Pėdkelnės, iš pirmo žvilgsnio, atrodo nepretenzinga aprangos detalė, tačiau pabandykite apsimauti 20 denų kiek peršviečiamas juodos spalvos pėdkelnes ir prie jų priderinti šviesios spalvos batelius. Didelė tikimybė, kad vaizdas, kurį išvysite veidrodyje, nenudžiugins. Tačiau pakeitus juodas pėdkelnes į kūno spalvos, plonytes, 5-10 denų ir būtinai matines – situacija kaipmat pagerės.

Šiais laikais griežtų taisyklių, kur ir kokias pėdkelnes turėtumėte dėvėti – nėra. Pasirinkimą gali nulemti jūsų darbovietės aprangos protokolas, pėdkelnes mūvėti įprasta ir dalykinių susitikimų, įvairių priėmimų metu. Paprasčiau tariant, kuo oficialesnė proga, tuo santūresnis turėtų būti jūsų įvaizdis. O plonytės, kone neįžvelgiamos kūno spalvos pėdkelnės, sutikite, atrodo kur kas santūriau nei nuogos kojos.

Nepamirškite, kad įsigyti kokybiškų pėdkelnių galima ne tik specializuotose parduotuvėse, geros kokybės ir kainų santykio pėdkelnių galima rasti ir greitosios mados parduotuvėse.

– Pėdkelnės yra neatsiejama moters įvaizdžio detalė. Vis dėlto, dažnai iškyla klausimas – kada jas mūvėti yra būtina, o kada viešumoje galima pasirodyti nuogomis kojomis?

– Plonas pėdkelnes būtina dėvėti, jeigu to reikalauja protokolas, tačiau visais kitais atvejais moteris gali pasirinkti pati. Pėdkelnės gali tapti įvaizdžio akcentu, taip pat padėti užmaskuoti kojų odos problemas. Reikėtų nepamiršti, kad šaltuoju periodu puikiai pėdkelnės šildo kojas, nes yra pagamintos iš specifinio pluošto.

– Ar rinkdamiesi pėdkelnes turime atsižvelgti į savo figūros tipą? Pavyzdžiui, galbūt itin lieknoms arba stambesnėms moterims rekomenduojama vengti tam tikrų pėdkelnių modelių?

– Svarbu, kad pasirinktumėte savo dydį, tokiu atveju pėdkelnės gražiai priglus prie kojų, be to, kai kurios pėdkelnės turi ir figūrą formuojančių savybių, pavyzdžiui, gali kilstelėti sėdmenis, suteikia kompresinį efektą šlaunims arba pilvo sričiai.

Norint vizualiai pailginti arba pasiekti lieknesnių kojų efektą, reikėtų vengti pėdkelnių stambiais raštais, blizgių, ryškių spalvų arba atvirkščiai, per daug šviesių.

– Juodos ar kūno spalvos pėdkelnės – kokios yra pagrindinės spalvos pasirinkimo taisyklės?

– Kiekviena moteris turėtų savo spintoje turėti ir juodas, ir jos kūno odos spalvą atitinkančias pėdkelnes. Plonos kūno spalvos pėdkelnės tiks, jeigu norėsite dėvėti šviesios spalvos ir plono audinio drabužius, o juodos ir nepermatomos tiks visais kitais atvejais. Visada siūlome rinktis tik matines pėdkelnes.

– Kokios spalvos avalynė tinka prie juodų pėdkelnių?

– Pėdkelnių spalvą reikėtų derinti prie batų spalvos, tad prie juodų pėdkelnių derinkite tamsius batus.

– Kalbant apie pėdkelnių storį, kada derėtų rinktis 5-10 denų pėdkelnes, o kada – 50-100? Ar tiesa, kad kuo storesni drabužiai, tuo storesnės turėtų būti pėdkelnės?

– Pėdkelnių storį reglamentuoja drabužių derinys. Prie lengvesnių audinių derinkite plonesnes pėdkelnes, o žiemą rekomenduojame rinktis tik storesnes, nepermatomas, nes jos puikiausiai tinka prie visų storesnių šaltojo sezono drabužių.

– Kokių pėdkelnių turėtų vengti kiekviena moteris?

– Suaugusi moteris turėtų vengti spalvotų pėdkelnių.

– Spalvotos ir raštuotos pėdkelnės – kokioje situacijoje jas dėvėti yra geras sprendimas?

– Saugus sprendimas šiuo atveju būtų dėvėti spalvotas ir raštuotas pėdkelnes teminių renginių metu. Kartais raštai būna itin subtilūs, tokiu atveju juos reikėtų derinti prie vienspalvių drabužių. Vis dėlto, reikėtų pasverti, ar jūsų amžius, kūno sudėjimas ir statusas jums leidžia mūvėti ekstravagantiškesnes pėdkelnes.

Kelios papildomos taisyklės, kurios pravers ateityje:

1. Kūno spalvos pėdkelnes stenkitės išsirinkti tokio pat atspalvio, kaip ir jūsų kūno spalva. Nepamirškite, kad kūno spalvos pėdkelnės gali būti pilkšvesnės, rusvesnės, gelsvesnės. Būkite atidžios, juk nenorite, jog kojų spalva gerokai skirtųsi nuo likusio kūno? Jei nepavyksta rasti idealaus atspalvio, rinkitės pustoniu šviesesnes – koja atrodys grakščiau.

2. Jei abejojate dėl pėdkelnių dydžio, pasikliaukite ant pakuotės esančia dydžių lentele, kurioje nurodomas ūgis ir svoris. Jei esate tarpiniame variante tarp, pavyzdžiui, S ir M dydžių, patariama rinktis didesnį dydį. Per mažos pėdkelnės apsitemps ir greičiau suplyš. Jei bijote, kad tokiu atveju pėdkelnės bus per ilgos ir užsitemps iki pat pažastų, ieškokite modelių su žemintu juosmeniu.

3. Jei norite kuo greičiau sugadinti pėdkelnes, meskite jas į skalbimo mašiną! Tad tam, kad pėdkelnės tarnautų ilgiau, jas skalbkite tik rankomis ir drungname vandenyje. Pėdkelnių taip pat negalima džiovinti ant radiatoriaus, gyvatuko ar šiukštu – džiovyklėje. Pakabinkite pėdkelnes ir leiskite joms išdžiūti natūraliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)