„Jei užduotume klausimą – ar tikrai tavo spintoje tiesiogine to žodžio prasme kabo vos du daiktai ir tikrai nėra, kuo apsirengti? Atsakymas, tikriausiai, būtų „ne“, – įsitikinusi stilistė. Ji rekomenduoja išsivaduoti iš kasdienio chaoso susidėliojant savo spintos kapsulę.

Spintos kapsulė – tai pagrindiniai, laikui ir tendencijoms nepavaldūs drabužiai, kurie yra madingi šiandien ir tokie išliks po penkerių, dešimties metų. Labai svarbu, kad pagrindiniai drabužiai būtų jums tinkančių spalvų, kirpimų, būtų lengvai prižiūrimi ir derinami tarpusavyje.

Be to, be spintos bazės, tokios kaip jūsų figūros privalumus pabrėžiantys džinsai, švarkas, marškiniai, net neturėtumėte kaip priderinti sezono tendencijas atitinkančių pirkinių.

Iš ko gi susideda spintos kapsulė?

Geros kokybės marškiniai. Šį drabužį lengvai derinsite prie visų turimų kelnių ir sijonų. Marškinius galite rinktis ne tik klasikinius baltus, bet ir, pavyzdžiui, žydros spalvos arba pasiūtus iš neįkyraus rašto audinio. Svarbiausia, kad marškiniai būtų neutralios, jums tinkančios spalvos ir veidui suteiktų gaivos.

Agnė Gilytė

Marškinėliai. Ar jie bus balti, ar juodi – jūsų apsisprendimo reikalas. Trikampė dekoltė vizualiai siaurina viršutinę kūno dalį, todėl moterims, turinčioms platesnius pečius ir didesnę krūtinę, rekomenduojamas šis variantas.

Apvalus kaklas vizualiai didins viršutinę kūno dalį. Tarkime, jeigu jūsų pečiai siauri, krūtinė smulki, o klubai platesni – palaidinė apvaliu kaklu bus geriausias variantas. Tokį patį efektą suteiks ir golfas.

Palaidinė ant petnešėlių. Tai – puikus drabužis sluoksniavimui, ant viršaus vilkint prasegtus marškinius, švarką, o gal net sportinį džemperį.

Švarkas. Išsirinkite bent vieną gerą, kokybišką ir jums idealiai tinkantį švarką ir jį derinkite su daugybe kitų drabužių – prie kelnių, sijonų, palaidinių aukštu kaklu. Švarkas pasitarnaus tiek einant į darbą, tiek į renginį ar į pasimatymą. Atsiminkite, šiek tiek įliemenuotas švarkas vizualiai dailina figūrą.

Švarkas gali būti ne tik juodas, bet ir tamsiai mėlynas, o šiltuoju metų laiku galite rinktis ir šviesų švarką. Languoti, taškuoti ir dryžuoti švarkai yra akcentiniai, tad juos rinktis verta tuo atveju, jei jau turite bent vieną klasikinį variantą.

Agnė Gilytė

Džinsai. Tai vienintelis drabužis, kurį renkamės pagal parametrą „tinka arba ne“. Siauri, platėjantys, žemu arba aukštintu liemeniu, su didelėmis arba mažomis kišenėmis – svarbiausia, kad džinsai pabrėžtų jūsų privalumus ir paslėptų minusus. Tarkime, esate apvalių klubų savininkė ir įsigijote džinsus su kristalų dekoru ant užpakalinių kišenių. Nevertėtų stebėtis, kodėl aplinkiniai kreipia žvilgsnius į jūsų apatinę kūno dalį. Masyvios kišenės taip pat vizualiai didina sėdmenis.

Beje, atskira tema – plėšyti džinsai. Palikite juos antrame plane, jie skirti tik laisvalaikiui ir nėra tinkami net penktadieniams darbe.

Suknelė. Suknelė yra daug pastangų nereikalaujantis drabužis, apgalvoti tereiks tik pėdkelnes ir batus: tamsūs batai = tamsios pėdkelnės, jei rinksitės tamsius batus ir šviesias pėdkelnes, vizualiai trumpinsite kojas.

Rinkdamiesi suknelę atsižvelkite į jos ilgį, mat atsisėdus ji pasikels dar per plaštaką.

Sijonas. Reikia nepamiršti, kad sijonus, kaip ir kelnes, reikia rinktis ne pagal tendencijas, o pagal figūros tipą. Jei turite liauną liemenį ir norite jį pabrėžti, rinkitės aukštesnio liemens sijonus, jei klubai platesni, venkite aptemptų variantų.

Parduotuvėse dabar galima rasti didelį plisuotų ir klostuotų sijonų pasirinkimą. Kuo jie skiriasi? Plisuoti sijonai atrodo kaip mažos armonikėlės, o klostuotų sijonų klostės tarsi „užeina“ viena ant kitos. Atkreipkite dėmesį, kad plisuotas sijonas netinka moterims, kurios turi stambesnius klubus ir užpakalį.

Dar vienas variantas – kokybiško audinio trikotažiniai sijonai. Jie prisitaiko prie kūno, tereikia pasirinkti tinkamą dydį. Skirtingų spalvų, nors to paties modelio sijonai sukuria skirtingą efektą. Pavyzdžiui, jei moteris turi siaurus klubus ir plačius pečius – jai siūlytume šviesesnį sijoną, kad vizualiai apatinė dalis atsvertų „sunkų“ viršų. Ir, be abejo, atvirkščiai, stambesnių klubų savininkėms siūlytume tamsų sijoną, kad vizualiai sumažintų apatinę kūno dalį.

Kostiumas. Tai puiki alternatyva mėgstančioms elegantiškas klasikinio kirpimo kelnes ir švarkus. Iškomplektavus kostiumą turėsite: tik švarką, tik kelnes ir pilną kostiumą.

Iškomplektuoti kostiumo nerekomenduojama tik vyrams. Vyrų atveju kostiuminės kelnės nederės su kito kostiumo švarku. Lygiai taip pat ir kostiuminis švarkas nėra vilkimas prie kito tipo kelnių. Tad vyrai kostiumų neardo, o moterys daro, ką nori.

Lietpaltis. Lietpaltis yra puikus pakaitalas džinsiniam švarkeliui ar odinei striukei, kurie, beje, taip pat patenka į spintos bazės sąrašą.

Klasikinis variantas yra kūno spalvos lietpaltis, tačiau nepamirškite, kad ir kūno spalva gali būti skirtingų atspalvių, pavyzdžiui, rausvesnė, gelsvesnė, rusvesnė, pilkšvesnė. Lengviausias būdas išsirinkti sau tinkamą atspalvį yra prisidėti du skirtingus atspalvius prie veido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)