Net jei atrodote gana tvarkingai ir ant jūsų palaidinės nematyti kavos dėmių, susimastykite apie savo aprangos spalvą. Sumaniai apgalvoti spalviniai sprendimai padės jums per susirinkimus, pristatymus ir net tada, kai ketinsite prašyti didesnio atlyginimo.

Mėlyna spalva

Mėlyna spalva yra dalykinio aprangos kodo klasika. „Mėlyna spalva nenukreipia dėmesio nuo diskusijų temos, todėl visi dalykiniai kostiumėliai iš pat pradžių įsivaizduojami kaip mėlyni, – svetainei Wday.ru sakė stilistas Aleksejus Suchariovas. – Mėlyna – nėra nuobodu. Galite pažaisti faktūromis... Rinkitės įdomesnio kirpimo sijoną ar įliemenuotą švarkelį. Tačiau net ir pasirinkus tokias smulkias fasono išdaigas, aplinkiniai į jus žiūrės rimtai“.

Balta spalva

Balta spalva yra viena populiariausių, ir tai nieko keista. Kaip ir juoda, ji priklauso neutralių spalvų gamai, o tai leidžia prie tokių drabužių derinti bet kokius atspalvius.

„Balta yra antroji svarbiausia spalva, kalbant apie sėkmingą karjerą. Ji pagyvina. Be to, baltos spalvos palaidinė per karščius gali pakeisti švarkelį, – teigia stilistas. – Ji pagelbės tuo atveju, jei nesiruošėte susitikimui, bet jis netikėtai įvyks. Jei vilkite švarkelį ir nenorite atrodyti pernelyg dalykiškai, rinkitės baltos spalvos šilkinę palaidinę. Tačiau nepirkite tokios, kuri primena apatinius marškinėlius. Tokio stiliaus palaidines palikite susitikimui su draugėmis ar pasimatymams“.

Taip pat vertėtų nepamiršti, kad balta baltai nelygu. Sniego baltumo drabužiai tinka tik šalto odos atspalvio moterims. Visos kitos, atleiskite, su tokiais drabužiais atrodys neišsimiegojusios. Joms vertėtų rinktis pieno baltumo ar šviesiai rusvus atspalvius.

Raudona spalva

„Raudona spalva yra idealus pasirinkimas, jeigu jums reikia atkreipti į save dėmesį, pavyzdžiui, pristatymo metu, – tvirtina stilistas A. Suchariovas. – Tačiau nepamirškite, kad ši spalva taip pat yra pati pavojingiausia. Taigi nevertėtų žavėtis raudona suknele su nėriniais ar traukti iš spintos raudonpadžius aukštakulnius.

Rengiantis pagal dalykinės aprangos kodą, raudonos spalvos gali būti tik kelnių kostiumas. Be to, nereikėtų dairytis siauresnių kelnių ir trumpesnio švarkelio. Raudonos spalvos atveju kostiumas turėtų būti kuo artimesnis klasikiniam“.

Tamsiai žalia spalva

Tai galėtų būti žalio stiklo butelio ar smaragdo spalva. Būtent pastaroji yra nepelnytai pamiršta, nors atitinka visas dalykinio aprangos kodo taisykles ir gali tapti puikia alternatyva tamsiai mėlynai spalvai.

„Žalia spalva nėra ryški ar iššaukianti. Kaip ir mėlyna, aplinkinių akyse ji laikoma dalykine. Tačiau vilkėdama žalios spalvos drabužius, susirinkimo metu neišnyksite tarp kitų daugybės mėlynų švarkų, – pažymi stilistas. – Tai ideali spalva posėdžiams, dalykiniams susitikimams. Ji padeda palenkti savo pusėn pašnekovą, pelnyti jo pasitikėjimą“.

Juoda spalva

Ir, pagaliau, mėgstamiausia juoda.

„Jei kalbame apie dalykinį aprangos kodą, ši spalva yra ideali, jei reikia atrodyti iškilmingai, bet ne itin iššaukiančiai. Jei jūsų partneriai pakvietė po darbo į kokteilių vakarėlį, tai maža juoda suknelė bus idealiausias variantas, – teigia stilistas. – Tačiau apsivilkusi ant tokios suknelės švarką, darbo metu be problemų galėsite nueiti ir į dalykinius susitikimus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)