– Kalbant apie moteris, kojinių ir atvirų basučių mada kurį laiką buvo aktuali, o kaip yra dabar – ar tai vis dar madinga?

– Derinti kojines ar pėdkelnes su basutėmis yra itin slidus reikalas ir tinkantis gerai savo stilių jaučiantiems žmonėms. Toks derinys gali atrodyti stilingai, tačiau tik tuo atveju, jeigu bus suderintos visos detalės. Tačiau nepamirškite – tai vaikščiojimas plonyte linija tarp itin stilingo ir labai tragiško įvaizdžio.

– Kokios yra pagrindinė kojinių ir basučių derinimo taisyklė?

– Derinant kojines su basutėmis labai svarbu pasirinkti tam pritaikytas kojines, kurios neturėtų priekinių įsiuvų, tik taip galima sukurti bendrą įvaizdį.

– Kaip manai, kur slypi riba tarp beskonybės ir madingo įvaizdžio, kalbant apie kojinių ir batų derinimą?

– Kaip ir minėjau, tai yra labai rizikingas variantas. Kojinės ar pėdkelnės neturėtų būti raštuotos, kai derini jas su atvirais bateliais. Geriausia išlaikyti monochrominį įvaizdį, kad viso drabužių derinio spalvos būtų susijusios. Kitu atveju gali atrodyti, jog jūs įsispyrėte į pirmus pasitaikiusius batelius ir tik trumpam išbėgote iš namų.

– Praėjusiais metais kojinės ir sandalai iš stiliaus klaidos staiga buvo tapę mados hitu. Ar toks derinys vis dar aktualus šiais metais?

– Dažniausiai avalynės ir kojinių derinimas labiau tinka merginoms. Vyrams siūlyčiau šį stilių palikti užmaršty, nebent jūs turite itin savitą ir išskirtinį įvaizdį.

– Ar tau, kaip stilistui, vis dar tenka gatvėse išvysti vyrų, kurie mūvi kojines prie sandalų?

– Gatvėse vis dar galima pamatyti stiliaus nesusipratimų, kai vyrai vilki bridžus ir avi sandalus bei, dažniausiai, kūno arba juodos spalvos kojines. Bet tai pasitaiko tarp vyresnės kartos žmonių.

– Ar sutiktumei su mintimi, kad kojinių ir sandalų derinimą verčiau palikti įvaizdžiu ir mada besidomintiems vyrams, o tiems, kuriems mada nė motais, verčiau tokių stiliaus eksperimentų nedaryti?

– Visada sakiau ir sakysiu, jog su klasika niekada neprašausi, tačiau, jei esate itin drąsūs ir kuriate išskirtinį įvaizdį, nebijokite eksperimentuoti. Stilius yra viena pagrindinių saviraiškos priemonių, tad jeigu jūs jausitės gerai ir tą spinduliuosite, abejonių jūsų įvaizdžiu nekils.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)