas megztinis, apsivilktas ant viršaus (ypač jei jo neužsagstysite iki galo). Švarką geriau rinktis ilgesnį (kiek leidžia jūsų proporcijos), tamsesnės spalvos nei pirmas sluoksnis. Taip figūra įgaus vertikalų rėmą.

3. Pažemintas liemuo

Pažemintas liemuo, paryškintas kontrastingu diržu, nebemadingas. Tuo geriau – juk kuo žemiau talija, tuo platesnė ji atrodo. Be to, pažemintas sijonų ir kelnių liemuo trumpina kojas, platina klubus.

4. Pašviesintos dėmės ir įkirpimai ant džinsų

Laipsniški spalvų perėjimai visada platina figūrą. Šviesioji dalis vizualiai atrodo platesnė. Jei apsivilksite prigludusius džinsus su pašviesintomis dalimis, kojos atrodys stambesnės, nei mūvint vienspalvius džinsus. Tas pats pasakytina ir apie įkirpimus – kūnas, kuris matosi pro plyšį, atrodo tamsesnis nei džinsas.

5. Atidengiate stambesnes kūno dalis

Stilistai rekomenduoja atidengti riešus arba kulkšnis, nes tai – plonos kūno dalys. Jas atidengdami, atkreipiame į jas dėmesį, imituojame lieknumą. O jeigu akcentuojame masyvesnes kūno dalis – blauzdas, kelius, dilbius, į jas ir krypsta dėmesys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)